kuro sąnaudos

Pradėjo gisas, Birželis 02, 2012, 14:24:24 PM

« ankstesnis - sekantis »

kalava

CitataRenis parašė:
Turiu nuojautą ir gali būt, kad šitame facelifte su 93 kw varikliu, tas netikslumas su kompo rodmenimis galėjo but ištaisytas jau ;] Greitu metu patikrinsiu..

keisi avensi i faceliftini? :-)
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

Renis

Ai kol kas dar ne, is brolio pasiskolinsiu pavazinet :]]
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

Bemsas

Mano rekordas buvo pasiektas 5.9L (realiai, o ne pagal kompa), cia 50% trasa ir 50% mietas. Ir cia buvo vaziavimas labai taupant. Jei vaziuoti normaliai tai apie 7L ima.

kapsis

pries renkantis masina   prisiskaiciau cia kad kuro sanaudas kompas grybauja....  galiausiai  nusipirkau savaji Avensi, ir visu pirma prasidejo eksperimentai, kokie 7 -8 bakai kuro buvo pilama iki pilno ir matuojamas kilometrazas.... vazinejama buvo ir mieste ir uzmiesti....  ir mano nuostabai  kompo rodomas vidurkis 100 proc sutaptavo su tuo, kuri suskaiciuodavau su kalkuliatorium......  max paklaida buvo 0,1 po kablelio :)  nuo to laiko pradejau neskaiciuot ir visiskai pasitiketi kompo rodmenim....    ir mano nuomone kompas grybauja kada jau variklis  padroztas yra..... ta prasme elektronika skaiciuoja   sanaudas vos ne nuliovam varikliui, o  reaiai variklis jau yra gerokai pasidevejes....  manau  is to ir gaunasi netikslumai, juk kodel visada rodo maziau  ne yra is tikro?......
 kokreciai mano atveju buvo nupirktas avensis  93 kw ir kaip paciam buvo nuostaba REALIU  137 tukst. kilometrazu......  is pradziu ir as sakiau taip nebuna, ir dar masinos 2006 m......  bet.....  tikrinom tokviloj (pazystamas  dirba) per kompa,pagal kebulo nr,  -belgijoj paskutinis garantinis 2010m keistos ksenon  faros  - 110 tukst kilometrazas..... jau nusipirkes  bardacioke radau  giliau uzkistus beveik visus tech apziuru lapus, po 25 tukst per metus vaziuota,  stovis idelaus, kebule vos du bakstelejimai sale stovinciu masinu  durelem,  ant ratlnakiu-jokio ibezimo... odines varuotojo sedynes krastas vos pasiraukslejes,  nekalbant apie vairo bukle, pedalus.... ir visa originalia vaziuokle ir t.t  , 2010 metu  beveik nuliovos padangos vasarines.... cia   banko masina buvusi, po to lizingo firmos parduota aukcione.... jau 5 men rieda be jokiu islindusiu gedimu :)  tik  kad per tuos 5men  cia lietuvoj jau  jau ja taip apibaksnojo visus sonus, buferiu kampus nurbraize!!!!!!!!.... uzsieni tikrai kita vairuotoju kultura....  

palyginimui kitas  toks pat avensis  tik 2008 metu uz ta pacia kaina.... galvoju super!!!! geri metai, ir tik 100 tukst prabegusi kaip skelbia(labai itartina).... bet deja, tokviloj  pagal kebulo nr patikrinus paaiskejo, kad po metu  2009 metais keistas katalizatorius ir kilometrazas  buvo 95 tukst....... tai siai dienai butu apie 350 tukst,.....
 tai viska susumavus manau kad man tiesiog netycia pasiseke, tiesa teko rizikuoti ir pirkti "nematuskem", paciam tik foto macius,  pasitikint draugu kuris jau daug metu marijampoleje masinom turgavoja... ..   nes buvo norinciu jau pirkti  ja ir tiesiog teko teko is panoses nukniaukti....

SANAUDOS:  misriai miestas uzmiestis nuo 6.5 iki 7,5.....
                 vien tik mieste , spaundziant gaza negailint,  apie 8,5 gaunasi , ziema buvau dakiles iki 10 l....  
                trasoj  5,5l nevirsijant 130 km/h....  
                   ir  iki   6,7l  autostradoj laikant  150-170 km/h....  
 siaip tais skaiciais esu patenkintas B)

dtinas

Citatakapsis parašė:
  ir mano nuomone kompas grybauja kada jau variklis  padroztas yra..... ta prasme elektronika skaiciuoja   sanaudas vos ne nuliovam varikliui, o  reaiai variklis jau yra gerokai pasidevejes....  manau  is to ir gaunasi netikslumai, juk kodel visada rodo maziau  ne yra is tikro?......
 kokreciai mano atveju buvo nupirktas avensis  93 kw ir kaip paciam buvo nuostaba REALIU  137 tukst. kilometrazu......  

pas manaji d-cat tikra rida 100 tukst. km. Borto kompas rodo sanaudas beveik visada 0,2-0,3 l daugiau nei realios. Misrios 7-8,5 l/100km.

Gmc

Nemanau, kad sanaudos ir kompo parodymai susije su variklio padrozimu :)

Renis

Citatakapsis parašė:
pries renkantis masina   prisiskaiciau cia kad kuro sanaudas kompas grybauja....  galiausiai  nusipirkau savaji Avensi, ir visu pirma prasidejo eksperimentai, kokie 7 -8 bakai kuro buvo pilama iki pilno ir matuojamas kilometrazas.... vazinejama buvo ir mieste ir uzmiesti....  ir mano nuostabai  kompo rodomas vidurkis 100 proc sutaptavo su tuo, kuri suskaiciuodavau su kalkuliatorium......  max paklaida buvo 0,1 po kablelio :)  nuo to laiko pradejau neskaiciuot ir visiskai pasitiketi kompo rodmenim....    ir mano nuomone kompas grybauja kada jau variklis  padroztas yra..... ta prasme elektronika skaiciuoja   sanaudas vos ne nuliovam varikliui, o  reaiai variklis jau yra gerokai pasidevejes....  manau  is to ir gaunasi netikslumai, juk kodel visada rodo maziau  ne yra is tikro?......
 kokreciai mano atveju buvo nupirktas avensis  93 kw ir kaip paciam buvo nuostaba REALIU  137 tukst. kilometrazu......  is pradziu ir as sakiau taip nebuna, ir dar masinos 2006 m......  bet.....  tikrinom tokviloj (pazystamas  dirba) per kompa,pagal kebulo nr,  -belgijoj paskutinis garantinis 2010m keistos ksenon  faros  - 110 tukst kilometrazas..... jau nusipirkes  bardacioke radau  giliau uzkistus beveik visus tech apziuru lapus, po 25 tukst per metus vaziuota,  stovis idelaus, kebule vos du bakstelejimai sale stovinciu masinu  durelem,  ant ratlnakiu-jokio ibezimo... odines varuotojo sedynes krastas vos pasiraukslejes,  nekalbant apie vairo bukle, pedalus.... ir visa originalia vaziuokle ir t.t  , 2010 metu  beveik nuliovos padangos vasarines.... cia   banko masina buvusi, po to lizingo firmos parduota aukcione.... jau 5 men rieda be jokiu islindusiu gedimu :)  tik  kad per tuos 5men  cia lietuvoj jau  jau ja taip apibaksnojo visus sonus, buferiu kampus nurbraize!!!!!!!!.... uzsieni tikrai kita vairuotoju kultura....  

palyginimui kitas  toks pat avensis  tik 2008 metu uz ta pacia kaina.... galvoju super!!!! geri metai, ir tik 100 tukst prabegusi kaip skelbia(labai itartina).... bet deja, tokviloj  pagal kebulo nr patikrinus paaiskejo, kad po metu  2009 metais keistas katalizatorius ir kilometrazas  buvo 95 tukst....... tai siai dienai butu apie 350 tukst,.....
 tai viska susumavus manau kad man tiesiog netycia pasiseke, tiesa teko rizikuoti ir pirkti "nematuskem", paciam tik foto macius,  pasitikint draugu kuris jau daug metu marijampoleje masinom turgavoja... ..   nes buvo norinciu jau pirkti  ja ir tiesiog teko teko is panoses nukniaukti....

SANAUDOS:  misriai miestas uzmiestis nuo 6.5 iki 7,5.....
                 vien tik mieste , spaundziant gaza negailint,  apie 8,5 gaunasi , ziema buvau dakiles iki 10 l....  
                trasoj  5,5l nevirsijant 130 km/h....  
                   ir  iki   6,7l  autostradoj laikant  150-170 km/h....  
 siaip tais skaiciais esu patenkintas B)

Turiu itarima kad variklio bukle cia ne prie ko. Tiesiog atnaujintoj versijoj, kaip matau aps tave 93 kw, gali buti kad tas bugas su paklaida buvo istaisytas daugmaz. Pats vazineju su 2005 metu avensiu, kompas lygiai 1 litru meluoja. Bet tuoj Isbandysiu 93 kw pats ir bus aisku ar kompas meluos litru ar rodys tiek pat kiek ir realios.
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

Rober

Tikrai kompas grybauja ne dėl ridos. Ir grybauja nevienodai. Kartais paklaida nedidelė, o kartais - beveik litras. Praeitą savaitgalį nuvažiavau užmiestyje 486 km. Kompas rodė vidutines kelionės sanaudas 7,1 l/100km. Degalinėje pasitikrinau, tikros sąnaudos - 7,82 l (siaubas, čia benzinas).
Prieš mėnesį kai važiavau į kaimelį, kompas rodė 7,0  o tikros sąnaudos buvo 7,45 l/100km.  Tikra mašinos rida - 34 000 km.

kapsis

CitataRober parašė:
Tikrai kompas grybauja ne dėl ridos. Ir grybauja nevienodai. Kartais paklaida nedidelė, o kartais - beveik litras. Praeitą savaitgalį nuvažiavau užmiestyje 486 km. Kompas rodė vidutines kelionės sanaudas 7,1 l/100km. Degalinėje pasitikrinau, tikros sąnaudos - 7,82 l (siaubas, čia benzinas).
Prieš mėnesį kai važiavau į kaimelį, kompas rodė 7,0  o tikros sąnaudos buvo 7,45 l/100km.  Tikra mašinos rida - 34 000 km.
na tada jei jau su tokia rida meluoja tai  pasiduodu ir pripazystu kad rida cia ne prie ko.....  tubut cia jau technologiniai netikslumai....  reik tiketis kad atnaujintas 93kw  avensis tikrai turi ispresta beda.... beje kadangi kompas rodo labai tiksliai  eksperimentuoju toliau su kuro kokybe ivairiose degalinese:
  su lukoilo apskritai net trauka blogesne daznai buna ,   o  emsi  dyzelio trauka siaip gera bet...... tiek su lukoilo tiek su emsi  kuro sanaudos  trasoj (tiksliausi matavimai tuo paciu marsrutu)  yra didesnes  apie  0,6 litro/100km  lyginant su statoilo  d fortis plius........   kad ir kiek bandau tapatint kad cia tik  atsitiktinumas  bet kiekviena karta rezultatai panasus.... taip kad uz  statoilo dfortis plius  keli centai brangiau mokami atsiperka.....  nors kaip isiaiskinau emsi kura tiekia jiems statoilas, bet turbut prastesni duoda....  o dujas statoilui tiekia emsi..... :)

arunaskeras

Tikrai rida cia nesvarbu. Vazineju nuo naujos dabar yra 20 tukst km pravaziuota, Kompo paklaida i mazesne puse apie 0,7 litr.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

Gincius

Taip gavosi, kad šiandien BP kolonėlėje užsipyliau pilną baką benzino(4,37Lt/l su nuolaida). Kadangi rašausi km ir supilto kuro kiekį, tai gavosi, kad nuvažiuota 999km, supilta  20,25+46,9 litrų benzino. Pilta iki viršaus, kol jau matosi, tik 20 l dapilta šiaip. Vidurkis 6,71l/100 km. Kompas rodė 6,8 abu kartus. Važinėta gan ramiai, nelakstant(100-110),  miesto nedaug. Pusė km nuvažiuota su įjungtu kondicionieriumi.:)
[mail][/mail]

gisas

aš savo jau irgi "perkandau", realios sanaudos nuo kompo parodymu daugiausiai skyres 0.3l :)
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

kalava

CitataGincius parašė:
Taip gavosi, kad šiandien BP kolonėlėje užsipyliau pilną baką benzino(4,37Lt/l su nuolaida). Kadangi rašausi km ir supilto kuro kiekį, tai gavosi, kad nuvažiuota 999km, supilta  20,25+46,9 litrų benzino. Pilta iki viršaus, kol jau matosi, tik 20 l dapilta šiaip. Vidurkis 6,71l/100 km. Kompas rodė 6,8 abu kartus. Važinėta gan ramiai, nelakstant(100-110),  miesto nedaug. Pusė km nuvažiuota su įjungtu kondicionieriumi.:)

kaip benzinui - labai normaliai. beveik dyzelinio variklio suvartojimas :-)
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

Hausas

CitataGincius parašė:

Mano auto sąnaudos beveik identiškos. Užmiestyje beveik kaip dyzelio, tik mieste daugiau pasiima.
Turtingas ne tas, kuris daug uždirba, o tas, kuris mažai išleidžia...

vitiok

Matavau ir as savo,kai nusipirkau nuvaziavau 120 km sutilpo iki virsaus 10 litru tai 8,3 pan isejo negailejant gazo :)
Kita diena tikrinau trasoje 130- 90 km stengiaus ne virsyt
nuvaziavau 100 km sulasinau 5,3 l.Kompa isvis isjungiu nes gryba rodo :)
Manau kad ger yr :)