Šviesų auto funkcija

Pradėjo tamsa, Gegužė 02, 2012, 14:41:37 PM

« ankstesnis - sekantis »

tamsa

Turiu ant šviesų rankenėlės auto funkciją. Norėčiau, kad ji veiktų visada, kai veikia variklis, dabar veikia tik kai sutemsta. Ar yra galimybė tą funkciją pritaikyti Lietuvai nevažiuojant į centriuką? :)

Andriusa321

manau kad taip, bet be gero elektriko patarimo nepasidarysi, man signalizacija kaip dejo kaluse gal noriu kad rakteli pasukus uzsidtu sviesos bet atsisakiau, gal del to kad esu konservatyvus, nors butu smagu kad veigtu ir issijungtu pacios kaip pvz mersuose ar saabe tai nereikia niekada galvos sukti uzrkini masina ir pacios uzgesta :) jei ka Kaune turiu pazystama zmogu, manau daug nekainuotu

mega

vienas apie ratus, kitas apie batus

Kestutis777

Skandinavijos rinkai skirtuose automobiliuose senai jau automatiskai montuojama tai, kad uzvedus varikli isijungtu trumpos sviesos (ilgosioms ijunti reikia rankenele pasukti ant nakties rezimo, dienos rezime ilgosios neveikia).
Kitas dalykas, kai sviesos issijungia uzrakinus masina, vadinasi "palydek mane namo" :)
Tai yra dvi skirtingos funkcijos ;)

awriz

Labai paprastas dalykas ir paciam pasidaryti.
Susirandi maitinimo laida trumpu sviesu (+) uz rankeneles.
Ji uzmaitini nuo generatoriaus suzadinimo laido. (toks plonas laidukas yra (+) ant generatoriaus.)
Veikimo principas, ijungi degima sviesos neveikia, uzkuri masina, susizadina generatoriaus, ir veikia tavo artimos sviesos. Uzgesini auto - sviesos nebeveikia.
;)
Kam lekti - jei gali palengva skristi !!!

mega

Gerbiami kolegos, žmogus kalba apie šviesų Auto funkciją, tai yra apie visų žibintų veikimą priklausomai nuo šviesos daviklio parodymų, tai yra:

* dienos metu šviečia tik artimieji žibintai (aka DRL)
* nakties metu arba tunelyje šviečia visi žibintai

Kol kas nė vienas iš jūsų nepataikėt į klausimo temą.

arunaskeras

Citataawriz parašė:
Labai paprastas dalykas ir paciam pasidaryti.
Susirandi maitinimo laida trumpu sviesu (+) uz rankeneles.
Ji uzmaitini nuo generatoriaus suzadinimo laido. (toks plonas laidukas yra (+) ant generatoriaus.)
Veikimo principas, ijungi degima sviesos neveikia, uzkuri masina, susizadina generatoriaus, ir veikia tavo artimos sviesos. Uzgesini auto - sviesos nebeveikia.
;)
Corollai verso tai netinka nes prie jungtuko yra minusinis laidas
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

mega

tiesa, tamsa, mano kukliomis žinomis, dileris šiai funkcijai stato papildomą blokelį DRL funkcijai valdyti, kuris yra po vairo plastmasėm.

papildau savo turimą info vaizdine medžiaga apie Yaris, darau loginę prielaidą, kad pas Avensį bus lygiai tas pats. Būtų puiku, jei kas patvirtintų ar paneigtų mano informaciją.

tamsa

Pas mane yra "Auto" ant rankeneles, kas turbut rodo, kad rele 'running light' yra, tik ji ne bet kokia- turi sviesos davikli ir suveikia nuo lauko apsvietimo intensyvumo:) Tai ir klausimas-ar imanoma paciam ,nevaziuojant pas dileri, pakeisti ta funkcija taip, kad degtu trumpos ir dienos metu.
Tai turbut ir atsakysiu: pagooglinau, tas daiktas asvo atmintyje turi gal 4 ar 5 funkcijas (skirtingus pasirinkimus nakciai ir dienai), tik, anot anglisko puslapio, norima funkcija galima uzdeti tik su kokiu tai super testeriu, todel, jei testerio namie nera, tenka vaziuoti pas dileri.
tarp kitko, siulomas sprendimas-uzdengti ta davikliuka, kuris ziuri, ar lauke tamsu. bet tai kaip cia atrodys, toks auto, o samadielkom apkarstytas:) antras dalykas, kur jis yra, klausimas..
tarp kitko, funkcijos 'palydek mane namo' tarp ten paminetu nebuvo, bet gal tai priklauso prie kurios tai funkcijos.

mega

šviesos daviklis yra prie galinio vaizdo veidrodėlio. Na, gal būsiu taip pat neteisingai supratęs, bet, mano kukliu supratimu, dienos šviesos yra visai kas kita, nei kad "uždengti davikliuką".
Tokius bajerius tai tik tautiniai elektrikai meistrai gali pasiūlyt ;D kaip ir laiko rėles kabinti ten, kur yra šviesos davikliai.

mega

ps, duok prašau nuorodą į tą puslapį, įdomu paskaityt

tamsa

mmersass

'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

tamsa

tarp kitko, mega, butent tik aurisui ir yra toyota tech puslapyje, kaip idiegti dienos sviesas, jokiam kitam modeliui dokumentu nera..
Mano supratimu, dienos lempos - tai trumpu sviesu lempos, veikiancios uzvedus varikli, neveikiancios tik perjungus i 'ilgas' sviesas. be abejo, buna ir led'inis variantas (jos maziau w vartoja, bet turi buti sertifikuotos naudoti), kaip jis jungiasi, nezinau. as daryciau taip: butut rele, kuri isjungia ledines sviesas, kai automatiskai isijungia 'trumpos', priklausomai nuo apsvietimo jutiklio jautrumo. t.y., sviestu arba tos, arba tos. nors kai pagalvoji, turbut net reles nestatyciau - ledines visa laika sviestu, nepriklausomai nuo kito apsvietimo./

mega

Na, kalbant apie ne pačius naujausius Aurius, tai originaliai led'inės dienos lempos buvo tik HSD modelyje.
Dienos lempos yra tos, kurios užvedus motorą, ir rankenėlėj esant AUTO padėtyje, uždega artimų šviesų žibintus. Po to, priklausomai nuo šviesos daviklio rodmenų, uždega ir likusį automobilio apšvietimą. Dienos metu nei salono, nei galo apšvietimas nedega, dega tik artimos šviesos.
Kinietiški led'ai man ne variantas, t.p. kaip ir uždengti šviesos daviklį.