Kur keičiat tepalus?

Pradėjo tamsa, Liepa 25, 2012, 12:08:50 PM

« ankstesnis - sekantis »

egariukas1

Citata iš: 333 Įrašytas Kovas 18, 2015, 08:31:12 AM
Nu nesuprantu, radau , kad pagal API standarta SJ yra benzininiai tepalai, o čia visi toyotiniai tepalai yra butent tokie?
Čia nuoroda apie standartus:
http://put.lt/auto/varikl/tepti/tepalai.htm
Man dabar širdis linksta prie Eneos Premium Hyper 5w30, nes tai tikra japoniška alyva su geru kainos/kokybes santykiu
Atkreipk demesi i ACEA klasifikacija.Tai yra europine sistema,A1 B1 ir panasiai.

MindaugasB

Citata iš: 333 Įrašytas Kovas 18, 2015, 19:54:17 PM
Nu man šitas geriau atrodo
http://www.eneos-baltics.com/variklio-tepalai/premium-hyper-5w30/product/?id=62

Liaudis sako: "Jeigu rodosi, reikia žegnotis".

1. Arba ponas prekiaujate pats ta alyva ir bandote dabar cia ja prastumineti.
2. Arba pasakykite kodel ji geresne uz kitas.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Donis7

Rimtas tepalo kokybės argumentas- "geriau atrodo". Jau ne kartą buvo apkalbėta, kad kiekvienas gamintojas paima tepalo "pagrindą" ir jį papildo savo priedais. O tada jau pasireiškia žmogiškos simpatijos, antipatijos, draugų rekomendacijos ar įtikinamos reklamos kokį tepalą pasirinkti. Esu pylęs Shell, Mobil, Valvoline ir jokio skirtumo nesu pastebėjęs. Dabar keičiu Toyota atstovybėje ir net nežinau (ir nesigilinu) kokį jie ten "originalų" pila.

333

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Kovas 18, 2015, 20:05:37 PM
Liaudis sako: "Jeigu rodosi, reikia žegnotis".

1. Arba ponas prekiaujate pats ta alyva ir bandote dabar cia ja prastumineti.
2. Arba pasakykite kodel ji geresne uz kitas.

Nei aš prekiauju, nei ka,
Tamsta, jei internetine nuoroda nemokate naudotis niekas nekaltas. Pasiskaitykit kas tai per alyva, kam ji gaminama, sulyginkit kaina su kitomis, ( nepamirškit populiariausos markės kontrafakto) tada gal ir suprasit ka nors, ar jums kaip pirmokui reikia viska sukramtyti?

gts

Vaidas81

Tarp kitko...Prieš kelias dienas buvo pasirodę straipsniai, kad Kaune kriminalistai aptiko 22 tonas tipo "padirbto" Castrol'io - matomai čia tas, kur Maximose su 40 proc. nuolaidomis pardavinėjamas. Tai va ir žinok, kuri alyva yra "originalas", o kuri ne :)

333

Citata iš: Vaidas81 Įrašytas Kovas 18, 2015, 20:33:04 PM
Tarp kitko...Prieš kelias dienas buvo pasirodę straipsniai, kad Kaune kriminalistai aptiko 22 tonas tipo "padirbto" Castrol'io - matomai čia tas, kur Maximose su 40 proc. nuolaidomis pardavinėjamas. Tai va ir žinok, kuri alyva yra "originalas", o kuri ne :)
Tai va as ta ir turejau omeny, reikia pirkti tik iš oficialių atstovu suderinant kainą ir kokybe

Venza

Citata iš: Vaidas81 Įrašytas Kovas 18, 2015, 20:33:04 PM
Is Maximos gali drasiai pirkt,ten tikrai nebus padirbto garsiu firmu tepalo.Maxima uzpirkineja labai didelius kiekius,gauna geras nuolaidas ir daro akcijas.Ji tikrai nerizikuos savo vardu ir milziniskomis baudomis uz falsifikatus.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

ToyotaClub

Citata iš: Donis7 Įrašytas Kovas 18, 2015, 20:08:18 PM
Rimtas tepalo kokybės argumentas- "geriau atrodo". Jau ne kartą buvo apkalbėta, kad kiekvienas gamintojas paima tepalo "pagrindą" ir jį papildo savo priedais. O tada jau pasireiškia žmogiškos simpatijos, antipatijos, draugų rekomendacijos ar įtikinamos reklamos kokį tepalą pasirinkti. Esu pylęs Shell, Mobil, Valvoline ir jokio skirtumo nesu pastebėjęs. Dabar keičiu Toyota atstovybėje ir net nežinau (ir nesigilinu) kokį jie ten "originalų" pila.

Taigi zmogus uzsimine kad piltas mobil formula pas astova. Kiekvienas astovas skirtingai.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

MindaugasB

Citata iš: 333 Įrašytas Kovas 18, 2015, 20:12:25 PM
Nei aš prekiauju, nei ka,
Tamsta, jei internetine nuoroda nemokate naudotis niekas nekaltas. Pasiskaitykit kas tai per alyva, kam ji gaminama, sulyginkit kaina su kitomis, ( nepamirškit populiariausos markės kontrafakto) tada gal ir suprasit ka nors, ar jums kaip pirmokui reikia viska sukramtyti?

Internetine nuoroda pasinaudojau, pasiskaiciau. Sintetiniai tepalai su geru marketingu ir graziomis spalvomis. Nu ir kas toliau? Pakramtykite man, nes kolkas nesuprantu, kode ENEOS geriau nei Mobil ar ELF.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

333

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Kovas 18, 2015, 21:18:45 PM
Internetine nuoroda pasinaudojau, pasiskaiciau. Sintetiniai tepalai su geru marketingu ir graziomis spalvomis. Nu ir kas toliau? Pakramtykite man, nes kolkas nesuprantu, kode ENEOS geriau nei Mobil ar ELF.

http://www.eneos-baltics.com/assets/downloads/files/LT%20ENEOS%20pilnai%20sintetine%20alyva%20SUSTINA%205W30-SN_RC_GF-5_alyvos_tepalai_skysciai(1).pdf

Nurodikit prašau, kokia dar alyva 5w30 turi tokius parametrus: klampumo indeksa, stingimo temperatura, pliupsnio temperatura? Ar jums tai "abra kadabra" ir renkates tik tas firmas, kurias perskaityt mokat?

ToyotaClub

Tikriausiai visi tie tepalai vienodi, tik skirtingi priedai. O is vienos puses ar tu ten patikrinsi kas kaip, eilinis vartotojas jokio skirtumo nepajus.

333

Nu nemanau, kad taip galima sakyt. Tai čia mazdaug sakyt, kad Renault 2.0D yra tas pats kas Toyota 2.0D. Aišku, kokiam kaimiečiui , kuris tik bulves vezioja, jis nejaučia,- svarbu jog veža.

ToyotaClub

Kaip galutinis vartotojas ar jauti koki skirtuma naudodamas viena ar kita skirtingo gamintijo tepala?