kokiu varikliu pirkti toyota avensis

Pradėjo amber, Kovas 20, 2012, 23:36:10 PM

« ankstesnis - sekantis »

luckiss

Tiesa, blogai suformulavau. Kiek pats variklio swapas galėtų kainuoti?

Arnosio92

Sveiki, po daugybes svarstymu prieita isvada vis delto isigyti benzina (pasikeite darbas, sumazejo atstumas ir t.t., todel nusprendziau dyzelio neimti). Esme jog si foruma skersai isilgai, rodos, perskaiciau, kaip ir sia tema, ir priejau isvada tokia:

2 kartos avensi perkant iki facelifto (2006 kovo ar kazkas tokio) benzina perkant yra 2 variantai realus be 2.4- tai 1.8 vvt-i ir 2.0 d4, mano biudzetas iki 5000e, tad po fl ne 1 masinos nera nei pliuse, nei gide, nei aikstelese nerandu, teks pirkti 2004-2005m karavana su mech. pavaru deze, tik vis delto koki modeli pasirinkti ?

1.8- paprastas, geras ir patikimas variklis, tiesiog super, BET (!) tepalu rijimas tikrai toks baisus ? 1l-1000km ? Ar nebus poto problemu pastoviai tiek dapilinejant ? +ar pakankamai vilks tokio svorio universala 95kw ?Kad ekonomiskesne butu ir dujos detusi i si tai zinau, bet man to nereikia.

2.0- galingesnis, patikimas ,geras variklis ,tiesiog jau su tiesiog. ipurskimo eina ir vos ne kaip cr varikliai, sudetingiau zymiai butu prireikus tvarkyt, bet neryna tepalu, tiesiog isaugtu ant poros litru kuro sanaudos, o del galios santykio lyginant su 95kw nesu tikras ar stipriai skirias.

Siandien ir ryt pro Lietuva vaziuoju ziuret benzu iki fl.  :V

slashas

Citata iš: Arnosio92 Įrašytas Gruodis 22, 2016, 13:34:00 PM
Sveiki, po daugybes svarstymu prieita isvada vis delto isigyti benzina (pasikeite darbas, sumazejo atstumas ir t.t., todel nusprendziau dyzelio neimti). Esme jog si foruma skersai isilgai, rodos, perskaiciau, kaip ir sia tema, ir priejau isvada tokia:

2 kartos avensi perkant iki facelifto (2006 kovo ar kazkas tokio) benzina perkant yra 2 variantai realus be 2.4- tai 1.8 vvt-i ir 2.0 d4, mano biudzetas iki 5000e, tad po fl ne 1 masinos nera nei pliuse, nei gide, nei aikstelese nerandu, teks pirkti 2004-2005m karavana su mech. pavaru deze, tik vis delto koki modeli pasirinkti ?

1.8- paprastas, geras ir patikimas variklis, tiesiog super, BET (!) tepalu rijimas tikrai toks baisus ? 1l-1000km ? Ar nebus poto problemu pastoviai tiek dapilinejant ? +ar pakankamai vilks tokio svorio universala 95kw ?Kad ekonomiskesne butu ir dujos detusi i si tai zinau, bet man to nereikia.

2.0- galingesnis, patikimas ,geras variklis ,tiesiog jau su tiesiog. ipurskimo eina ir vos ne kaip cr varikliai, sudetingiau zymiai butu prireikus tvarkyt, bet neryna tepalu, tiesiog isaugtu ant poros litru kuro sanaudos, o del galios santykio lyginant su 95kw nesu tikras ar stipriai skirias.

Siandien ir ryt pro Lietuva vaziuoju ziuret benzu iki fl.  :V
Aš turiu 2.0, teko su keliais 1.8 pavažiuoti, tai abu jie vangus, reikia abu smaugti, trauka nuo 2800rpm kažkur atsiranda. Bet 2.0 kur kas jautresnis ir į gazą geriau reaguoja, kaista irgi greiciau, kas manau pliusas žiema.
Man 1.8 valgė prie -5 10.9, 2.0 11.8 čia Vilniaus kamščiai, trasoje abu apie 7-8 važiuojant 130. Visų avensiu sankabos kažkokios keistos, dar iki šiol nepriprantu. Bėgių rankena neinformitivi, po vokiečių automobilių tokie man įspūdžiai.
Mano patarimas būtų, imk geriausios būklės ir dzin koks variklis. Tas tepalų valgymas maža bėda, žinau kas jau 6 metus dapila ir nieko.

Arnosio92

sankaba keista ta prasme ? kad isminti pilnai iki galo reikia ? Man 2.0 ir labiau traukia gal, i metus ~15k km pravaziuoju viso labo tai man ar 10l pilt, ar 12l skirtumo didelio labai nematau, tik tas d4 variklis cia prigasdino bemsas ar kuris jog zymiai sudetingiau ten viskas jei reiktu tvarkyti, o variklis mates jau , cia turiu omeny ka imanoma iki 4500-5000e nupirkt, o iki tokios sumos tik 2004-2005 benzai, kainas laiko japonai benzai kaip bemsai ar audi.. 2007 avensis koks geras d4d 2.2 110kw po fl iseina uz tiek.. :D

slashas

Visų griebimas man neįprastai "aukštai", galvojau kad sankaba ant galo, bet išbandžiau 8 automobilius ir visi daugmaž panašiai.

Viktoras777

Jei 1.8 pries fl  "rys" tepalus, galima tada isideti kita varikli blogiausiu atveju po fl geresniu metu is lauzyno is anglo, kur rijimo bedos nebera(ten pilna ju su maza rida) ir 0 bedu. ir kaina to variklio nedidele. o i ji dujas idejas dar ir nebrangiai vaziuotum. ko neiseis padaryt su 2.0 d4.. aisku tau sprest kas ir kaip....

slashas

Aš kai su avensiu maks 10-15k km, tai man dujos neatsiperka prie tokių benzino kainų. Jei važiuoja žmogus 20k+ km, tada gal, bet su dujomis labai priklauso kokia įranga ir kas montuoja, nes gali ir galvos skausmą įsigyti :)

augisz

O sakykit kas prasom, kodel neglaima montuot duju i tuos tam tikrus variklius? T.y. kokios technologines bedos ? Nezinau, todel klausiu.  (H-)

Mants

Citata iš: slashas Įrašytas Gruodis 23, 2016, 14:31:30 PM
Aš kai su avensiu maks 10-15k km, tai man dujos neatsiperka prie tokių benzino kainų. Jei važiuoja žmogus 20k+ km, tada gal, bet su dujomis labai priklauso kokia įranga ir kas montuoja, nes gali ir galvos skausmą įsigyti :)

aš manau kad dujos bet kokiu atveju atsiperka, tarkim mėnesiuką atgal dujų kaina iš vis buvo žema, atsipirkimas labai greitas. čia nusipirktus benziną, arba dedi arba ne, negali galvot kad gl kadanors vėliau įsidėsiu :)
Toyota Verso 2009 2,0 D4D 93kw
Toyota Yaris 2010 1.3 74kw

slashas

Citata iš: Mants Įrašytas Gruodis 23, 2016, 14:51:59 PM
aš manau kad dujos bet kokiu atveju atsiperka, tarkim mėnesiuką atgal dujų kaina iš vis buvo žema, atsipirkimas labai greitas. čia nusipirktus benziną, arba dedi arba ne, negali galvot kad gl kadanors vėliau įsidėsiu :)
Koks dar greitas atsipirkimas jei važiuoji 10-15k km į metus, įranga vien 500eur minimum. Paskaičiuok ;) atsipirkimas bus tik po metų kai įrangos kaštai bus padengti...
Nebent esi ekstremalas taupukas ir naudotą įranga isimontuoji, tada gal :)

Bemsas

Citata iš: augisz Įrašytas Gruodis 23, 2016, 14:50:14 PM
O sakykit kas prasom, kodel neglaima montuot duju i tuos tam tikrus variklius? T.y. kokios technologines bedos ? Nezinau, todel klausiu.  (H-)

Dujas galima montuoti i visus motorus, net ir dyzelius. Tik vat ar apsimoka - cia jau kitas klausimas. Tiesioginio ipurskimo motorose kuro purktukas stovi degimo kameroje. Sumontavus dujas - tas purkstukas greitai tiesiog sudegs, nes del duju yra aukstesne temperatura kameroje, bei purktukas ausinasi benzinu ir neuzsikemsa, kadangi pastoviai purskia kura. Kad tokio dalyko neatsitiktu - motoras vienu metu dirba su benzinu ir dujomis, kas dar padidina kuro sunaudojima.

slashas

Citata iš: Bemsas Įrašytas Gruodis 23, 2016, 16:05:44 PM
Dujas galima montuoti i visus motorus, net ir dyzelius. Tik vat ar apsimoka - cia jau kitas klausimas. Tiesioginio ipurskimo motorose kuro purktukas stovi degimo kameroje. Sumontavus dujas - tas purkstukas greitai tiesiog sudegs, nes del duju yra aukstesne temperatura kameroje, bei purktukas ausinasi benzinu ir neuzsikemsa, kadangi pastoviai purskia kura. Kad tokio dalyko neatsitiktu - motoras vienu metu dirba su benzinu ir dujomis, kas dar padidina kuro sunaudojima.
Ir pati įranga brangesnė ;)

augisz

Na nesu labai zinovas auto skyriuje tai miskas man biski cia  :V O kaip atskirt tiesiogini ipurskima nuo kokie ten dar yra siais laikais? Klausimai gal ir pasirodys kvaili, bet viska zinodami negimem.

Kaip pvz turejau 2003 Mazda 6 2.3 b/d. Ten jau pirkau su duju iranga ideta. Dabar turi 2007m mazda 6 pazystamas su 2.3 varikliu, bet awd ir turbina = 191kw. Ten sake negalima duju montuot, nebent kaip bemsas sake - iskart abiem kurais dirba.

Bemsas

Senas 2.3 motoras paprastas, o su turbina jau su tiesioginiu ipurskimu. Atskirti galima, tik reikia zinoti kaip jis zymimas. Toyota - D4, Mazda - DISI, Mitsubishi - GDI, VW - TSI ir t.t