Benzininis AVENSIS

Pradėjo kajima, Vasaris 16, 2012, 17:00:58 PM

« ankstesnis - sekantis »

Hausas

Citatakajima parašė:
dainilandija - del juodu dumu. Rusu forume raso kad taip pas visus benzus  yra , tipo taip ir turi buti. Maniau del prastos ju kuro kokybes , o iseina kad ir pas mus tas pats , reiskia ne kuras kaltas ir viskas ok.

Savo Avensiu labai patenkintas. Nors pravažiavau su juo tik 8000 km, bet nuomonę susidariau gerą. Kuro sąnaudos apie 8ltr. Greitėjant buvo pradėjus trukčioti, kol šaltas variklis, bet po MAF ir gazo sklendės praplovimo Tokviloj, bėdų nebeliko.
Nepastebėjau jokių dūmų. Tik balti garai eina. Kuras iš Lukoil arba Nestes. Rida - 34000km.
Turtingas ne tas, kuris daug uždirba, o tas, kuris mažai išleidžia...

Kaimietis

o kelintu pas tave Avensis kad rida tokia maza? nes pas mane 1,8 variklis ir 108 kw, kaip kad pas tamsta 2.0

kalava

CitataKaimietis parašė:
o kelintu pas tave Avensis kad rida tokia maza? nes pas mane 1,8 variklis ir 108 kw, kaip kad pas tamsta 2.0

o tai kaip pas tave 108 kW gali but 1.8 varikliui? Kiek pamenu, lygtais 93 ar tsi 95 kW turetu but 1.8 l benzinui
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

kajima

Kaimietis kam buvo adresuotas klausimas?

Gincius

Galiu atsakyti už Kaimietį. Kaip jis pats rašo, jo Avensis yra 2011 metų. Avensis III 1.8 varikliai turi 108 KW. Pasižiūrėjau manualuose, kad Avensiai III automatai (nuolat kintanti pavara) kuro ima tiek pat kiek ir su mechaninėmis. Kaimiečio benzo sąnaudos stebina. Per šalčius man 8 litrų reikia. Miesto apie ketvirtadalis. Kadangi turiu Webasta, tai žiemą prieš važiuojant visada stengiuosi pašildyti variklį.
Juodų dūmų pats nesu pastebėjęs, bet kartą sūnus klausė, kodėl išvažiuojant iš kiemo mašina išmetė dūmų. Paprašiau jo pagazuoti, bet jokių dūmų nebuvo.
Pilu 95 iš Neste arba Statoil(123). Lukoil vengiu. FSE varikliai labai nemėgsta spirito.
[mail][/mail]

Kaimietis

Citatakajima parašė:
Kaimietis kam buvo adresuotas klausimas?

Klausima adresavau Hausas

Kaimietis

CitataGincius parašė:
Galiu atsakyti už Kaimietį. Kaip jis pats rašo, jo Avensis yra 2011 metų. Avensis III 1.8 varikliai turi 108 KW. Pasižiūrėjau manualuose, kad Avensiai III automatai (nuolat kintanti pavara) kuro ima tiek pat kiek ir su mechaninėmis. Kaimiečio benzo sąnaudos stebina. Per šalčius man 8 litrų reikia. Miesto apie ketvirtadalis. Kadangi turiu Webasta, tai žiemą prieš važiuojant visada stengiuosi pašildyti variklį.
Juodų dūmų pats nesu pastebėjęs, bet kartą sūnus klausė, kodėl išvažiuojant iš kiemo mašina išmetė dūmų. Paprašiau jo pagazuoti, bet jokių dūmų nebuvo.
Pilu 95 iš Neste arba Statoil(123). Lukoil vengiu. FSE varikliai labai nemėgsta spirito.

Noriu vel grizti prie kuro sanaudu - as ir pats stebejausi - bet kaip rodo kompas taip ir rasau. Kai kada pameginsiu paskaiciuot pagal kuro cekius, kad isitikinciau kompo teisybe. Siandien pas mus temperatura -4. Nunulinau kompa ir po miesta pasisukiojau "SPORT" rezimu - bandziau paslidinet, bet vis isijungia saugumo sistemos ir masina laiko ant kelio kaip prikalta. Nenukrypstant nuo temos - kompas rodo 10.8 l / 100km, vidutinis greitis 46 km/h

dainilandija

del kompo parodymu matau cia daugelis sako kad nesamones rodo, bet as manau kad pakankamai gerai rodo. Visu pirma reikia nunulinti normaliai, pilti pilna kuro ir skaičiuoti po bako kas gaunasi, nes jei seniai nenulintas kompas ir vaziuota daug pvz trasoje tai norma maa, o veliau nenunulinus bandoma ziureti miesto norma tai aisku kad nesamones gausis. tai tiek apie kuro kompus.

Gincius

Mano kompas rodo tikrai patikimai. Supilu tik 0,2-0,5l daugiau negu rodo kompas. Po šalčių turėtų skirtumas būti didesnis dėl Webastos. Pas mane kompas nusinulina tik įpylus apie 20 litrų benzino. Kitaip nunulinti nesugebu.
Ranktūrio dėtuvėje turiu lapą, kuriame kiekvieną kartą pildamas kurą pažymiu datą, odometro parodymus, supilto kuro kiekį.
[mail][/mail]

kajima

Nusinulina net jei iz maziau uzpilu nei 20L bei jei i labai statu kalna kili tai kompas gali irgi nunulint parodymus (cia ne vien as pastebejau).

Kaimietis

As siaip paprastai nunulinu kai pilu kura - pripilu pilna - viska nunulinu nuo odometro iki kompo. O siandien kompa atskirai nunulinau, nes iskilo klausimai del kuro sanaudu, bet kaip ir turejo buti - jos visai padorios pasirode, taip kad neturiu priekaistu savo arkliui B)

Hausas

CitataKaimietis parašė:
Pas mane 2008 metų. Pirkau Tokviloje rudenį su 26000km rida. Eksploatuotas buvo Lt. Dar spėjau ir metams garantiją prasitęst, nes buvo galiojanti. Kaip pamačiau pardavime - čiupau negalvodamas. Praktiškai naujas automobilis.

Kaimietis

Bijau kad su rida kazkas negerai, nes nera realu per 3 metus nuvaziuot 26000 - vadinasi per metus 8000 km. As toyota turiu 2 menesius - jau 6000 km pravaziavau. Aisku skaiciai rodo savo, 26000 tai 26000, bet manes tai niekada neitikins. Pasilieku prie savo nuomones tad neberutuliokim daugiau sios temos. To Hausas - nieko asmenisko.

Hausas

CitataKaimietis parašė:
Bijau kad su rida kazkas negerai, nes nera realu per 3 metus nuvaziuot 26000 - vadinasi per metus 8000 km. As toyota turiu 2 menesius - jau 6000 km pravaziavau. Aisku skaiciai rodo savo, 26000 tai 26000, bet manes tai niekada neitikins. Pasilieku prie savo nuomones tad neberutuliokim daugiau sios temos. To Hausas - nieko asmenisko.
Pavydas - lietuviškas bruožas. Važinėju su praktiškai nauju automobiliu už pusę naujo automobilio kainos. :D
Automobilis buvo pirktas ir prižiūrėtas Tokviloje. Visa auto istorija, kaip ant delno. Aptarnavimai daryti suėjus datai, o ne pagal ridą. Iš buvusios savininkės net žiemines, praktiškai naujas, Bridgestone padangas su lietais ratlankiais nupirkau už 1200Lt, kurios irgi buvo pirktos Tokviloje už 3600Lt su ratais. ;)
Na bet jei Tokvila ridas atsukinėja ir klastoja auto istoriją knygelėje bei savo duomenų bazėje, tai nebežinau tada kuo betikėti ;)

darius555

Benzinu varomu masinu ir vakaruose galima rast, kurios i metus nuvaziave buna po 8k km. 2005 metu yari turejom is vokieciu su 60k rida. Ten ridu nesukineja nes uz tai i lageri gali isvaziuot