klaida P1215

Pradėjo Sarkizas, Kovas 06, 2012, 18:54:27 PM

« ankstesnis - sekantis »

Sarkizas

sveiki, gal kam teko susidurt su tokia klaida, ka ji reiskia, kur ziuret pirmiausia? Dekui.

arunaskeras

Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

Bemsas

P1215 klaida - purkstuku valdymo blokas.

kepure

Jaigu nuo 2003metu modelis tai valdymo bloku turiu

Bemsas

Tai gal ne pats blokas sugedes. Reikia tikrinti pravodke, gal trumpina kas. Klaida parodo tik apytiksliai kur reikia ieskoti.

Sarkizas

pravodke jau du kartus purciau, buvo vienas laidas susviles, pakeistas kiti izoliuoti

Artūras Alytus

Šiandien padarė diagnostika, ir  pas mane ta pati klaida. P1215 klaida - EDU Circuit. Dariau diagnostika, nes ryte užkūrus ir sujungus daugiau prietaisų, ypač galinio lango šildymą, užsidega variklio lemputė. Ir šiek tiek sutrinka variklio darbas. Gal čia tik sutapimas kad įjungus galinio lango apšildymą, bet tai atsitinka ryte , kai šalta. Pavažinėjus ilgiau , ar kai šilta to nebūna.
Padarė diagnsotika, ištrynė klaidą, ir priveržė minusinį laidą, kuris ateina nuo akumo. Sakė vienam tai padėjo. Pažiūrėsiu kaip bus.

diagnostikas

Citataarturas1980 parašė:
Šiandien padarė diagnostika, ir  pas mane ta pati klaida. P1215 klaida - EDU Circuit. Dariau diagnostika, nes ryte užkūrus ir sujungus daugiau prietaisų, ypač galinio lango šildymą, užsidega variklio lemputė. Ir šiek tiek sutrinka variklio darbas. Gal čia tik sutapimas kad įjungus galinio lango apšildymą, bet tai atsitinka ryte , kai šalta. Pavažinėjus ilgiau , ar kai šilta to nebūna.
Padarė diagnsotika, ištrynė klaidą, ir priveržė minusinį laidą, kuris ateina nuo akumo. Sakė vienam tai padėjo. Pažiūrėsiu kaip bus.
prie akumo priverze? tada nepades :)
problema tikrai su mase, bet tikrai ne prie akumo

Artūras Alytus

Minusinis laidas  nuo akumo kažkur nueina po EGR apačioje, rado ir priveržė. Matėsi kad ten jau naujas varžtas ir 13-kinis. O tokių kiek žinau Toyota retai būna. Man šitą problemą remontavo žiemos pardžioje kai visai nesikūrė ir tokią pačia klaidą rodė. Tada sutvarkė ir sakė kad buvo nutrūkęs matinimas į purkšukų valdymo bloką. Bet šiandien isitikinau kad nieko nepadėjo ir varžto priveržimas. Tikriausiai reiktų keisti patį purkštukų valdymo blokelį. O gal kaip sakai atidžiai peržiūrėti laidus.

Artūras Alytus