Kur keičiat tepalus?

Pradėjo tamsa, Liepa 25, 2012, 12:08:50 PM

« ankstesnis - sekantis »

ToyotaClub

O kokios kuro sanaudos pas tave siuo metu? kazkur esu skaites kad 5w30 mazesnes kuro sanaudos, bet tepalo iseiga didesne, o 5w40 tepalo iseiga mazesne bet didesnes kuro sanaudos. Siaip pamastymui idomu ant kiek tas skirtumas cia.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

MindaugasB

Citata iš: ToyotaClub Įrašytas Rugsėjis 07, 2015, 23:11:01 PM
O kokios kuro sanaudos pas tave siuo metu? kazkur esu skaites kad 5w30 mazesnes kuro sanaudos, bet tepalo iseiga didesne, o 5w40 tepalo iseiga mazesne bet didesnes kuro sanaudos. Siaip pamastymui idomu ant kiek tas skirtumas cia.

Ir kiek tonų kuro ketini sutaupyti?
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Bemsas

Citata iš: ToyotaClub Įrašytas Rugsėjis 07, 2015, 23:11:01 PM

Su 5W30 kuro sanaudos bus 1L mazesnes.

Awriuxx

Citata iš: Bemsas Įrašytas Rugsėjis 08, 2015, 01:23:44 AM

O supylus 5w30 gal dar kokių stebuklų įvyksta, pvz pailgėja kai kas? :-). Pilu pagal gamintojo rekomendacijas tą patį 5w30, bet sunkiai tikisi tokia ekonomija. Garantuoju, jeigu 5w40 supilčiau, nebūtu apčiuopiamo skirtumo kuro sąnaudoms.

robertas1993

Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

robertas1993

As kuro sanaudu skirtumo nejauciu  :)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

Bemsas

robertas1993

Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

MindaugasB

Kazkaip nepajauciau. Nebent mane ant tepalo apgaudineja :D
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

ToyotaClub

Dar vis suku ka pilti:D nes kaina ta pati beveik ar w30 ar w40, gal dar siemet piltis w30 tepalo iseiga per metus apie 200 ml gal biski daugiau kiek dapyliau. Jei valgytu daugiau nei 1 l tai nesukes pilciau 40. O del kuro sanaudu, nebent as jau pasiekiau ekologinio vaziavimo aukstumas, jei ne del tepalo maziau valgo.

robertas1993

Auto su maza rida tai 5w30 su didele rida 5w40 :)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

dtinas

robertas1993

Auto pravaziuotas ilgas kelias, kitaip vadinasi odometras pvz pas mane skydelyje  rodo 138 tukst. kilometru pravaziuota su auto :-) didele rida skaitosi kai pravaziuota 250 tukst km
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

ToyotaClub

Atrodo radau pagal specifikacija kas tinka mano kibirui. ACEA C3 API SN / CF, tai kaip 5w30 ir 5w40 kaip ir panasus, tik plius A3/B4 - didelio nasumo. auksto kuro ekonomija alyva, skirta naudoti benzino ir dyzelio varomiems automobiliams, su isplestu aptarnavimo intervalu.
C3 - alyva tinkama dyzeliniams automobiliams su DPF daleliu filtrais, panasus i C2 bet be degalu taupymo  reikalavimui. Jei kam daugiau idomu veliau aprasysiu SN/CF reiksmes

MindaugasB

Citata iš: ToyotaClub Įrašytas Rugsėjis 08, 2015, 19:25:34 PM
Atrodo radau pagal specifikacija kas tinka mano kibirui. ACEA C3 API SN / CF, tai kaip 5w30 ir 5w40 kaip ir panasus, tik plius A3/B4 - didelio nasumo. auksto kuro ekonomija alyva, skirta naudoti benzino ir dyzelio varomiems automobiliams, su isplestu aptarnavimo intervalu.
C3 - alyva tinkama dyzeliniams automobiliams su DPF daleliu filtrais, panasus i C2 bet be degalu taupymo  reikalavimui. Jei kam daugiau idomu veliau aprasysiu SN/CF reiksmes

Is didelio rasto isejo is krasto - sako liaudis. Taip ir tu. Is kur ten pas tave DPF stovi, kad C3 klases tepalus ketini pilti? :D