Kaip veikia automatinis starterio sukimas?

Pradėjo Rober, Vasaris 01, 2012, 08:22:43 AM

« ankstesnis - sekantis »

Rober

Prasidėjus šalčiams kilo man toks keistas klausimas. Kaip veikia automatinis starterio sukimas  (automobilis užvedamas ne  rakteliu, o mygtuko paspaudimu), kai variklis blogai vedasi ar iš viso neužsiveda?
Ar suka tol kol nusibaigia akumuliatorius, ar po kiek laiko sustoja? O gal procesui nutraukti reikia paspausti "Start" mygtuką?  Į tokią situaciją dar nebuvau papuolęs, bet įdomu sužinoti, nes vėliau ar anksčiau matyt taip bus :)

arunaskeras

Kodel iskarto tokiom pesimistinem nuotaikom?:) Jei gerai vedasi tai ir vesis.Uztenka atleisti sankaba ir starteris sustoja.O ar  po ilgesnio laiko pats sustoja neteko isbandyti, nes masina stovi siltam garaze
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

Venza

CitataRober parašė:
Prasidėjus šalčiams kilo man toks keistas klausimas. Kaip veikia automatinis starterio sukimas  (automobilis užvedamas ne  rakteliu, o mygtuko paspaudimu), kai variklis blogai vedasi ar iš viso neužsiveda?
Ar suka tol kol nusibaigia akumuliatorius, ar po kiek laiko sustoja? O gal procesui nutraukti reikia paspausti "Start" mygtuką?  Į tokią situaciją dar nebuvau papuolęs, bet įdomu sužinoti, nes vėliau ar anksčiau matyt taip bus :)
Manau po kokiu 10 sekundziu turetu nutraukt sukima.Man irgi neteko isbandyt,bet panasi sistema Yariuose su rakteliu.Ten tik sukteli rakteli ir starteruoja koki desimt sekundziu,o po to nutraukia.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Rober

Ačiū abiem, buvau pamiršęs sankabą :) Tiksliai, vietoje to, kad atleisti raktelį, reikia atleisti sankabą :D Gerai, kad ne automatas ...

Giedrius34

Nu aš ryte šitą kaip ir išbandžiau...
Panašu, kad būtų sukęs iki akumo pabaigos. Laiko nematavau, bet atrodė, kad ilgiau kaip 10 sek suko.
Taip dar labiau pasodinau (kaip įtariu) normaliai nedakrautą akumą, ir po to tik iš kokio 5 karto vos ne vos užkūriau.
ტოიოტას გამძლე

Vainila

O pas mane tai bedos vos tik pasala daugiau nei 10, nesiveda nors tu ka :( (4d4, 2l) . Tojotos servise patare starteri pasitvarkyt - kapilalini padare, nauja akuma idejau, zvakes visos veikia gerai..... bet nesikuria nei is 6 karto. Pries kuriant aktyvuoju akuma su sviesom, pakaitinu kokis 3 kartus po 20-24 sekundes, prsauku ir paskui tik vedu.  Ir pssss..... Kai pajungiu 2- u akumus arba paleideja, tai pasiseka po labai ilgo bruzinimo. Tepalai sintetiniai, neseni visai, bet pradziai labai vangiai suka, po biski "isivaziuoja", ir pradeda sukti greiciau, tada pradeda "griebt" . Kuras zieminis, su priedais papildomais. Taip ir kamuojuos kai daugiau kaip 13 saltumos :@
Ka daryt pas ka kreiptis - vienas klubietis dave Alytaus numeriuka, bandysiu pas ji, sake padejo. O tai Toyotos servize net uzkurt nepaprase kai testavo ale....

Modka

CitataVainila parašė:
 O pas mane tai bedos vos tik pasala daugiau nei 10, nesiveda nors tu ka :( (4d4, 2l) . Tojotos servise patare starteri pasitvarkyt - kapilalini padare, nauja akuma idejau, zvakes visos veikia gerai..... bet nesikuria nei is 6 karto. Pries kuriant aktyvuoju akuma su sviesom, pakaitinu kokis 3 kartus po 20-24 sekundes, prsauku ir paskui tik vedu.  Ir pssss..... Kai pajungiu 2- u akumus arba paleideja, tai pasiseka po labai ilgo bruzinimo. Tepalai sintetiniai, neseni visai, bet pradziai labai vangiai suka, po biski "isivaziuoja", ir pradeda sukti greiciau, tada pradeda "griebt" . Kuras zieminis, su priedais papildomais. Taip ir kamuojuos kai daugiau kaip 13 saltumos :@
Ka daryt pas ka kreiptis - vienas klubietis dave Alytaus numeriuka, bandysiu pas ji, sake padejo. O tai Toyotos servize net uzkurt nepaprase kai testavo ale....
visu pirma tai tikrai nereikia 24 sekundes kaitinti nes zvake jau salti pradeda. Jei vangiai suka tai aisku neuzsives, dyzeliui svarbiausia geras sukimo momentas. Turbut blogai tau ta starteri perrinko. Yra skirtumas kaip su paleideju ir be ?
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

kepure

Starterius 2.0d4d 85kw 2vnt turiu pardavimui jaigu reikes kreipkites:)

Vainila

Su nauju akumu po remonto starteris suka kaip zveris, bet kai salta (nuo -14C) tai ir nesikuria. Mintis sukasi apie tris dalykus - gal zvakes "nedakaitina", - kompresija ziuret, nors "traukia" gerai ir kuro valgo "normaliai", - kuro siurbli.
  Isjungtai kompas klaidu nerodo, reik susirast "protinga" kompa kad parametrus parodytu uzvedimo metu ir dirbancio variklio.
  Beje, sendien, -9C uzsikure pati, tik ...... salone "pakvipo" instaliacija !

Giedrius34

Pas mane panasi situacija buvo tik temperatūra būdavo žemiau -20.
(starteris perrinktas, akumas apynaujis tik gal galėtų būti ir didesnis, žvakės veikiančios).
Priėjau išvados, kad purkštukai jau kogero ant ribos, nes parbėgę ~190kkm o jiems kogero niekas nieko nedarė...
aišku gal užteks praplaut, be tkadangi tikiuosi -20 šiemet nebus tai iki kito rudens sebesuku galvos. B)
ტოიოტას გამძლე

muncis

CitataGiedrius34 parašė:
Pas mane panasi situacija buvo tik temperatūra būdavo žemiau -20.
(starteris perrinktas, akumas apynaujis tik gal galėtų būti ir didesnis, žvakės veikiančios).
Priėjau išvados, kad purkštukai jau kogero ant ribos, nes parbėgę ~190kkm o jiems kogero niekas nieko nedarė...
aišku gal užteks praplaut, be tkadangi tikiuosi -20 šiemet nebus tai iki kito rudens sebesuku galvos. B)

O ar purkstukams ne tas pats, siltas ar saltas oras ?
D-4D 2200 cm³ (2ADFTV) | 136 AG | 2006m.

Giedrius34

Nezinau, bet jeigu dyzelis kiek patirsteja tai gal ir yra kažkoks skirtumas.
Prncipe nežinau kas dar gali būt:
Þvakės OK, starteris OK, Akumas OK (yapač prisijungus ant laidų nuo kito) - o prie (-20..-24C) užsiveda labai sunkiai...
ტოიოტას გამძლე

Vainila

Lygiai tas pat ir pas mane kai salta - starteris po kapitalinio, akumas naujas, zvakes visos veikia, kuras geras. Isbandziau dauk ka, bet apsistojau prie  keletos  minciu -  pasitikrint kompresija ir kuro padavima, purkstukus, ir dar zvakes reik pasitikrint jas isemus, mat taip tiksliau matosi

Giedrius34

Aš išėmės ir tikrinau. Principe visos gražiai kaito nuo galo. Kuras iš Statoil Fortis Plius (jau kokie 3 bakai), prieš tai buvo tik Nestė.

Vainila, o pas tave rytais kurinat, (kad ir vasara) neišmeta didelio sviesių(melsvų) dūmų debesies?
ტოიოტას გამძლე