Avensis D4D ir jo bedos. HELP

Pradėjo FUX, Sausis 13, 2009, 10:45:22 AM

« ankstesnis - sekantis »

FUX

Sveiki, maniskis avensis D4D siek tiek neduoda man ramybes:
1. Mano manybu per dideles kuro sanaudos. Mieste ziema 10L/100 km, vasara ~8-9 (labai ekonomiskai vazinejant be kamsciu buvo pasiekta 7,5 l/100km). Uzmiestyje min buvo 5.6 dazniausiai 6.2 (90-100 km/h)
2. Per 5000 km sugere tepalo, kad uzsidege lempute, dapyliau 1.3L, bet vel jo sumazejo
3. Mano manymu trauka nera tokia kokia turetu but is tikruju - sumazejus
4. keistas garsas prie tam tikru apsuku, toks lyg barsketu (labai sunku paaiskint), padidinus ar sumazinus apsukas jis dingsta.
5. Vairo stiprintuvas nedirba visu pajegumu, aiksteleje sunkoka sukinet, bandziau kita avensi - lengviau. Skyscio pakanka
6. Dregnesniu oru cypia dirzelis (na reiks pasikeist)

Auto explotuoju metus, kai pirkau buvo nuvaziaves 120000km (negaliu patvirtint, kad cia nesuklastoti duomenys). Per metus padariau gal ~8k km
---
Turiu itarima, kad dingdamas tepalas tersia purkstukus, katalizatoriu to pasekoje sumazeja trauka, kuro sanaudos kyla. Autotojoj klausiau, numojo ranka, atseit negalim patikrint, arba nebutinai kompas ka nors parodys...
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

NNZ

tai šituo atveju kompas niek ir neparadys, nes nedega check engine lemputė. Dėl barškėjimo pasižiurėk forume yra apie smagratį aprašyta, tai gal čia tas tavo variantas. Šiaip jei mažiau važiuota tada ir sunkiau vairas sukinėjąs, bet čia gali būt, kad ir siurbliukas nepilnai dirba arba dirželis blogai įtemptas. Šiaip kai tu jį pasikeisi tada gali ir palengvėt vairas. Nusiplauk variklis ir pažiurėk ar niekur tepalas nebėga, kad tiek daug suvalgo ir pažiurėk ar kur ateina  į turbina šlanga nėra daug tepalo.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

FUX

Variklis, dugnas sausa visiskai. Niekur nutekejimo nerasta.
Dirzeli reikes pasikeisti. p.s. kur patartumet keistis reiktu tuo paciu ir pagrindini keist. kokios kainos?
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

NNZ

na ketimas gal kokį 150-300 lt. net nežinau kokios kainos Vilniuj
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

unholy

istikruju borto kompo rodmenimis nevisai reikai pasitiket. bet sanaudos per didelis. vaziuoji i metus labai nedaug. su stiprintuvu ir man taip buvo, bet cia po keitimo dirzelio atsilaisvines buvo,patempiau ir viskas. pas tave gali but ir kitur beda. pasiziurek ar nenuslydes dirzelis nuo skriemuliu ar teisingai uzdetas. as alytuj uz visus dirzu pakeitimus sumokejau palei 500 lt.

FUX

remiuosi faktais pilama-vaziuojam-pilam (kompas mieste rodo daug maz panasiai) uzmiesty kompas rode 4,9 l/100 km uzpylus gavosi 5.8 ir visada uzmiestyje kompas rodo zymiai maziau
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

Memelis

Man tai kompas rodo 0,5 - 1,5 litro mažiau nei faktiškai gaunasi. Pradžioje nesukdavau galvos, o dabar laikas nuo laiko paskaičiuoju tai sąnaudos tarp 6 - 7 litrų laikosi.
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

unholy

as dabar ilgai neresetinau vidurkio tai vaziuoju daug ir mieste ir uzmiesti tai 5.8 average.

Minju

Mano nuomone,kaip bematuotumėte kuro valgo labai daug. Priežąstys gali būti įvairios: bloga mašinos priežiūra,kuro kokybė ir ypač vairavimo stilius.Mano tokia pati mašina buvo pirkta su 112 t.km rida prieš 1,5 metų jau nišvažinėta visa Europa 44 t.km,trasoj valgo ,priklausomai nuo svorio salone 4,6-5,0 ltr/100km,mieste žiemą-5,5-6,5 . Ši mašina visą laiką buvo prižiūrima firminiame servise,jokių tepalų,skysčių nuo aptarnavimo iki aptarnavimo papildyt neteko. Mano pastebėjimas ši mašina ,kad taip blogai ekspoatuotųsi negali būti. Paprasčiausiai nepavyko nupirkti normaliai eksploatuotą mašiną ir rida kokiu 100 t,.km pakoreguota.

FUX

Tai jau ka nuopirkau ta, bet va idomu kur kreiptis, nes manau, kad galima kazka patvarkyt, gal reikia kokio papildo i tepalus ipilt, kad prasivalytu.
pradziai manau reiketu kompresija pamatuot, tik is kazkur girdejau, kad norint pamatuot kompresija reikia keisti kazkokia detale.. ar cia kazkas susapnavo?
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

audrius

na kol kas nesinervuok del tepalo pakeisk tepalus tirstesniais t.y pusiau sintetiniais 15w50 ar sintetiniais 10w50 turetu susinormalizuoti tepalo suvartojimas.O tokias rusis  tikrai rasi parduotuvese.
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

kaktusas

CitataMinju parašė:
 trasoj valgo ,priklausomai nuo svorio salone 4,6-5,0 ltr/100km,mieste žiemą-5,5-6,5 .  

Nu blemba kaip imanoma i realias tokias sanaudas itilpti, ypac mieste :|

FUX

propoganda :)
Manyciau kad mieste ziema normalu su 8 L/100km
bet man su 10 jau biski virs normos ribos ..
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

Minju

Ši mašina skirta ramiam vairavimo stiliui ir gerai priežiūrai(oro filtras,tepalai)...  ir ypač papildomamk svoriui.  "Raunant" vidurkis būtų 7-9 ltr/100km. Matuoju nuo lemputės iki lemputės kiekvieną kartą užpilant kurą.Mašina sedanas. Mano patirtis už vairo 31m ir nuvažiuota 480t.km

FUX

Tai kas be ko kad sanaudos priklauso nuo vaziavimo, svorio.
Bet pas mane manau ir kitu bedu yra. Tepalo siaip sau nevalgytu, tapkes irgi nespaudziu per daug. Bet kartais tenka spustelt, nes tiesiog ner traukos...
Pvz i cupo aikstele uzvaziuot. Sustojau ant ivaziavimo (pakilusio), be rankinio niekaip nepajudejau is vietos... Gesta
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----