kokias padangas rinktis

Pradėjo kaciokas, Vasaris 19, 2012, 23:40:14 PM

« ankstesnis - sekantis »

katana7

MindeJ

Nekuriant naujos temos. Kokias R17 padangas det? Ar 215/45R17, ar 225/45R17? Su paskutiniais ismatavimais nesieks man arku, nes daznai tenka pasikraut daug.

dtinas

is Tavo variantu tai 225/45R17. O kodel nenori 215/50 r17?

del auto

Citatakaciokas parašė:
sveiki padiskutuokime kokias padangas geriausia butu issirinkti

Cia yra vasarinių padangų  testas ADAC 165/70 R14 2012  dydžio vasarinių padangų bandymai (Testai) 2012

robkez313

Jei R15 195/65, kokias R16 det?

guminis

Citatarobkez313 parašė:
Jei R15 195/65, kokias R16 det?

205/55 R16

kapsis

na ka atnaujinam padangu tema.....   sugalvojau pasikeisti padangas besibaigiant vasaros sezonui del   geru siulomu kainu,   ir is reikalo....  pasorodo net ir geros firmos padangai  "pagautas" apie 12 cm ilgio ir apie 8 mm storio varztas  gali tureti pasekmiu......sutvarkius po kurio laiko  pradejo  stuksenti po biski tam rate prie tam tikro greicio ir asfalto dangos , bet kadangi  padangos  i pabaiga, tai tik pagreitino  keitimo procesa.... dabar vazineju su   bridgestone turanza ER300 (vasarines) ,  padangos liuks super, geriausios kokias esu turejes,  tiek ant slapios  tiek ant sausos dangos,  tik netinkamos "padurnuoti" ir paslidineti, posukiuose ne velnio neslysta, ant sauso asfalto  sunkiai "zvygdomos", net ant slapio asfalto, kai nori prasukti ratus, jos taip lengvai neprabuksuoja o eina "pasisokinedamos" ir plesydamos tavo variklio pagalves....  :)  didelis trukumas- zauiriai triuksmingos.... todel renkuosi kitas, ne prastesnio sukibimo, tikedamasisi rasti tylesnes......
1.http://www.egzotika.lt/padangos/123670-bridgestone-turanza_t001-205-55-r16-91v.html
privalumas dabar -gera kaina...... atnaujintas ER300 modelis,  teko girdeti kad gamintojai teigia, jog siek tiek  isspresta problema del truksmo sujungiant soninius atskirus protektoriaus gabaliukus.......  gal kas bandet sias padangas? ar ka nors daugiau zinot apie jas? turiu itarimo kad jos gali but tokios pat triuksmingos....
2.http://www.egzotika.lt/padangos/149851-goodyear-efficientgrip_performance-205-55-r16-91h.html
pagal kaina siek tiek brangesne(cia dar 91H, o reiks 91 V) ,  pagal  ivertinimus  goodyear efficientgrip performance  super, triuksmingumas irgi mazesnis, bet.....  kiek teko girdeti goodyer'u ir continental'iu problema yra labai greitas nusidevejimas.....  kad daugiau zinot apie sias padangas? 
3.http://www.egzotika.lt/padangos/132392-michelin-energy_saver+-205-55-r16-91h.html
  michelin energy saver plius    91V ji eina apie 300 lt.... visom savybem panasi i auksciau paminetas ir brangiausia , bet ar verta to skirtumo?  kiek girdejau ju isiskirinatis pliusas -ilgaamziskumas ir kuro ekonimija ....  bet   ji yra labai minksta padanga  lyginant su Bridgestone,  nes pastarieji deda daugiau metalo i padanga, bridgestone stipresne, kietesne ir stabilesne.... ir  pries tai vaziejus su bridgestone, michelinai jausis  ne tokie stabilus..... kazin kiek tai tiesos? kas turi patireties ir ziniu apie sias visas  padangas?  ju kokybe?   ka rinktumetes jus?  problema ta kad tai pakankamai nauji produktai ir ne daug kas isbande....

Bemsas

O kokia pas tave dabar Turanza stovi? Pas mane irgi stovi Turanza ER300 Ecopie su V greicio indeksu, bet kai po incidento pradejau ieskoti padangu, pasirodo ju yra yra daug. Turanza ER300 Ecopie, Turanza ER300 paprastos, paskui dar skirtingi greicio indeksai V ir W. Man irgi jos patiko, gerai per lietu, gerai stovi ant kelio.
Is minusu - gana triuksmingos kiek ir greitai devisi. Per 30t km 2-3mm nusidevejo.
Dabar bandau Turanza ER300 Ecopie su W greicio indeksu.

horn

turėjau michelin energy saver, galiu pasakyti, kad paėmus padangas iš karto pastebėjau, kad labai lengvos, daugiau jokių pastebėjimų nepasakysiu, važiavo normaliai.

kapsis

Citata iš: Bemsas Įrašytas Rugsėjis 02, 2013, 08:15:13 AM
O kokia pas tave dabar Turanza stovi? Pas mane irgi stovi Turanza ER300 Ecopie su V greicio indeksu, bet kai po incidento pradejau ieskoti padangu, pasirodo ju yra yra daug. Turanza ER300 Ecopie, Turanza ER300 paprastos, paskui dar skirtingi greicio indeksai V ir W. Man irgi jos patiko, gerai per lietu, gerai stovi ant kelio.
Is minusu - gana triuksmingos kiek ir greitai devisi. Per 30t km 2-3mm nusidevejo.
Dabar bandau Turanza ER300 Ecopie su W greicio indeksu.
pas mane turanza ER300 paprasta 91 V,   kiek skaiciau  ecopie cia siek tiek  pakeistas misinys  del mazesniu kuro sanaudu....  idomiai ten su tais greicio indeksais , keiciasi ir padangu misinio skirtumas,  is vienos puses, kuo didesniaim greiciui skirta,  tuo geresnis sukibimas turetu buti ir ant mazesniu greiciu, misinys principe turetu buti minstesnis, bet  devetis turetu greiciau (cia viena girdeta teorija)    bet is kitos puses ,jei ji skirta didesniam greiciui tai reiskia prie mazesniu greiciu ji nesusyla iki reikiamos temperaturos ir sukibimas gali buti prastesnis..... nezinau kuri teorija teisinga.....   siaip gan keista, bet sita turanza ER300  nustebino  geru sukibimu  zvyrkelyje :) is asfatlines padangos to nesitikejau  :) 
o sita nauja  T001 teoriskai   tipo  atnaujinta dar labiau, ir tipo geresne uz ER300 .... ir triuksmo atzvilgiu.....  tik man nepatinka  kad joje yra dar maziau  skersiniu protektoriaus pjuviu... kur nors zvejyboj,  purve , ant zoles gali buti daugiau problemu su pravazumu ...... na bet pagrinde vistiek asfaltas prioritetinis  :)     

MindeJ

Pavasari pirkau Goodyear efficientgrip performance. Kainavo po 270Lt/vnt. Pries tai turejau turanza er300, man asmeniskai vienodai vaziuoja, sukibimas ir ant sausos, ir ant slapios dangos geras, tik gal Goodyear truputi tylesnes. Pravaziavau apie 10k km, padangos atrodo, kaip naujos. Beje, ziurejau i testus: https://www.naf.no/forbrukertester/dekktester/sommerdekktest-2013/ ir galutinai apsisprendziau, kad bus Goodyear. Aisku, gal kam tie testai ne rodiklis.

kapsis

Citata iš: MindeJ Įrašytas Rugsėjis 02, 2013, 11:36:19 AM
Pavasari pirkau Goodyear efficientgrip performance. Kainavo po 270Lt/vnt. Pries tai turejau turanza er300, man asmeniskai vienodai vaziuoja, sukibimas ir ant sausos, ir ant slapios dangos geras, tik gal Goodyear truputi tylesnes. Pravaziavau apie 10k km, padangos atrodo, kaip naujos. Beje, ziurejau i testus: https://www.naf.no/forbrukertester/dekktester/sommerdekktest-2013/ ir galutinai apsisprendziau, kad bus Goodyear. Aisku, gal kam tie testai ne rodiklis.

(y)    liuks komentaras, praktinis siu dvieju padangu  palyginimas  bus naudingas ne tik man bet ir  visiems kas veliau skaitys si foruma ( ypac pavasari, kovo pabaigoj  )   :)     

kapsis

http://www.hankookmasters.lt/lt/padangu-testai/test-world-vasariniu-padangu-testas-205-55r16-dydzio-2013
cia  padangu testas lietuviu kalba :)   be  pries tai MindeJ  pateiktame   teste yra  visos isamios  lenteles...., tai bridgestone daug kur vos vos  lenkia Nankang'us..... o as jau planavau pirkti  :E   dabar reliai galvoju  Verdestein Sporttrac 5,  nes visos auksciau ivertintos pasizymi greitesniu nusidevejimu ...
http://www.egzotika.lt/padangos/150088-vredestein-sportrac_5-205-55-r16-91h.html
gal kas turit kazka panasaus?

Ralfas

Gal kas nors galite ka nors pasiulyt is zieminiu padangu? Reikia dvieju vienetu, rimto gamintojo, gali but naujos arba ne daug devetos, uz normalia kaina paimciau ir visas keturias :) Arba gal kas gali patart kur gerom kainom galima butu isigyti kazka padoraus?:)