Corola 2005m 2.0 dyzelis 85Kw

Pradėjo arturaslt, Liepa 09, 2012, 08:56:02 AM

« ankstesnis - sekantis »

arturaslt

Nereikia cia lia lia apie paskutinius pinigus. Nesu as koks vargo bite. Lieka vienas kitas litas nuo algos. Tik primeciau kad visi numatomi atlikti darbai, atsistos 3-5K plius dar jai pareis kokia sankaba ar dar kazkas. Tai visu darbu iskarto kazkaip neiseina pasidaryti. Teks per du tris menesius istemti. Nors ta sankaba man rodos laikys dar metus kitus. Vazineju desimt metu turejau 3 auto nei karto sankabos neremontavau. Mano vaziavimo stilius draugiskas sankaboms.
Sumos nemazos gaunasi tai ir klausineju patyrusiu zmoniu patarimo. Gal ka atideti, gal ka galima patikrinti ir nekeisti. Bet matau kad teks investuoti. Nevazineju po uzsieni 2000km nuo namu. Max kur su savo masiniuku nubegu tai pas kaimynus. Nematau reikalo savo masina pulti tvarkyti del kiekvieno cyptelijimo, kad ir sugriusiu (pfiu fpiu pfiu), nebus pasaulio pabaiga. Nors neteko per 10m sugriuti taip kad tikslo nepasiekciau.
Kiek pries tai vazinejau visoms buvo gerokai virs 10m. Nupirkes tokia masina tikrai nesitikedavau is ju stebuklo todel ir investicijos budavo minimalios.  Pakeiti tepala, viena kita filtra ir viskas. 200-400 simtai litu. Toliau tvarkymas pagal poreiki (t.y. kai sugriudavo kas).  Per 6m kiek vazineju su mazda kokius 2K ant remonto isleidau su visais tepalais. O cia vien dirzu komplektas ir tepalai su filtrais tiek kainuoja.
Siuo metu tvarkausi casko. Ir bandau nuspresti kokia signalizacija man reikalinga, ir kur ja deti. Nors niekada nedraudziau kasko, bet si karta padarysiu isimti. Apmaudu butu jai metu taupymas nueitu i bala. Sekantis etapas (gavus alga) bus dirzu komplektukas. Ir jai liks pinigo reikes pasitikrinti zvakes, akuma, gal dar vaziuokle prapurtysiu.  

arturaslt

CitataHausas parašė:

Juk puikiai parašei: už paskutinius pinigus nusipirkau mašiną. Mano nuomone, taip elgiasi nemąstantis žmogus. Prieš perkant reikėjo pasiskaitinėti forumą ir būtum žinojęs, kiek reikia atsidėti pinigų būtiniausiems darbams. Juk nežinai ar laimėjai loterijoje pirkdamas naudotą automobilį ir kas gali išlįsti po kelių kilometrų. Patys pagrindiniai darbai, mano nuomone:
1. Signalizacija.
2. Casco.
3. Tepalai, filtrai.
4. Likę skysčiai.
5. Diržai, įtempėjai.
6. Patikrinti akumą, pakaitinimo žvakes.
7. Padaryti ratų suvedimą.
O tavo auto, kaip rašei, sankaba į pabaigą bei smagračio pabaigos simptomai, tai dar darbų už kokį 4500Lt.
Manau, kad kokį 2000eur. reikės investuoti blogiausiu atveju. Arba važinėti ir tikėtis, kad nieko neatsitiks. ;)

Aciu uz naudinga atsakyma.  Tik del tu pinigu. Nemanau kad daug lietuviu masinas nusiperka ir dar lieka i turkija nuskristi. Perki uz tai ka turi ir sukiesi kaip iseina. Aciu dievui dar i skolas neilendi. Nes kaip pasiziuri jai kieme atsirado geresnis aparatas arba palikima gavo arba bankui parsidave.

bladas

Kasko gali moketi puse kainos dabar, kita puse-po 6 men., visi draudimai taip sutinka, pas juos ir pasiklausk, kokia signalizacija jiems tinkama.
Pasikeisk dirza su visais itempejais, del vandens pompos nezinau ka patarti,  spresk pats; antifriza pasitikrink kokia uzsalimo temperatura, servisai turi tam prietaisa; stabdziu skyscio nei vienai masinai nesu keites, nors vazineju su visokiom virs 20 metu, pasikeisk variklio alyva ir tepalo filtra,  kuro filtra; o oro, salono filtrus - keisk po vizualios apziuros.
Pradziai tiek.
Del radijos RDS, tai man atrodo,  kad spaudant ratuka reikai nusistatyti, kad ekrane degtu trys komandos - REG, AF ir dar trecios nepamenu, bet siaip tai gal nusivillsi originalia radija
Ir dar - kas pas tave per masina - Avensis Verso ar Corolla Verso?

Saulius SSS

as kasko draudziau,kai pirkau pirma avensi .irgi buvau turejes masinu,bet jau ta buvo geresne,tai kazkaip nesinorejo,kad kas nupustu .nes labai paplito japonu vagystes ipac vilniuje,bet, ''cem ciort neshutit''.kaip kazkas rase susimoki uz ramybe.palieki bet kur ir eini i PC ar dar kur nutrenki ir kazkaip ant dusios ramu,nes zinai,kad vistiek kazkiek atgausi jeigu jau pavogs. zmona akmenuka pagavo.stiklas uz dyka isejo. antrais metais nebedraudziau.is pradziu kazkaip nejaukiai vazinejau,po apsipratau.
kas liecia dirzus tai rekomenduociau pasikeisti.nebent meistras praardes pasakytu,kad viskas sviezia. su skysciais nesukciau galvos.antifriza pries ziema pasitikrink,greiciu deze jei neleidzia bus to tepalo.jei noresi kada pasikeis kai ant pinigu atsigausi.(as nei vienai nesu keites).mano nuomone (cia mano nuomone ir nebutinai su ja visi sutiks) skysciu keitimas -ponu ismislas.na nebent tai akivaizdziai matosi,kad reikia.
nekrauk perdaug ''slamsto''i galva del pateikiamos informacijos.visada daryk savo isvadas is tokas kapasake. megaukis vaziavimu.jei kas ir islysm pasiremontuosi ir vaziuosi be vargo. bent as taip darau ir....tfu tfu tfu. savo toyotom as patenkintas
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

AVENSIS D4D CHIP

Citatabladas parašė:
Kasko gali moketi puse kainos dabar, kita puse-po 6 men., visi draudimai taip sutinka, pas juos ir pasiklausk, kokia signalizacija jiems tinkama.
Pasikeisk dirza su visais itempejais, del vandens pompos nezinau ka patarti,  spresk pats; antifriza pasitikrink kokia uzsalimo temperatura, servisai turi tam prietaisa; stabdziu skyscio nei vienai masinai nesu keites, nors vazineju su visokiom virs 20 metu, pasikeisk variklio alyva ir tepalo filtra,  kuro filtra; o oro, salono filtrus - keisk po vizualios apziuros.
Pradziai tiek.
Del radijos RDS, tai man atrodo,  kad spaudant ratuka reikai nusistatyti, kad ekrane degtu trys komandos - REG, AF ir dar trecios nepamenu, bet siaip tai gal nusivillsi originalia radija
tai kad tasolas keiciamas ne tik kad neuzsaltu bet kad butu geros tepamosios savybes

eceris

sveiki.prikisiu savo trigrasi ir as.pirkau pries bene tris savaites corolla verso 2003 m., 2,0., 66kw. pasidomejau autotojoj kaune apie dirzus. gavau atsakyma- "Kartu su paskirstymo diržu keičiasi atraminis ir įtempimo guoliai.Dalys
originalios sekantiems 100,000km ridos.Kaina 707,00Lt,su nuolaida
565,00Lt.Priklausomai nuo situacijos dar gali būti reikalingas pats
hidraulinis įtempėjas,bet paprastai jo keisti nereikia.Kaina 388,00Lt,su
nuolaida 310,00Lt.
Darbas 333,00Lt,su nuolaida 270,00Lt.Reikia išanksto registruotis,trunka
2,5h."

taciau keiciau pas pazystama uzsiimanti varikliu remontu. gavosi : du guoliai, dirzas, pompa, tepalai ir visi filtrai( be salono) 1200 lt. antifriza pamatavo, sake geras, originalus. kas liecia signalizoka, mano metu masiniukui manau pakanka paprastos trecio lygio signalkes-tai dar + 250 lt prie islaidu uz auto. apziurejau kad suplyse priekiniu amortiku apsaugines gumos- rytoj vaziuoju, pakeis. kainuos uz abu amortikus 120 lt + gumos. visa kita investiciju nepraso kolkas, neskaitant langu tamsinimo.  kiekviena nupirkta auto reikia pastatyti ant koju, tad investuoti butina.
  kas liecia apie issakytas mintis apie auto ir turkija. pasutinis masiniukas pries sia corolla buvo ieskomas avensis. taciau vardan turkijos pirkau tada nissan primera. liko 5000 ant turkijos:p

arturaslt

Citatabladas parašė:
Pradziai tiek.

Kasko gavau kelis pasiulymus. Reikalauja tik trecio lygio signalizacijos, kadangi gamykliskai jau cipas stovi. Bet galvoju gal isideti siek tiek rimtesne apsauga, su griztamuoju rysiu. Pirmus metukus, kol pirkinys naujas su kasko o paskui, jaigu matysiu kad rizika pakenciama, kieme gales stoveti be kasko bet siek tiek rimtesne apsauga.  Blogiausiu atveju tas griztamas risys tikesimes leis sureguoti greiciau. Nors neturiu patirties su tokia signalizacija kiek is jos naudos.

Ir aciu tikrai buvau pamirses kad galima skaidyti imokas. Gal ir algos laukti nebutina :D

Pas mane Corolla Verso.

arturaslt

Citataeceris parašė:
  kas liecia apie issakytas mintis apie auto ir turkija. pasutinis masiniukas pries sia corolla buvo ieskomas avensis. taciau vardan turkijos pirkau tada nissan primera. liko 5000 ant turkijos:p

Nu matai o as tik kitais metais pasizadejau seimyna nuvezti i siltesnius krastus.

kalava

CitataVenza parašė:
Citataspyglys parašė:
Kasko? Siais laikais reikia buti gerai ataususiu, kad nedraust kasko, jei auto +/- pobrangis. Kaip sakau, gali 10 metu moketi kasko, per 11 atsipirks visi 10 metu ir dar liks 10 metu i prieki.

Bet visada reikia ivertiniti islaidas pries perkant auto, o ne po fakto.

Tai as tur but visai atausau :D .Butent kasko draudziau visas masinas gal 10 metu ir is to jokios naudos neturejau.Nusprendziau nebedraust.Cia reikia kiekvienam labai individualiai ziuret,jeigu per visa gyvenima nesu avariju apturejes,tai kam man tas kasko?Jeigu kitas ivaziuos,tai jo civilka man sumokes.

Taip, bet kazkieno civiline nekompensuoja akmens galimo i stikla, sonu  apibrzodinimu ir pan.

nu ka zinau - pries tai tureta Corolla Verso 3 metus draudziau Kasko, bet neprireike.
nusipirkau avensi. Gavau 2 akmenis i stikla nuo remontuojamo kelio (keliu dienu laikotarpyje), bei prie maximos kazkas nubrauke galines dureles su sparnu. Nedaug, bet nubrauke.

Kasko draudimas kainavo 1200 LT, autotoja suremontavo uz 3000 LT (2000 lt stiklas + 1000 lt dazymas). minus fransize 300 lt (stiklas pirma karta keiciamas be  fransiziu, nemokamai, per draudimo laikotarpi).

taigi, matematika paprasta. 3000 - 1200 - 300 = 1500 LT.
aisku, be kasko, buciau ieskojes pigesniu budu, bet dabar ramu.

ir visos sitos islaidos niekaip nesusije nei su mano vairavimo sugebejimais, nei su kito vairuotojo civiline. o kainave butu visvien man.
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

Kalapiziukaz

Neoriginalus stiklas su keitimu 370 (sildomas, su lietaus davikliu), duru dazymas ~300lt.  Matematika paprasta 1200 - 670 = 530 siknoj

Venza

Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

arturaslt

CitataKalapiziukaz parašė:
Neoriginalus stiklas su keitimu 370 (sildomas, su lietaus davikliu), duru dazymas ~300lt.  Matematika paprasta 1200 - 670 = 530 siknoj

As ir panasiai pagalvojau. Del pabraizymu ir akmenuku i langus tikrai kasko neapsimoka. Man per metus max du tris kartus pabraizo, buna ir nieko. 250-300lt pavirsiaus padazymas. Skaiciuok kaip nori neapsimoka del tokiu dalyku kasko. Kasko del vagysciu ir del avarijos tikimybes kurioje pats kaltas.

Venza

Man kasko aplamai apie 3000lt kainuoja,tai galiu gan stipriai braizytis ir stiklus dauzyt :D
p.s. ant dienu pasigavau akmeni i priekini stikla,bet vaizdui netrukdo,tai dar nesikeisiu,gal papigs stiklai ( dabar 450lt,tai su pasikeitimu apie 500lt gautusi)
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Bemsas

Pas draugeli buvo Crysleris, tai Kasko kainavo 2000lt. bet greit atsipirko. uzteko tik keleta kartu juostas nikeliotas nuimti - ir visi pinigau su kaupu grizo. nes uz juostu komplekta buvo mokama po 1500lt :D. Gavai pinigus - uzdejai atgal juostas. Vat taip reikia skaicioti :D

kalava

CitataKalapiziukaz parašė:

kiekvienam savo - galima pirkti antra golfa, ir po kiekvieno aplamdymo uz 1000 lt nupisirkt kita - nei tau kasko moket, nei tau del remonto galvos sukti.

nezinau, is kur tu Vilniuj tokias kainas randi, bet slamsto as vengiu.
Kiek Kaune apskambinau stiklo bendroviu, tai neoriginalus Pilkington stiklas, tik be Toyotos lipduko ir BE LIETAUS daviklio kainavo 700-800 LT. Nepamenu, su pakeitimu ar be.
Lietaus davikli butu atlipde ir ta pati klijave. Man taip netinka (aisku, nuomones siuo klausimu yra ivairiausios, bet nepletokim).

Galinio sparno ir galiniu dureliu dazymas darant kokybiskai butu kainaves apie 600 lt. dazymas "pardavimui" uz 300-400 lt man netinka.

taigi, siuo atveju vel perlipu per kasko suma (1200LT) - 700+600=1300LT.

To Venza: tikiu, kad tau nei iskile stiklai, nei apibraizyti sonai nesvarbu - bet kada pasikeisi nuo kitos auto, nes tavo verslas toks, bet kada gali persirinkti masina kitomis detalemis. bet ne visi gi masinu verslais uzsiima :)
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas