Sunkiai vedasi šiltas variklis

Pradėjo Andzejka, Sausis 30, 2012, 11:14:36 AM

« ankstesnis - sekantis »

Andzejka

Situacija tokia, kad gerokai įkaitęs variklis (pvz. nuvaziavus kokia 50 km. ar kamščiuose  pastovėjus) sunkiai kuriasi. Kai pradedi kurti, tai mašina pradeda purtitis ir reikia  gerai pasukti starteri, kokias 5-7 sekundes, kol pagauna ir užsikuria. Labai nemaloniai kuriasi. Gal kas esat susidūręs su panašia problema ar turit kokių protingų minčių ?

Modka

pagal tavo aprasyma dazniausiai su starteriu problemos buna, o salta kaip kuriasi ?
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

RSi

Dar daug kas daro klaidą kurdami neilgai pabuvusia užgesintu varikliu "šiltą" mašiną iškarto įsėde. Nesvarbu, kad nesenai buvo važiuota, visvien reikia išlaukti kol užges pakaitinimo žvakes...

Andzejka

Kai nebuvo didelių šalčių, ant šalto variklio kūrėsi gerai. Paspaudus šaltukui, prie -13 tai sunkokai, iš kokio trečio karto. O šiandien prie -18 nebeužsivedžiau. Bet dėl to tai aš spėju kaltas akumuliatorius, nes vos vos suko, tai prie seno akumuliatoriaus pajungiau su "krokodilais" kitą akumuliatorių ir užsivedžiau.

Djonis

CitataAndzejka parašė:
Kai nebuvo didelių šalčių, ant šalto variklio kūrėsi gerai. Paspaudus šaltukui, prie -13 tai sunkokai, iš kokio trečio karto. O šiandien prie -18 nebeužsivedžiau. Bet dėl to tai aš spėju kaltas akumuliatorius, nes vos vos suko, tai prie seno akumuliatoriaus pajungiau su "krokodilais" kitą akumuliatorių ir užsivedžiau.

lygiai tas pats pas mane su 4 guoliu buvo, teko keist starteri.

Andzejka

O eina pačiam kažkaip patikrinti starterio būklę? Ir įdomu kodėl ant šalto kuriasi gerai, o ant karšto motoro blogai.

Andzejka

Siandien prie -20 taip pat sunkiai vedėsi, purtėsi kaip ir ant karšto motoro. Jeigu ant karšto motoro vestusi gerai, tai įtarčiau pakaitinimo žvakes. Bet čia nesiveda arba ant labai įkaitusio motoro arba labai sušalusio, nes prie -13 to nebuvo.