trumpu sviesu lempos keitimas

Pradėjo Trolis, Vasaris 10, 2009, 16:41:12 PM

« ankstesnis - sekantis »

Trolis

Turiu klausima. Perdege priekine trumpu sviesu lempute. Galvoju pats pasikeist, paziurejau ten yra keli varztai ir zakliopkes bent jau dvi. Kadangi nenoriu sulauzyt nieko tai gal kas galit pasakyt kaip pakeist lempa. Ar reikia ir tuos varztus atsukt, ar tik zakliopkes nuimt?
Avensis 98m
Beje, gal galit patart kur pigiau nusipirkt Vilniuj galima lempute?

Edvatronas

Avensio nesu keites, bet ar neina atsidarius kapota is vidines puses prieit?
Siaip rekomenduojama keisti abi lempas...
Man rodos pigiau budavo salia spaudos rumu/norfos ant kampo parduotuvej, pavadinimo tik nepamenu.
Rekomenduociau Philips blue vision

NNZ

eina pireit tik jei ranka stambesnė visi krumpliai būna nudaužyti. Ten nusiimi apsaugine guma atjungi fyškę ir toks kaip segtukas atsegi.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

kaktusas

Nereikia jokių varžtų sukinėt ar zakliopkių laužyt:)
Kaip NNZ rašė taip ir keičias, tikrai ne pats blogiausia priėjimas. Jei atsargiai ir krumpliai sveiki liks :)

Smac

Praeita savaite pasikeiciau lempute. Kaip NNZ pasake taip ir buvo. Nors niekada to sioje masinoje nekeiciau iki siol, bet veiksmu seka praktiskai tokia pat kaip ir visose masinose:
Nuimti apsauga is galo (gumine/plastmasine atsukt/nuimti), poto fishke nuimti, o tada ziureti kaip pacia lempute galima isimti. Ten yra toks is kietos vielos segtukas kuri reikia paspausti ir i viena puse patrauti biski, tada galima isimti lempute.
Keiciant lempute nepamirsk ja laikyti uz cokolio, o ne uz stikliuko!
Nerasykit man asmeniniu pranesimu, jei nenorite laukto po puse metu atsakymo :) Geriau e-mailu :)

Gytyto

Aga paprasta sita lemuke ir man teko keist, tai krumpiai buvo nubalnoti, nes akumas ziauriai trugde :D
O va jei posukio reiktu keistis tai linksmybes prasideda :D

unholy

labai paprasta, ne taip kaip chrysler pt cruiser reikia visa buferi nuimt norint trumpas sviesas pakeist:) beto posukis issiima su atsutuktuvu i lauka ir labai lengvai pasikeicia lempute

Trolis

Dekui, o tai as buciau ir varztus be reikalo atsukes, ir zakliopkes nuemes :D

Beje ta parduotuve kur minejo Edvatronas "Autotera" vadinasi. Keisciausia, kad ten salia yra parduotuve originaliu pavadinimu "japonisku automobiliu dalys", kurioj lempuciu nepardavineja ;)

NNZ

a su pt cruiser ten netaip kaip tu sakai unholy ;) mes ir pasimokėm, ten kur posparni yra skylė pro kurią galima pasiekt ir pakeist lemputę. ;)
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Saulius SSS

man irgi teko keisti trumpų šv.lemputes,tai pirkau Philips blue... .Tai šviečia balčiau nei senosios.Bet ką pastebėjau ,teko reguliuoti šviesas po keitimo(pradėjo peržemai šviesti).Matyt lemputėse truputį skiriasi kaitinimo plauko atstumas nuo cokolio.Keičiasi nesunkiai.Čia yra aprašyta viskas aiškiai.Tik dar noriu atkreipti dėmesį į tai,kad lemputę reikia tiksliai įstatyti į jai skirtą vietą.Ten ją pajudinus ji įsistato.Sėkmės;)
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Edvatronas

Taip Philips blue sviecia ir ryskiau ir balciau, dar kazkas man rekomendavo berods osram irgi "pagerintas", lyg ir naturalesne sviesa nei philips blue vision. Tiesa kiek pastebejau bent jau philips blue vision tarnavimo laikas trumpesnis - man jau keli komplektai laiko ne ilgiau metus.
Tarp kitko sviesas rekomenduojama reguliuoti po lempuciu keitimo, tik daug kas (arba niekas) to nedaro del taupumo...

Taip pat reguliuoti reiktu ne iskart o po lempuciu "apkatkes".

kaktusas

Kur jau čia prireguliuosi po kiekvieno keitimo, pas mane philipsai laiko 3-4 mėn. :|

Trolis

tai pakeiciau jau i philips. Skirtumo tarp senos ir naujos nepastebejau jokio.
Dekui uz paaiskinimus. Pakeiciau per 5 min. krumpliu nenusibrozdinau :D . Buciau pats bandes be patarimu, tai jauciu buciau 1val uztrukes ir dar sulauzes ka nors :D

Minju

Kad nereiktų reguliuoti šviesų ,tai lemputę reikia tiksliai ir atsargiai įstatyti ,bei atitinkamai prispaudimo spyruoklę uždėti,gali atrodo ir tvirtai prispausti,bet lempa ne visada stovės kaip stovėjusi,atidumo ir neskubėti ,nes avensyje d-4d visai nereikia jėgos ir panašiai...
Kad trumpos lempos neperdeginėtų -sutvarkykite kontaktinę grupę(atrodo ,kad tvirtai stovi,deja ....kontaktas nekoks,tai matyt iš lizdo plastmasės perkaitinimo.. ir pirkti brangokas ir kokybiškas lempas... Po šios patyrimo ,jau metai lempos tos pačios šviečia.

kaktusas

O tai kaip ten sutvarkyt tuos kontaktus? Šiaip viskas atrodo normaliai...