Plaukiojantis smagratis

Pradėjo OSU_FC, Vasaris 11, 2009, 15:25:03 PM

« ankstesnis - sekantis »

Henris

statai vienmasi smagrati nuo avensis verso 85 kw ir nauja sankabos konplekta, as taip buvau pasidares savo avensiui. Tik vienmasi smagrati sunkiai ieskojau, kainos dar tada buvo litais, vienmasi smagrati srote gavau uz 350 lt sankabos komplektas Aisin 900, ir darbas apie 400. viskas veike puikiai tik sudauziau as ta avensi, gaila buvo nes nauja sankaba stovejo :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Henris

Pamelavau, Aisin sankabos komplektas kainavo 650 lt

sityR

Ai žinok nelabai mastau apie vienmasį, kai naujas komplektas Valeo - 400EU, o LUk, apie 500EU. Tai nežinau ar verta kišt tą vienmasį. Skaičiau forume visokių atsiliepimų yra. Bet jeigu gamintojas padare dvimasį, tai manau nereik išradinėt dviračio.
Bet kolega va sako 40 tkst dar pramyne, tai matysim :D

Viktoras777

Geriausia deti kas priklauso, su tuo vienmasiu smagraciu gali buti visko, didele tikimybe kad bus vibracija, vieni dziaugiasi, kitiem nepatinka toks perdarymas,cia arba neparenka ar nepadaro meistrai kaip turi buti, arba kiti nejautrus tom vibracijom, neima i galva... As tai dejaus dvimasi... per pazystamus su nuolaidomis is intercars mokejau uz dvimasio komplekta 580eu. be nuolaidu netoli 700eu butu kainave....
Aisin deze ipakavimas, bet smagratis ir jo komplektas su luk uzrasais buvo ideta... Beje senasis smagratis su diskeliu ir diskatoriumi isimtas buvo taip pat luk firmos, tik su Toyotos visur papildomais uzrasais, originalas... Seip kiek zinau originalas aisin eina is gamyklos, tai taip iseina toyota nevien aisin sankabas dedavo gamykloj....?

Henris

nu kai dar litais vien smagratis kainuodavo 2000 lt be sankabos komplekto, tai realiai sutaupiau tuomet beveik 1500. Nebuvo jokio skirtumo vaziuojant nuo dvimasio isidejus vienmasi. To dvimasio snagracio paskirtis man isvis neaiski. Itariu, kad jis dedamas tik tam, kad ale pajudejimas is vietos butu sklandesnis arba tiesiog rinkodaros bajeris, kad pasibaigus garantijai dileris turetu dar is ko uzdirbt. Man realiai paaiskinkit kur dvimasio nauda yra? Nes juos stato i visus auto dyzelinius? Kokias vibracijas jis ten kompensuoja? Alkuninio is variklio, dezes vibracijas? Ka jis daro realiai? Ir kodel i avensis verso 85 ke tu paciu metu dejo vienmasi o i avensis 85kw jau dvimasius. Varikliu kodai ju vienodi, na gal dezes skirtingos, bors itariu, kad ir tos vienodis buvo. Beje dvimasius dejo jau ir i senesnius avensius T22, nors avensis verso buvo velesniu metu jau ir turejo vienmasi. Cia matyt koks nors ale komforto reikalas kazkoks :) kurio nesijaucia, o kai pareina, tai uz nejauciana konforta turi susimoket dar ir apvalia sumele :)

slashas

Citata iš: Viktoras777 Įrašytas Vasaris 01, 2017, 19:57:08 PM
Geriausia deti kas priklauso, su tuo vienmasiu smagraciu gali buti visko, didele tikimybe kad bus vibracija, vieni dziaugiasi, kitiem nepatinka toks perdarymas,cia arba neparenka ar nepadaro meistrai kaip turi buti, arba kiti nejautrus tom vibracijom, neima i galva... As tai dejaus dvimasi... per pazystamus su nuolaidomis is intercars mokejau uz dvimasio komplekta 580eu. be nuolaidu netoli 700eu butu kainave....
Aisin deze ipakavimas, bet smagratis ir jo komplektas su luk uzrasais buvo ideta... Beje senasis smagratis su diskeliu ir diskatoriumi isimtas buvo taip pat luk firmos, tik su Toyotos visur papildomais uzrasais, originalas... Seip kiek zinau originalas aisin eina is gamyklos, tai taip iseina toyota nevien aisin sankabas dedavo gamykloj....?
Kiek žinau AISIN sankabų negamina, tik greičių dėžės. Tad deda į savo dėžutes LUK ;)

Henris

dar vienas dalykas, kodel keiciau savo visa sankaba. Dvimasio pozymiu nebuvo, pradejo prasldinet 3 pavara. Isardzius paaiskejo, kad visiskai susidevejes sankabos diskas. Dvieju masiu smagratis turejo siek tiek klibejimo, bet dar buvo galima vaziuot. Bet kadangi deze buvo nuimta, tai nutariau keisti viska ir pamirst sita fignia su dviem masem.
Slashas: o kodel mano sankaba buvo su Aisin spaudais, jei ju negamina? :)

Viktoras777

Citata iš: Henris Įrašytas Vasaris 01, 2017, 21:35:09 PM
nu kai dar litais vien smagratis kainuodavo 2000 lt be sankabos komplekto, tai realiai sutaupiau tuomet beveik 1500. Nebuvo jokio skirtumo vaziuojant nuo dvimasio isidejus vienmasi. To dvimasio snagracio paskirtis man isvis neaiski. Itariu, kad jis dedamas tik tam, kad ale pajudejimas is vietos butu sklandesnis arba tiesiog rinkodaros bajeris, kad pasibaigus garantijai dileris turetu dar is ko uzdirbt. Man realiai paaiskinkit kur dvimasio nauda yra? Nes juos stato i visus auto dyzelinius? Kokias vibracijas jis ten kompensuoja? Alkuninio is variklio, dezes vibracijas? Ka jis daro realiai? Ir kodel i avensis verso 85 ke tu paciu metu dejo vienmasi o i avensis 85kw jau dvimasius. Varikliu kodai ju vienodi, na gal dezes skirtingos, bors itariu, kad ir tos vienodis buvo. Beje dvimasius dejo jau ir i senesnius avensius T22, nors avensis verso buvo velesniu metu jau ir turejo vienmasi. Cia matyt koks nors ale komforto reikalas kazkoks :) kurio nesijaucia, o kai pareina, tai uz nejauciana konforta turi susimoket dar ir apvalia sumele :)
Na kiek as domejausi, kiek meistrai man pasakojo, kad dvimasis smagratis labiau prigesina vibracijas variklio, skirtas svelnesniam pajudejimui is vietos, galima sakyti ir konfortui.... O idejus vienmasi, greiciu deze gauna didesnius smugius pajudant is vietos, perjungiant pavaras atleidziant sankaba, todel gali ilgiau paeksplotavus sugesti greiciu deze.... Bet teorija yra teorija nes praktikoj nemazai perdaryta vazineja ir vargo nemato ir turbut nematys....Na seip idomu kodel kiti toyota modeliai ejo su vienmasiu tuo paciu varikliu, gal dezes perdavimas skiriasi....
        As pats ilgai masciau kokia detis sankaba, daug domejausi, kas persidare yra visa foruma perskaiciau.... tai daugiau buvo neigiamu atsiliepimu del vibracijos negu teigiamu su vienmasiu....

Laisvidas

Citata iš: sityR Įrašytas Vasaris 01, 2017, 18:46:50 PM
Ai žinok nelabai mastau apie vienmasį, kai naujas komplektas Valeo - 400EU, o LUk, apie 500EU. Tai nežinau ar verta kišt tą vienmasį. Skaičiau forume visokių atsiliepimų yra. Bet jeigu gamintojas padare dvimasį, tai manau nereik išradinėt dviračio.
Bet kolega va sako 40 tkst dar pramyne, tai matysim :D

Visu pirma valeo gamina tik vienmasius smagracius dvimasiu jie niekad nedare , o uz 500 luk labai abejoju ar pasiseks rast. Jei rinktis vienmasi siulyciau valeo , kiti gamintojai  blueprint , jakoparts ir t.t yra visiskai identiski

sityR

Ar Valeo vienmasis, nežinau, man tokį meta pagal mano auto... Reikės pasidomėt. Su nuolaida ir be PVM galima rast LUK ir iki 500EU...

Henris

Bet cia 500 euru kaina tik uz smagrati, as taip suprantu?
O kur dar sankabos komplektas? Dezes nuemimas uzdejimas, kiek siais laikais kainuoja, net neisivaizduoju.
bet kaip ir minejau, man isistacius vienmasi i Avensis 2003 85kw modeli, jokiu papildomu vibraciju tikrai nebuvo. Netgi dziaugiausi, jog atsirado sankabos ismynimo "zingsnis" ko pries tvarkant sankaba nebuvo, tai nelabai jausdavau, kada issimina sankaba, bet cia gali buti ne del smagracio, o del kitu sankabos daliu isminimo guolis pakeistas nauju greiciausiai man atstate ta "zingsni".
Po sankabos keitimo as pravazinejau pusmeti, jokiu nusiskundimu tikrai neturejau, tik paskui magistralei suvariau auto, jis buvo parduodamas dalimis lauzyne, bet perziurejau skelbimus tai neberadau. Buciau rekomendaves pasiimt is mano masinos puses metu senumo sankaba :)

sityR

Jeigu būtų vien tik teigiami atsiliepimai apie vienmasį, tai taip. Bet dabar randu įvairių atsiliepimų forumuose. Tai pradedi abejot. Matai, darbas nemažas, nesinori rizikuot su tais keitimais, paskui gulėt reikės po ta mašina, kai paaiškės, kad dvimasis yra dvimasis. Nu juk rašiau, kad KOMPLEKTAS. Be nuolaidų žmonės perka po 600-700EU.  Tai verslo klientam daro nuolaidas ir gaunasi 500 EU. Pasikeistume patys su tėvuku garaže, nepirmas kartas. Tai kadangi pakeitimas nekainuotų, tik sugaištą savaitgalį, todėl morališkai sutaupau kokį 100 EU, todėl mastau apie naują detalę :)
Tik klausimas, ar mano vėda yra smagratis...

Henris

Ar tai smagratis ar ne yra tik vienas variantas issiaiskint. Investuoti tuos 500 euru ir savaitgali garaze ir istraukes suzinosi :) Kitu atveju, jei esi jautrus savo automobiliui, kaip as. Tai gali tekti ir sunkiai uzmiginet nakti, galvojant ar ten sankaba ar ne :) Jei dar zadi su tuo auto ilgai vazinet, tai keisk ta sankaba ir viskas, bent jau busi ramus, kad toje vietoje viskas OK.

Viktoras777

Pakeitimas plius minus 100eu kainuoja... O pakeist ten reikalu yra, netaip ir lengvai ta deze issiima... teko ir traversa imti lauk viska.... Darbo gan daug gaunasi... Man su viskuo (pilnas sankabos komplektas), su darbu gavosi 700eu, plius dezes tepalai i ta kaina iejo. Keiciau garaziuke pas meistra, servise manu butu nulupe daugiau... Seip patenkintas nauja sankaba, pedalas minkstesnis zymiai tapo, jokiu pasaliniu garsu, praslydimu... vibracija isliko, bet kitokia, zymiai mazesne ir tik karstam varikliui... bet cia jau speju purkstuku bedos bus...

Henris

as irgi keiciau garaziuke, tai ten meistrai biski keikesi nuimant deze, kazkokia detale turejo pasitraukt, nes kitaip dezes nejo istraukt lauk.