Avensio nuo 2003 NAVI

Pradėjo kalpokas, Sausis 28, 2009, 10:18:33 AM

« ankstesnis - sekantis »

MnDs

kaip suprasti tuos toyotu magnetolu modelius, yra tie TNS310, 510 ,710 ir yra pvz B9010... tai kaip cia tie modeliai skiriasi?

Bemsas

TNS310 - senybine be tacskrino, zemelapiai DVD po sedyne iki ~2006m
TNS700 - 5gen navi su tacskrinu (B9010, B9005, B9008), zemelapiai DVD kisasi i maga nuo ~2006 iki ~2009
TNS510 navi su zemelapiais SD korteleje nuo ~2009m

MaXas

Ir šie žemėlapiai atsinaujina.
Pats turiu ir patenkintas B9010 (y), gero žmogaus dėka turiu naujausius žemelapius :-)

Numatai

Pas mane irgi B9010, taip pat pirkau iš žmogaus, keptą kompaktą, tai po pusmečio prasidėjo problema, kad ~po pusvalandžio (kažkodėl įtariu kai įkaista diskas) meta klaidą kad neperskaito disko. Čia tiesiog disko problema, ar jau lazeris pavargo? Pats diskas nėra subraižytas ar pažeistas. 

Armani

Purvinas arba mires lazeris gali buti. Paieskok orginalu kompakta jeigu skaito tai vadinas su lazeriu. Man tas pats yra.

Bemsas

Citata iš: Numatai Įrašytas Vasaris 03, 2015, 08:27:53 AM
Pas mane irgi B9010, taip pat pirkau iš žmogaus, keptą kompaktą, tai po pusmečio prasidėjo problema, kad ~po pusvalandžio (kažkodėl įtariu kai įkaista diskas) meta klaidą kad neperskaito disko. Čia tiesiog disko problema, ar jau lazeris pavargo? Pats diskas nėra subraižytas ar pažeistas. 

Diskas nekaista. Jis tik sukasi. Kaista lazeris. Reikia bandyti valyti, nes bus purvinas labai. Juk dulkes pakliuna i vidu, o ju ten niekas nevalo.

Armani

Bemsas o apsimoka ta valanti cd pirkt ar cia tik ardimas ir rankom valymas padetu? Ivairiu nuomoniu teko girdet kad vieniem padeda tas cd valantis kitiem veltui isleisti pinigai.

gts

Turėjau valantį CD, kuris man nepadėjo, laikinai lygtai buvo pradėjęs skaityti geriau, bet vistiek teko keisti lazerį. Jei neskaito disko, tai greičiausiai lazeris jau miręs ir valymas menkai padės.

ketvirtasis

Citata iš: gts Įrašytas Vasaris 03, 2015, 17:10:59 PM
Turėjau valantį CD, kuris man nepadėjo, laikinai lygtai buvo pradėjęs skaityti geriau, bet vistiek teko keisti lazerį. Jei neskaito disko, tai greičiausiai lazeris jau miręs ir valymas menkai padės.
Čia jų senatvės liga, juk metai savo daro.

Armani

Brangus malonumas keist lazeri?

gts

Citata iš: Armani Įrašytas Vasaris 03, 2015, 21:54:32 PM
Brangus malonumas keist lazeri?
Seniai buvo, tai kiek kainavo nepamenu, bet kaina kiek pamenu buvo gana "padori"  :-{

Numatai

Tai jei būtų lazeris ar vistiek skaitytų originalų diską? nes nustoja skaityti, kai įšyla navi blokas ir tik "keptą", įdėjus iš karto originalą jis pasileidžia.

Bemsas

Jau 100 kartu buvo rasyta, kad gamykliniai visi DVD yra sidabriniai, o visi irasomi yra tamsus. Nuo kuo geriau atsispindi lazersis? Visi zino, kad nuo sviesaus pavirsiaus sviesa atsispindi geriau. Todel ir lazeriui lengviau skaityti originalius diskus, reikia mazesnio galingumo.

Numatai

Citata iš: Bemsas Įrašytas Vasaris 04, 2015, 16:54:53 PM
Jau 100 kartu buvo rasyta, kad gamykliniai visi DVD yra sidabriniai, o visi irasomi yra tamsus. Nuo kuo geriau atsispindi lazersis? Visi zino, kad nuo sviesaus pavirsiaus sviesa atsispindi geriau. Todel ir lazeriui lengviau skaityti originalius diskus, reikia mazesnio galingumo.
Matyt 99 kartus pražiopsojau, bet vis tiek ačiū už paaiškinimą.

Bemsas

Tiesiog paimkit betkoki "gamyklini" CD ar DVD diska su muzika ar filmais, ir paziurekit kokios jis spalvos.