Dumija, tik uzkurus 10-15 sekundziu.

Pradėjo Arturas, Birželis 14, 2012, 22:58:04 PM

« ankstesnis - sekantis »

Arturas

Variklis d4d 85 kw. Kai tik uzkuriu nuo ryto kokia 10-15 sekundziu padumija gan smarkiai, kad net jauciasi salono viduje kad uzsmirsta ( na cia greiciausiai del to kad kai uzkuri tenka isvaziuoti is kiemo atbulomis) . Dariau pats diagnostika, pursktukai sveiki. Gal kas esat susidure su tuo? o gal pas visus taip kai uzkuri dumija. Siaip masina turiu jau beveik metai, seniau to lygtais nebuvo, ar bent jau nepastebedavau, nors abejoju. Patarkit kame gali buti beda?  Dumija tokiais sviesiai melsvais dumais.
Foto bus veliau :)

pinokis

sviesiai melsvi dumai negerai. pas mane d4d bet rytais jokio dumelio. tepalo nemazeja?

ketvirtasis

Šviesus melsvi dūmai - vežk pas motoristus.

an2rius

na pas mane tas pats buvo. Nuvariau pas motoristus, tai nustate, kad 2 purkstuku tarpines kiauros, pakeite tarpines ir dumu nebeliko kuriant.. malonumas 340 lt kainavo :D

Arturas

Tepala nevalgo kaip yr. O tau irgi ten tik uzkurus tik dumindavo?  Nes dar siandien paziurejau tai tikrai koki 15 sekundziu dumija, paskui tu dumu nebesimato.
 Klausimas, galima butu bandyti pasikeist tas tarpines paciam? ir kaipbandyti nustatyt kurios gali buti kiauras. Visvien yra budas kaip nustatyt.
Foto bus veliau :)

UfO

CitataArturas parašė:
Tepala nevalgo kaip yr. O tau irgi ten tik uzkurus tik dumindavo?  Nes dar siandien paziurejau tai tikrai koki 15 sekundziu dumija, paskui tu dumu nebesimato.
 Klausimas, galima butu bandyti pasikeist tas tarpines paciam? ir kaipbandyti nustatyt kurios gali buti kiauras. Visvien yra budas kaip nustatyt.

Būna, kad D4D variklis padūmija užvedus šaltą kai pakaitinimo žvakės/žvakė neveikia, tada vadinamas "post-heating" gerai nedirba ir nesudegina gerai kuro cilindre. Bet šiuo atveju dūmai turi būt balti/pilki.

Jei melsvi dūmai, tai dažniausiai būna susiję su tepalu. Pro kur tas tepalas patenka į cilindrą jau kitas klausimas :) Greitomis galima sakyt:
1. Gali būt pro purkštuko tarpinę (manau mažai tikėtina, bet įmanoma);
2. Gali būt pro vožtuvų riebokšlius (labiau tikėtina negu pirmas atvejis. Pats apturėjau šią problemą, tvarkiau savo jėgomis).

Abiem atvejais didesnio tepalo suvartojimo nepajusi...

Pirmu atveju tarpinių nesandarumą galima bandyt tikrint matuojant kompresiją cilindre (turiu tam įnagius, Vilniuje). Tačiau mano galva, jei jau keist tarpines po purkštukais, tai visų 4 iškart. Tas pats variklio nuardymas.

Ir pirmo ir antro atvejų gedimų likvidavimui reik skerst variklio viršų ir turėt keletą specifinių įrankių (pvz. vožtuvų spyruoklių suspaudėją). Galima ir pačiam, bet gali būt komplikuota.

ketvirtasis

Tai nori pasakyti tam kad pakeisti purkštuko tarpinę reikia motorą skersti :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o
Arba aš kažko nesuprantu arba.......

an2rius

pas mane tepalo leido siek tiek per tas tarpines. Kompresija matuot reikia. Jei tarpines kiauros, kompresija tuose cilindruose turetu buti sumazejus.. Bent pas mane taip buvo.

UfO

Citataketvirtasis parašė:
Tai nori pasakyti tam kad pakeisti purkštuko tarpinę reikia motorą skersti :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o
Arba aš kažko nesuprantu arba.......

Aišku nelygu ką mes galvojam kai sakom "skersti" :D

Jei tu apie guminius kaušelius variklio dangtelyje, tai nieko skerst nereikia...

O jei ne, tada paaiškinsiu nustebusiems:
Norint tik pakeisti tarpines ant purkštukų ir po jais (varinės+guma+ale plastikas) "užtenka"
1) nuimti variklio dangtelį (metalinį, ne plastmasinę variklio apsaugą :D );
2) nuėmus grįžtamo vamzdelius bei atlaisvinus purkštukų prispaudėjus išsitraukt purkštukus;
3) sudėt naujas ir išmest į šiukšlinę senas tarpines.
Grįžtamo kuro vamzdelių varinės tarpinės antrą kart nenaudojamos!!

Norint pakeisti vožtuvų riebokšlius:
1) nuimam variklio dangtelį (kurį, parašyta aukščiau);
2) ką reik nusiardom ir nuimam pagrindinį/paskirstymo diržą (nes kitaip nenuimsi vožtuvų velenėlių);
3) nuimam velenėlius;
4) naudodami atitinkamas procedūras pakeičiam 16-os vožtuvų riebokšlius ir surenkam viską atgal.

Jei čia mažokai darbo ir jūsų žmonos gali tai padaryti, tada aš pasiduodu :).