Sunkiai kuriasi šiltas variklis

Pradėjo glodas, Kovas 16, 2012, 10:48:41 AM

« ankstesnis - sekantis »

glodas

Sveiki,
panaši tema buvo, bet pas mane truputį kitoks atvejis.

Turiu Toyota Corolla Verso 2004, 2.0 D4-D, 85kW

Šalta mašina kuriasi normaliai. Tačiau pašildžius, ypač po aukštų apsukų mašina kuriasi ilgai, purtosi, kol galų gale pasigauna ir užsikuria.

Kuro siurblys diagnostikoj tikrino kaip ir tvarkoj yra. Kuriant slėgis užkyla iškart. Purkštukai visi dirba normos ribose pagal kompą. Meistrai sako, kad nelabai įsivaizduoja, kas čia gali būt. Sako sekantis žingsnis būtų tikrinti purkštukus...

Vienas meistrelis sako, čia gali būt dėl turbinos, bet man kažkaip galai nesiriša...

Gal kas esat susidūrę su panašia problema?

Silkinas

Kuro siurblys gal ir tvarkoj, bet tai nereiškia, kad į kuro padavimo sistemą nepakliūna oro. Tada kol pripumpuoja kuro starteris ir suka ilgai.

glodas

Tai sakot gali būt kokia žarnelė prakiurus? Gal turit idėjų kaip rasti tą gedimą ar bent nuo ko pradėt? :)

Kažkaip purkštukus išiminėt ir ant stendo dėt dar nesinori...

xaudrius

Na ir as manau,kad pirma reikia patikrinti,ar oro negaudo.Turiu pazistama,kuris galetu tau padeti,bet jis dirba Vilniuj.
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

valdasantonis

Patikrink ar neužsikišęs grįžtamas. Pas mane buvo toks variantas.

DaktarasD

Si problema jau yra seniai zinoma, kaip neitiketinai skambetu, kad issprest sita problema reikia keisti starterio inkaro ivores. Kai variklis siltas, sudevetos ivores dar labiau issiplecia ir del to variklio vedimo metu variklio sukimosi greitis yra per mazas tam, kad variklis sklandziai ussivestu. Ivores galima isigyti bet kurioje starteriu detalemis prekiaujancioje parduotuveje, kainuoja po pora litu.

Silkinas

CitataDaktarasD parašė:
Si problema jau yra seniai zinoma, kaip neitiketinai skambetu, kad issprest sita problema reikia keisti starterio inkaro ivores. Kai variklis siltas, sudevetos ivores dar labiau issiplecia ir del to variklio vedimo metu variklio sukimosi greitis yra per mazas tam, kad variklis sklandziai ussivestu. Ivores galima isigyti bet kurioje starteriu detalemis prekiaujancioje parduotuveje, kainuoja po pora litu.

Su šia starterio problema ir šaltas variklis nenori padoriai kurtis.

Silkinas

Citataglodas parašė:
Tai sakot gali būt kokia žarnelė prakiurus? Gal turit idėjų kaip rasti tą gedimą ar bent nuo ko pradėt? :)

Kažkaip purkštukus išiminėt ir ant stendo dėt dar nesinori...
Jei ant kuro siurblio yra rankinė pompa, iškilus problemai, bandyk pumpuoti. Jei spausis lengvai (iki prisipumpuos) tai yra oro pasiurbimas.

DaktarasD

Starterio ivoriu issidevejima labai paprasta patikrinti. Jei ikaites variklis nebesikuria, automobili reik pabandyti uzvest uzstumiant, jei variklis uzsives sklandziai, reiskia kuro sistemos elementai ar kiti variklio valdymo irenginiai veikia gerai.

aspirinhead

jei ant buksyro iskarto uzsikuria ziurek akuma gera 800ah bent jau,pas elektr.patikrink vedant kiek ima sroves starteris,jei daug angliukus keist reikia,gerai pavarytame starteryje vieta kur prisispaudzia angliukai tampa kiausinio formos,tada ilgai nelaiko ivores,reikia nutekinti,esu pats remontaves audinei ,nebent pas tojota kas kitaip nesu ardes,kai nesikuria karstas variklis pirma ziurim siurbly,arba purkstukas myža,saltam daugiau reikia kuro tai ir vedasi,buvo taip pakeiciau nauja akuma ir padejo sunku patiketi
b

glodas

Tai matot pas mane taip nebuvo, kad neužsikurtų ji. Ilgiau ar trumpiau - užsikuria. Aišku šalta irgi ne iš pusės abaroto :)

Þodžiu kaip suprantu pradžiai reiktų bandyti pakeisti starterio inkaro įvores, ar ne?

glodas

Tiesa skambinau Dagas meistrams, tie sako, kad pats starteris blogai suktusi. Siuo atveju kaip ir suka normaliai jis, tik uztrunka, kol pasigauna kai siltas buna. Kai šaltas kai minėjau visada greičiau pasigauna, nei šiltas, bet aišku irgi ne iš karto.

kodar

Sveiki, forumiečiai.
Turiu Toyota Corolla Verso 2007, 2.2 D4-D, 100kW. Širyt, trečia kartą per savaite, nenorėjo gražiai užsivesti. Užgesus pakaitinimo žvakių indikatoriui, užsiveda ne iš karto, o koki po 2-3 sekundžių. Sudreba kažkaip keistai visas auto, ir pasipila baltų ( pro veidrodėlius atrodo, kad balti) dumų kamuolys. Užgesinus ir vėl užvedus viskas normaliai. Tai vyksta ne kiekvieną rytą.
Rašau pirmą kartą ir naujos temos nenoriu kurti. Gal kur ir buvo tokia problema nagrinėta, bet aš neradau. Gal kam iš jusų yra taip buve? Ačiu iš anksto už patarimus ir pasvarstymus.

Bemsas

kodar

Skambinau į Soloriną ( Toyota atstovą Klaipėdoje), Tai pasakė, kad jeigu butų purkštukai, tai pastovei užsivedinėtų su dūmų kamuoliais. O gal tai nuo labai didelės drėgmės? Klaipėdoje dabar visas naktis iš eilės tirštas rūkas.