Kur keičiat tepalus?

Pradėjo tamsa, Liepa 25, 2012, 12:08:50 PM

« ankstesnis - sekantis »

naujas32

manu kad skirtumo nepajusi originala ar is maximos isipilsi... beprasmes ta diskusi...

Gincius

Kaip jau rašiau automobilinių(dar yra pramoninių) Castrol tepalų oficialus tiekėjas yra estų Mentum OU Lietuva padalinys. Adresas Mituvos 5, Kaunas. Tel. +370 37 794638. Kaip minėjo Lukas, jie gali parduoti ir pakuotę, tik per daug nenori į tai veltis. Bet jei pasiskambinsit ir nuvažiuosit, tikrai parduos. Todėl ypač kauniečiai gali tuo pasinaudoti. O ką pardavinėja tinklai, sukontroliuoti neturi jokių galimybių. Jei ir nustatoma, kad pardavinėja klastotes, pateikia dokumentus, kad pirko iš kompanijos, registruotos Kaimanų salose ir visi galai į vandenį. Dėl klastočių dejuoja visi brangesnių tepalų atstovai.
Prieš kelis mėnesius "Verslo žiniose" teko skaityti straipsnį apie aliejus. Kaip teigta straipsnyje 80% pasaulinės alyvuogių aliejaus apyvartos yra klastotės. Vien Italija iš alyvuogių aliejaus klastočių kasmet uždirba 5 mlrd. eurų. Labai daug klastojama pigaus palmių aliejaus, verčiant jį brangesniu ir tt.
Lietuvių gal toks būdas. Pirkti garsių gamintojų "aukštos kokybės" produktus, bet kad būtų pigu.
[mail][/mail]

Bemsas

Kiek teko girdeti, kad butent Castrol daugiausia yra padirbinejami, del to kad jie populiarus ir brangus.

Po to gaunamas toks rezultatas:

Raiforas

Nesuprantu kas cia per sudas tuoj nuotraukoje? Tepalas su antifrizu susimaises?

Raiforas

Netikiu! nes cia nepateikta to variklio istorija, itariu greiciausiai cia buvo pirktas auto kuris jau buvo pagardintas medumi, zmogus susipile gerus tepalus ir islindo visos medaus pasekmes, o jis liko kaltinti gerus tepalus nes po to keitimo pradejo greiciausiai kalt variklis.

vitiok

Toshis

Tepalam geriau netaupyti, o cia galejo visko buti

naujas32

va turguose tai pilna automobiliu su medumi pagardintu :D

Bemsas

Citata iš: vitiok Įrašytas Lapkritis 01, 2013, 17:41:52 PM
Antipropaganda Castrol  :-]

Siandien turejau laiko Maximoi. Paziurejau tepalus, ten akcija 40%.
Mobil1 - neturiu jokiu pretenziju, viskas nurodyta, kilmes salis, platintojas Markevicius (oficialus Mobil1 atstovas), Bakeliai tvarkingi, lipdukai graziai ir lygiai priklijuoti.
Castrol - platintojas AD Baltic. Ziurejau 2 rusiu tepalus, ant  paciu bakeliu parasyta kad pagaminta DE, o ant lipduku parasyta MADE IN EU , o barkodai rodo vieno bakelio Austrija, o kito Vokietija. Lipdukai priklijuoti kreivai, vietomis atsilupe, su burbulais.

Saulius SSS

Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

eceris

kolegos, o ar jums netrodo, kad isardzius svetimo vazineta varikli, isvadas daryt yra absurdiska. nei jus zinot kada tam varikliui pilta buvo, nei kas kiek laiko keisti tepalai per variklio amzeli. as suprasciau, kad pirkom keliese po toki pati auto, vienas pyle super duper tepalus, kitas "gerus", trecias  biudzetinius. na ir po kokiu 300 tukst ridos ardom. tada objektyvu ir viskas visiems aisku. o cia-isarde varikli, nufilmvo, imete i youtube ir isvadas tipo darykit.
    pas mus yra kaip-dazniausia perkama pavazinetas auto. tarkim sutikciau-pirktas is vokiecio. tauta pedantiskai priziurinti auto. taciau jei pirktas is kokio italo-jis auto priziuri kol garantinis. garantija baigesi, jis kapoto neatsidaro, tepalus irgi kazin ar keicia aplamai. o kam-jam garantini atlaike auto, dar pora metu, ims kita auto is salono, o jis atlaikys dar ir be tepalu keitimo. tad toki varikli isardykim, ka pamatysim?
    sakykim mano corolla is prancuzo pirkta. turiu visas fakturas kas jam kur kiek ir uz kiek daryta. del tepalu galiu pasakyt tiek , kad maciau jog pilta i ji ir 5/30 ir 10/40 ir 5/40-ir cia toyotos atstovybese. deja i gamintojus neatkreipiau demesio. tad kas gali garantuoti, kad motoriuka isardes nerasciau tepalo koses ant sieneliu....
   todel gincas yra beprasmiskas. taip sakant-KAS GALETU PANEIGTI, kad MOBIL, ELF ar dar koks  yra GERAS, o koks LUKOIL yra totalus slamstas.
    is praktikos galiu pasakyti, kad zmonyte vazinejo 2003 astra su 1,6 motoriuku, 8 voztuvu. kas supranta, zino, kad tie opeliu varikliai tikrai kantrus ir geri. taciau man eme tepala-kazkur kas 2000 km litra pildavau. bet jei valgo tepala, tai kam as pirksiu brangius tepalus-lietuviskas poziuris :), tad pirkdavau maximose per akcija 40 %,  pigiausia Pemco (ar kaip jis ten vadinasi, na toks oranzinese kanistrose) ir sekmingai mano brangioji atvazinejo su opeliuku  3.5 metu, pravaziavo gal 40-50 tuks, ir po to pardaviau ta auto sekmingai kazachui...vat jums ir "geri"-"blogi" tepalai....
   o cia kartais forume skaitau atsiliepimus, kad " vot, susipyliau TOTAL'a, pravaziavau 10-15 tukst-geri tepalai" . na argi ne absurdas daryt tokias isvadas?
   bet cia tik mano nuomone ;)

Bemsas

Straipsnis rusiskai. Rusijoje sita problema ypac aktuali. Po keitimo uztenka pravazioti 3000km ir jau gali tepalas virsti kose.

http://www.zr.ru/content/articles/407457-smertelnaja_bolezn_motornogo_masla/

eceris

kai 2010 buvau atostogaut kryme, su auto nulekes, kaimynystej ruselis is sibiro buvo atvaziaves su metu laiko astra. isikalbejom, tai jis man  sako: keiciu astrai tepalus kas 5000 km. klausiu-kam. o jis-sviestu koses nepagadinsi (+) . bet esme turbut ir buvo-koki jis tepala pila. nes buves kariskis, tai gal koki kamazini pila is kareiviu nusipirkes, kaip mes kazkada i zigulius ar ne M10G pildavom ir ta pati kamazams skirta :think:

Toshis

Citata iš: eceris Įrašytas Lapkritis 02, 2013, 15:18:38 PM
kai 2010 buvau atostogaut kryme, su auto nulekes, kaimynystej ruselis is sibiro buvo atvaziaves su metu laiko astra. isikalbejom, tai jis man  sako: keiciu astrai tepalus kas 5000 km. klausiu-kam. o jis-sviestu koses nepagadinsi (+) . bet esme turbut ir buvo-koki jis tepala pila. nes buves kariskis, tai gal koki kamazini pila is kareiviu nusipirkes, kaip mes kazkada i zigulius ar ne M10G pildavom ir ta pati kamazams skirta :think:
Negalvoji kad keicia gal del klimatiniu salygu siaip pas juos ziemos tikrai ne tokios kaip musu  :goodboy: