Stabdymo efektyvumas

Pradėjo Renis, Vasaris 23, 2012, 12:21:54 PM

« ankstesnis - sekantis »

Renis

Kazkaip arba nepastebejau anksciau arba kazkas su stabdziais daros negerai.
Po slapios nakties ar po pusdienio slapio stovejimo, pradejus vaziuot ir pirmakart nuspaudus stabdzius pirmas 3 kokias sekundes stabdziu beveik nera kol apsitrina. Cia taip nuo dregmes apslampa stabdziu diskai/kaladeles ir pasidaro maza trintis pirmas sekundes (kol apsivalo) ar cia kas nors su kaladem/diskais? :]]

Kazkaip taip ryskiai nepajusdavau iki siol. Kieme apsisukinejant vos neiriedejau i kaimyno auto, nes reikejo labai stipriai mint pedala kad butu stabdymo efektas kazkoks.
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

Kalapiziukaz

Pas mane tokiu bajeriu nebuna, bet dabar ziauriai didele dregme lauke, tai gal uzrudija diskai per nakti... Maniske pradedant po nakties vaziuot tai nemalonius garsus pirmus stabdymus skleidzia...

Andriusa321

Va pas mane ir panasiai po nakties pirmas stabdymas su tokiu garsu tarytum ten kazkas negerai bet, po pirmo spustelejimo viskas ten nusitrina ir nebesigirdi jokio garso,
cia kad stabdziai nelabai gerai veikia tai gal jau i pabaiga (tik po 3s), man yra buve bet tik su kita auto, panasiai daresi kol isspjove kaladeles.

Renis

CitataAndriusa321 parašė:
Va pas mane ir panasiai po nakties pirmas stabdymas su tokiu garsu tarytum ten kazkas negerai bet, po pirmo spustelejimo viskas ten nusitrina ir nebesigirdi jokio garso,
cia kad stabdziai nelabai gerai veikia tai gal jau i pabaiga (tik po 3s), man yra buve bet tik su kita auto, panasiai daresi kol isspjove kaladeles.

Jo yra ir pas mane tas šaižus garsas pradzioj kol apsitrina, o tas variantas del kaladeliu apdilusiu tai visai tiketinas, man rodos mesos neperdaugiausiai belike ten, reikes pasitikrint. Baisu kad nebutu koks stiprintuvas ar panasiai..

arytis

Pas mane nuo savaitės pradžios irgi pradėjo girdėtis tas rūdžių garsas nuo standžių diskų. O šiandien dar ir stabdžių efektyvumas buvo kritęs, toks jausmas lyg stiprintuvas neveiktų. Bet pastabdai ir nieko. Pastovėjus kelias valandas vėl tas pats. Reikia gal palaukti sausesnių orų...

Renis

Citataarytis parašė:
Pas mane nuo savaitės pradžios irgi pradėjo girdėtis tas rūdžių garsas nuo standžių diskų. O šiandien dar ir stabdžių efektyvumas buvo kritęs, toks jausmas lyg stiprintuvas neveiktų. Bet pastabdai ir nieko. Pastovėjus kelias valandas vėl tas pats. Reikia gal palaukti sausesnių orų...

Katik bandziau pasiziuret stabdziu skyscio lygi, niekaip nesugebejau aptikt jo ribos, turiu itarima kad nesiekia minimumo todel ir nesimato pro sienele. Arytis, pasiziurek pas save ar norma su skyscio lygiu, nes itariu kad cia ir bus pakastas shuo... Reiks nusipirkt, pripildyt..

arytis

Pažiūrėjau ir aš katik, tai rodo apie 1 cm žemiau maximumo, bet apie 4 cm aukščiau minimumo.

capris

pas mane ir tas pats, vos neivaziavau i gala siandien ryte, bet cia kai tiktai toks didelis lietus, is po nakties sunkiai stabdo. Tikrinau,  skyscio norma, kaladeles pries 10 tukst, keistos Brembo, stabdziu diskai buvo nauji keisti pries metus orginalus belgijoje, tai reikes labiau saugotis.

Kalapiziukaz

Kolegai buvo su a6 bajeris - prie salciu uzsikirsdavo t.y. uzsaldavo stabdziai ir pastoviai stabde, atsilus orui - visai nebestabde. Rezultate - is vakuumo ishpyle litra vandens :D Kazkoks ten drenazas uzsikimses buvo...Teko keist vakuuma, nes ledas suplese membrana.

zibalas

Pas mane irgi sendien vienu momentu  stabdziai mazai stabde . .Gal daug vandens ant kelio.
gold

Naujokas

Kazkaip keistai pas jus, as kaip tik ant turimu masinu pastebejau, kad kai dregna is po nakties stabdant ryte kaip tik stabdziai kerta labai gerai, a poto prasivaiksto ir ne taip gerai stabdo.

Djonis

as irgi pastebejau, kad stabdziai siandien gryba pjove, leidaus nuo kalnelio paspaudziau pedala, o gi efekto nera, tai biski net persigandau :)

Grazinulia

Ir pas mane buvo: jau antra ryta is eiles is pat ryto  labai mazas efektyvumas pirma karta stabdant ..paskui kelis kartus paspaudinejus stabdzius kaip ir vel normaliai stabdo, bet nerimas vis tiek liko... jau norejau rasyt kame reikalas, o matau ne pas mane viena problemos...

niuniauskas

tas pats sh ir pas mane, didele dregme ir dzirzgia bei sunkiau stabdo...
Sėkmė prastas mokytojas - iš jos nieko negalima išmokti!

Aurimas

Na stabdziai visada geriausiai stabdo tik po to kai du, tris kartus nuspaudi stabdziu pedala po sekunde kokia, o po to jau ir staigiau stabdant atrodo, kad pro priekini stikla iskrisi.