Avensio nuo 2003 NAVI

Pradėjo kalpokas, Sausis 28, 2009, 10:18:33 AM

« ankstesnis - sekantis »

arytis

Bet traktoriaus spidometras tai kalibruojasi...
 :)
Turim šeimoje du dviračius, kiekvienas iš jų turi po spidometrą. Ir abu jie taip pat kalibruojasi.
Tai taip išeina, kad Toyota bloga transporto priemonė.
Geriau važinėt dviračiu... :D

ketvirtasis

Turbūt tas "bambeklis" nevažiavo su navigacija. Būtent šiame forume ir buvo pradėta tema, kad skiriasi parodymai ant navi ir automobilio spidometro.

gisas

CitataAltoyotas parašė:
Na jei aš teisingai supratau iš paskutinių keletos pasisakymų, tai automobilio spidometras yra prietaisas skirtas pakelėse stovinčių karvių pieno riebumui matuoti, dar tikriausiai juo galima išmatuoti ir praeinančių mergų papukų apimtis, tik jau tikrai ne automobilio greitį. :D:p
Gal jau geriau aš pasiieškosiu info šiuo klausimu kur kitur.
tai važiuok ir kalibruokis tą spidometrą, dabar čia plėšais marškinius dėl kažkokių nesąmonių bandydamas įrodyti savo niekaip nepagįstą tiesą
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

Altoyotas

Citatagisas parašė:
CitataAltoyotas parašė:
Na jei aš teisingai supratau iš paskutinių keletos pasisakymų, tai automobilio spidometras yra prietaisas skirtas pakelėse stovinčių karvių pieno riebumui matuoti, dar tikriausiai juo galima išmatuoti ir praeinančių mergų papukų apimtis, tik jau tikrai ne automobilio greitį. :D:p
Gal jau geriau aš pasiieškosiu info šiuo klausimu kur kitur.
tai važiuok ir kalibruokis tą spidometrą, dabar čia plėšais marškinius dėl kažkokių nesąmonių bandydamas įrodyti savo niekaip nepagįstą tiesą
Nu aš tai čia jokių tiesų kol kas neįrodynėjau, tik bandžiau sulaukti atsakymo į savo klausimą kurio nebekartosiu. O kažkas bando įrodyti, kad mašinai spidometras šiaip dėl grožio ir rodo nesąmones. Jau kiek tuo klausimu ir radau priežasčių, kodėl rodo daugiau nei yra. Ant mašinos padangos turėtų būti 215/50 R17, o uždėtos 205/55 R16. Deametras skiriasi atitinkamai 647 mm  su 632 mm. Kas duoda didesnį greitį 2,4 % grubiai. dar niekur nerandu koks gali būti vidutinis padangų praslydimas ant asfalto. Gal kas padės surasti. Dar reiks peržiūrėti padangų slėgius, dar tiksliau patikrinti kiek gi rodys GPS ir žiūrėk pieno riebumo matuoklio iliuzijos kai kam subliukš. :p

Bemsas

CitataAltoyotas parašė:

Nu aš tai čia jokių tiesų kol kas neįrodynėjau, tik bandžiau sulaukti atsakymo į savo klausimą kurio nebekartosiu. O kažkas bando įrodyti, kad mašinai spidometras šiaip dėl grožio ir rodo nesąmones. Jau kiek tuo klausimu ir radau priežasčių, kodėl rodo daugiau nei yra. Ant mašinos padangos turėtų būti 215/50 R17, o uždėtos 205/55 R16. Deametras skiriasi atitinkamai 4533 mm  su 4290 mm. Kas duoda didesnį greitį visais 5,5 % grubiai. dar niekur nerandu koks gali būti vidutinis padangų praslydimas ant asfalto. Gal kas padės surasti. Dar reiks peržiūrėti padangų slėgius, dar tiksliau patikrinti kiek gi rodys GPS ir žiūrėk pieno riebumo matuoklio iliuzijos kai kam subliukš. :p

Skirtumas tarp 205/55 R16  ir 215/50 R17 yra tik 2.37%. Ratu diametra nurodei tai turbut BELAZo is karjero ?

arytis

Man visa tai kažkiek primena kovą su vėjo malūnais.

MindaugasB

CitataAltoyotas parašė:
Maniškis neteisingai rodo greitį. Niekaip nerandu kur galima būtų perkalibruoti padangas ar dar ką kad gautūsi teisingas greičio rodymas. Paklaida apie 10%. Tai gi nemaža ir sukelia problemų važiuojant.

Ar kalbi apie šitą klausimą? :)

Atsakysiu: mano žiniomis padangos nėra kalibruojamos, spidometras tavo avensyje taip pat.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Altoyotas

Citatabemsas parašė:
CitataAltoyotas parašė:

Nu aš tai čia jokių tiesų kol kas neįrodynėjau, tik bandžiau sulaukti atsakymo į savo klausimą kurio nebekartosiu. O kažkas bando įrodyti, kad mašinai spidometras šiaip dėl grožio ir rodo nesąmones. Jau kiek tuo klausimu ir radau priežasčių, kodėl rodo daugiau nei yra. Ant mašinos padangos turėtų būti 215/50 R17, o uždėtos 205/55 R16. Deametras skiriasi atitinkamai 4533 mm  su 4290 mm. Kas duoda didesnį greitį visais 5,5 % grubiai. dar niekur nerandu koks gali būti vidutinis padangų praslydimas ant asfalto. Gal kas padės surasti. Dar reiks peržiūrėti padangų slėgius, dar tiksliau patikrinti kiek gi rodys GPS ir žiūrėk pieno riebumo matuoklio iliuzijos kai kam subliukš. :p

Skirtumas tarp 205/55 R16  ir 215/50 R17 yra tik 2.37%. Ratu diametra nurodei tai turbut BELAZo is karjero ?
Vot būtent dėl tokių dalykų kaip pas mane, kai uždėtos ne tokios padangos kokias numatęs gamintojas ir reikalingas spidometro kalibravimas ir tas turi būti mano nuomone. O jau ten ar gamintojas padidina ar pamažina greičio parodymą dirbtinai, tai jau kiti klausimai. Jei ir padidina, tai tikrai ne 10% o 1-2 proc., gal ir būtų logikos, nes tas gali kisti ir nuo padangų kietumo ir nuo praslydimo, įkrovimo ir kt dalykų.
Be to pasiskaičius po kitų brendų forumus matosi, kad yra besiskundžiančių kiek didesniais tiek ir mažesniais parodymais. Taip kad čia mitas, kad tie parodymai yra specialiai padidinti visu 10%. !!!
Nu jau tikrai kad Belazo ir tai mažesnės būtų. :) Nugrybavau kažkaip, matyt kablelį ne ten padėjau kažkur. Pasitaisiau jau.

Bemsas

Lengvose masinos jokios kalibracijos nera !!!

Altoyotas

Citatabemsas parašė:
Gerai. Kadangi kitų oponuojančių nuomonių išskyrus mano nebuvo, tai teks tuo laikinai patikėti. Skelbiu pralaimėjimo moratoriumą. :@
Bandysiu ieškoti kai ko ta tema manualuose, jei jų kur nors yra, nes pas mane tai prancūziškas, dėl to nieko neįmanoma suprast iš tos paukščių kalbos, kas ir kaip.

MindaugasB

CitataAltoyotas parašė:
Citatabemsas parašė:
Gerai. Kadangi kitų oponuojančių nuomonių išskyrus mano nebuvo, tai teks tuo laikinai patikėti. Skelbiu pralaimėjimo moratoriumą. :@
Bandysiu ieškoti kai ko ta tema manualuose, jei jų kur nors yra, nes pas mane tai prancūziškas, dėl to nieko neįmanoma suprast iš tos paukščių kalbos, kas ir kaip.

Kolega, neskaityk manualų, o paimk paskambink į tris-keturias toyotos atstovybes: Tokvilą, Mototoją, Autotoją, Sovli ir kt. Pasiklausk, už kiek tau sukalibruotų ten ką tau reikia — padangas, spidometrą ar dar ką. Ir laiko sutaupysi ir gal šalininkų atrasi :)
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

gisas

CitataAltoyotas parašė:
Citatabemsas parašė:
parašyk man į pm savo el. paštą, turiu lietuvišką avensio manualą. ;)
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

Raidas77

Citatabemsas parašė:
Citatagisas parašė:
bemsai, ar maniškei nieko naujesnio neatsirado? suorganizuočiau papildymų :D

Kolkas ne, ir matyt nebus nieko :(

O kaip suzinoti kokia zemelapiu versija yra irasyta?

Bemsas

Jei navi didele su tacskrinu - meniu nuspaudi mygtuka MAP DVD, ir parodys versija. Jei navi su mazu ekranu ir diskas po sedyne - tada nezinau. bet jei Yra Lietuvos zemelapis - jau gerai :)

Raidas77

Pas mane ne su tacsrinu - o tns 300 , berods taip vadinasi - kur diskas po sedyne:)
Lietuvos zemelapis yra, bet kai kuriu adresu nerodo. Tai ir idomu, ar yra naujesne versija ar ne