DPF FILTRO PASALINIMAS

Pradėjo kepure, Liepa 16, 2012, 17:33:48 PM

« ankstesnis - sekantis »

DiKetas

EGR'as pakeistas pries pora menesiu i nauja..
Turbina, nezinau, irgi buvo itarimu, bet diagnostika darant, ar servisiuke tikrinant - nieko nerado.

Is tikro keista, bet tas trukciojimas atsiranda ne tik kai pastoviu kamstyje, bet ir kai karstas oras.
Ir kol variklis neuzsyla iki darbines temperaturos - trukciojimo niekada nebuna.
Jeigu bunu trasoj - po to ivaziuoju i miesta - irgi tvarkoj.

Pagrinde kamsciuose pastovejus atsiranda.
Ir trauka tada stipriai sumazeje prie zemu apsuku. (savaitgaliais isvaziuoju i trasa, prapjaunu, tai vel lyg ir pasitaiso)

Tepalus keisti jau po biski ateina laikas (dar 1000-2000 km ir keisiu). Bet nei tepalo, nei antifrizo ne kiek praktiskai nevalgo.
Kokius pyle, su kuriais dabar vazineju - nepasakysiu (to zmogaus jau nebera.. ) Tvarke variklio galva, tai prasiau tuo paciu ir tepalus pakeist, nes jau buvo norma.

Siaip kiek skaiciau, tie filtrai laiko 150-200K km... Pas mane prariedejus jau virs 230K km. Nemanau, kad buvo kada nors keistas...

DiKetas

Sveiki,

gal turit patarimu, kur issioperuot pigiausiai ir kokybiskai DPF filtra?
Startline.lt
Insane.lt
Autokomp

Ar dar kokiu zinote?

katana7

Tikras lietuvis pigiai ir kokybiškai, taip nebūna. Arba pigiai arba kokybiškai, reikia pačiam apsispręsti.

DiKetas

na taip :) tai patikslinu tada - kokybiskai. Tai, ka jus rekomenduotumet :)

Andriuxxsss

Citata iš: DiKetas Įrašytas Liepa 21, 2013, 20:13:43 PM
na taip :) tai patikslinu tada - kokybiskai. Tai, ka jus rekomenduotumet :)
Startline. lt kiek girdėjau gerai daro. 
O kas tau darosi?  Kad nori  ji pjauti?

DiKetas

uzsikises jau. Masina pravaziavus daugiau kaip 230k km, niekada nebuvo keistas (kiek skaiciau, tai laiko 150-200K km, maximum).
Uzsilus varikliui - dingsta trauka, ypac prie zemu apsuku. Kuro sanaudos per dideles (mieste ~10, trasoj ~7-9 ltr)
Pradzioj apsipildavo dumais, nuveziau i Toyota servisa, sake uzsikises, ale praplove, trumpam buvo pagereje, bet po menesio vel traukos trukumas, kuro sanaudo isaugimas, smalkiu kvapas (dumais bent nebeapsipila). Kiek klausinejaus, domejaus, visi "kaltina" butent ta DPF filtra.
Ir kiek pasiskaiciau komentarus situose forumuose, tai tie kurie "issioperave" ta DPF'a, visiems kuro sanaudos geresnes, trauka grizusi.

Andriuxxsss

DiKetas

dabar klaidu nemeta, bet pries kelis menesius buvo uzsidegus variklio lempute. Isvis dingo trauka. Kiek pasidomejau - tai del to kad visiskai uzsikiso DPF.
Atjungiau akuma, palaukiau, klaida nusiresetino, pabandziau "prapjauti" - keliom dienom padejo, ir vel uzsidege. Nuveziau i Toyota - pasake, kad klaida del DPF filtro - per daug uzsikises. Praplove, bet sake gal savaitei, gal menesiui, gal pusmeciui.. jokios garantijos, nes uzsikises.
Mano nuomone, jis niekada neatsikis, niekada pilnai nepraplausi - tik papildomos islaidos nuolat po kelis simtus moket uz praplovima ir vazinet su didesnem sanaudom, bei mazesne ir nepastovia trauka.

Ispjovus, sumokejus 1000 lt - geresnes sanaudos, geresne galia. Tas DPF filtras visiskai nebereikalingas, tik kenkia :)

na cia mano nuomone, ir kiek skaiciaus ir domejaus - ir kiti pritaria.

Atex

Įdomu, koks klaidos kodas buvo...?
ATmosphères EXplosives

Andriuxxsss

Citata iš: Atex Įrašytas Liepa 21, 2013, 22:38:37 PM
Įdomu, koks klaidos kodas buvo...?
Greičiausiai jam metė klaida p2002 gali būti prie to pačio klaida p1386

Modka

Citata iš: DiKetas Įrašytas Liepa 21, 2013, 21:11:35 PM
dabar klaidu nemeta, bet pries kelis menesius buvo uzsidegus variklio lempute. Isvis dingo trauka. Kiek pasidomejau - tai del to kad visiskai uzsikiso DPF.
Atjungiau akuma, palaukiau, klaida nusiresetino, pabandziau "prapjauti" - keliom dienom padejo, ir vel uzsidege. Nuveziau i Toyota - pasake, kad klaida del DPF filtro - per daug uzsikises. Praplove, bet sake gal savaitei, gal menesiui, gal pusmeciui.. jokios garantijos, nes uzsikises.
Mano nuomone, jis niekada neatsikis, niekada pilnai nepraplausi - tik papildomos islaidos nuolat po kelis simtus moket uz praplovima ir vazinet su didesnem sanaudom, bei mazesne ir nepastovia trauka.

Ispjovus, sumokejus 1000 lt - geresnes sanaudos, geresne galia. Tas DPF filtras visiskai nebereikalingas, tik kenkia :)

na cia mano nuomone, ir kiek skaiciaus ir domejaus - ir kiti pritaria.
gerai kad zaliuku forume nera :)
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

MindaugasB

Citata iš: Modka Įrašytas Liepa 22, 2013, 00:01:08 AM
gerai kad zaliuku forume nera :)

As lengvai zalias :D bet problemu nedarau del DPF ispjovimo.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

DiKetas

nesisaipykit :) zalias as visiskai. Bet o ka daryt, vaziuot tai noriu normaliai, nes masina tikrai nevaziuoja,taip kaip turi vaziuot. Tai ir klausiu veteranu, zinanciu kaip gali man padet.

S_Kulikauskas

Jai rankos ne is š... auga, gali pradžioje pamėginti dar vieną variantą. Jis berots tai pat buvo apkalbėtas.

Tai yra keletas skylių išilgai DPF filtrą, teotiškai slėgių skirtumas turėtų sumžėti, bet neišnykti. Turėtų suveikti, tik nežinia kuriam laikui.

Na padės-nepadės, bet nieko nekainuoja, o jai rankas turi tai ilgiau kaip valandą ir neužtruksi.

Andriuxxsss

Citata iš: DiKetas Įrašytas Liepa 22, 2013, 19:25:06 PM
nesisaipykit :) zalias as visiskai. Bet o ka daryt, vaziuot tai noriu normaliai, nes masina tikrai nevaziuoja,taip kaip turi vaziuot. Tai ir klausiu veteranu, zinanciu kaip gali man padet.
O tai tu tikras kad filtras užsikises, nes man taipat sake kad užsikises toyota atstovybėje bet kai pradėjau pats gilintis tai radau kad pas mane buvo  vienas slėgio vamzdelis užsikises aklinai pravaliau tai ir susitvarke karts nuo karto padumija ir viskas bet jokiu klaidu nemeta pats tikrinu karts nuo karto nusipirkes diagnostini laida.....