Sugedo durų spynelė*

Pradėjo Kalcifer, Vasaris 27, 2012, 10:22:19 AM

« ankstesnis - sekantis »

Kalcifer

Sveiki. Šiandien ryte įvyko labai nemalonus dalykas. Iš mašinos buvo ištrauktas akumas pakrauti. Prieš tai mano avensis (2001) atsidarydavo su centriniu arba su raktu tik per vairuotojo dureles. Įkišus raktą į spynelę jautėsi, kad jis nejuda kaip turėtų judėti, o pabandžius pasukti prasisuko visiškai. Tad ir gavosi, kad nei su centriniu, nei mechaniškai mašinos atidaryti nepavyksta. Internete radau įmones, kurios teikia avarinio dūrų atidarymo paslaugas, tačiau gal kas žino, gal yra galimybė nesudėtingai pačiam atidaryti kapotą iš išorės, nes tokiu atveju įdėjęs akumą aš galėčiau atsidaryti su pulteliu. O taip pat, gal kas galėtų parekomenduoti kur galima būtų kreiptis dėl spynos remonto ar keitimo? Iš anksto dėkoju už pagalbą.

GALLANT

O prie starterio neina prieiti is apacios, ar prie generatoriaus ir su krokodilais paduoti 12v.

Minju

gal geriau ištraukti šoninę posūkio lemputę ir ten prijungti akumuliatorių....juk centrinis ne tiek daug ir "valgo"

Minju

gal geriau ištraukti šoninę posūkio lemputę ir ten prijungti akumuliatorių....juk centrinis ne tiek daug ir "valgo"

Kalcifer

Dėkoju, pabandysiu šiandien vakare išimti šoninę posūkio lempą. Su starteriu tai tikriausiai sunkiau įgyvendinti.

Kalcifer

Per šoninę posūkio lempą akumuliatoriaus dar nejungiau, tačiau pažiūrėjau į elektros schemą manuale. Nors su elektra netenka dažnai susidūrti, tačiau schemoje lygtais parodyta, kad jeigu nėra įjungta posūkio rankenėlė, tai nėra įjungiama ir atitinkama grandinė, todėl tikriausiai per šoninės posūkio lemputės laidą prijungto akumuliatoriaus elektros srovė neturėtų pasiekti užrakto maitinimo. O iki generatoriaus tai laidas nuo akumuliatoriaus pagal schemą lygtais tikrai ateina. Gal aš klystu. Galbūt teko kam nors praktikoje jungti akumuliatorių per šoninę posukio lemputę?

Kalcifer

Sveiki. Problema vis dėlto išsisprendė savaime. Vakar bandant imtis jau ryžtingesnių veiksmų, spyna atsidarė pati. Pasirodo raktas, matyt dėl užšalusios spynos, nesikišo iki pat galo ir dėl to prasisukinėjo. Pažiūrėjau, tai užtenka kokio mm ir viskas jau nebeatidarysi. Gyveni ir mokaisi.