Kur keičiat tepalus?

Pradėjo tamsa, Liepa 25, 2012, 12:08:50 PM

« ankstesnis - sekantis »

ToyotaClub

C3 tinkantis tiek su dpf tiek be automobiliams, pas mane kibire tokio tikrai nera, bet jis man tinka pagal specifikacija, kad ir nera dpf filtro
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

MindaugasB

Kiek zinau, taupai kiekviena centa. Bet tai kad C3 klases tepalai brangesni uz paprastus - ar girdejai?
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

robertas1993

Yariui pagal kataloga pilami 5w30, bet garsiai dirba variklis, o 5w40 bus tyliau
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

Bemsas

5W30 yra skystesnis prie aukstu temperaturu nei 5W40. Del to kad 5W30 skystesnis - teoriskai ima maziau kuro ~1-2%, ir del to gali kiek garsiau dirbti susidevejes motoras.

dtinas

Citata iš: Bemsas Įrašytas Rugsėjis 08, 2015, 01:23:44 AM
Su 5W30 kuro sanaudos bus 1L mazesnes.

pagal gamintoją į d4d variklius rekomenduojama pilti 5w30 tik dėl ekonomijos? o pvz. 5w40? Pagal Liqui moly, atseit, 5w40 užtikrina geresnę variklio apsaugą.

Awriuxx

Citata iš: Bemsas Įrašytas Rugsėjis 09, 2015, 09:01:26 AM
5W30 yra skystesnis prie aukstu temperaturu nei 5W40. Del to kad 5W30 skystesnis - teoriskai ima maziau kuro ~1-2%, ir del to gali kiek garsiau dirbti susidevejes motoras.

Va, 1-2% čia jau kažkas į realybės pusę, o prieš tai minėtas 1 l buvo totalus kosmosas

Bemsas

Citata iš: Awriuxx Įrašytas Rugsėjis 09, 2015, 21:10:25 PM
Va, 1-2% čia jau kažkas į realybės pusę, o prieš tai minėtas 1 l buvo totalus kosmosas

As net negalvojau, kad zmones tiki pasakomis :D

robertas1993

Tai vat nesamone pilt ta tepala kuris ale sumazina kazkiek kuro sanaudas, beto  variklio resursas irgi sumazeja :-) geriau pilt 5w40 sintetika kuris prailgina variklio resursa o kuro sanaudos beveik lieka tokios pacios kaipir 5w30 :-)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

eceris

Citata iš: robertas1993 Įrašytas Rugsėjis 09, 2015, 22:50:28 PM
Tai vat nesamone pilt ta tepala kuris ale sumazina kazkiek kuro sanaudas, beto  variklio resursas irgi sumazeja :-) geriau pilt 5w40 sintetika kuris prailgina variklio resursa o kuro sanaudos beveik lieka tokios pacios kaipir 5w30 :-)
ar suprato kolega ką pats parašėt ???
1.  iš kur ta "gudri" mintis, kad pilant 5w30 variklio resursas mažėja :) ?
2. o 5w30 jau tipo ne sintetika, tik 5w40 sintetika ??? :)
3. o kas čia per mintis "...kuro sanaudos beveik lieka tokios pacios kaipir 5w30" - tai gal ir mažesnės vistik ?
   pilu pigiausią ELF 5w30 akcijinį (kaina apie 20 eu 5 l) ir ekonomijos su tokiu neskaičiuoju-didžiausia ekonomija gaunasi kai nuperki pigiau tepalą :) važiuoja auto jau trys keitimai su tokiu tepalu. prieš tai 6 keitimo ciklus važiavo primera....
  o vat filtrą dedu man, blogiausiu atveju hengst...

Awriuxx

Citata iš: eceris Įrašytas Rugsėjis 10, 2015, 17:52:44 PM
   ar suprato kolega ką pats parašėt ???
1.  iš kur ta "gudri" mintis, kad pilant 5w30 variklio resursas mažėja :) ?
2. o 5w30 jau tipo ne sintetika, tik 5w40 sintetika ??? :)
3. o kas čia per mintis "...kuro sanaudos beveik lieka tokios pacios kaipir 5w30" - tai gal ir mažesnės vistik ?
   pilu pigiausią ELF 5w30 akcijinį (kaina apie 20 eu 5 l) ir ekonomijos su tokiu neskaičiuoju-didžiausia ekonomija gaunasi kai nuperki pigiau tepalą :) važiuoja auto jau trys keitimai su tokiu tepalu. prieš tai 6 keitimo ciklus važiavo primera....
  o vat filtrą dedu man, blogiausiu atveju hengst...

5w30 yra skystesni, nei 5w40, skystesnis tepalas - prastesnis tepimas, prastesnis tepimas mažina variklio tarnavimo laiką. Bent jau aš taip suprantu. Nors inžinieriai turėjo tai įvertinti. Kaip ten bebuvę, pasiliksiu prie gamintojo rekomendacijų 5w30

robertas1993

Ir yariams rekomenduoja ta 5w30, bet man jau uzkniso tas iprastas variklio kalenimas ir gaarsiai dirba ant laisvu apsuku, tai pilų 5w40 variklis tyliau pradejo dirbt :-)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

RDeEsser

Citata iš: robertas1993 Įrašytas Rugsėjis 11, 2015, 09:25:46 AM
Ir yariams rekomenduoja ta 5w30, bet man jau uzkniso tas iprastas variklio kalenimas ir gaarsiai dirba ant laisvu apsuku, tai pilų 5w40 variklis tyliau pradejo dirbt :-)
Susireguliuok vožtuvus ir bus tau laimė.
Beje kažkaip įdomu pasidarė kodėl ant LT toks didelis deficitas "Texaco" alyvų?Niekaip nepavyksta rasti kokios parduotuvės kuri prekiautų tokiais tepalais,arba gal ieškot nemoku :think: .Reikalas aišku ne mirtinas,bet taip tiesiog įdomu,nes bent jau ant mano Avensio kažkodėl gamintojas užlipinęs lipduką durelėse kaip rekomenduojamas alyvas būtent šio brendo.
E

robertas1993

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Rugsėjis 11, 2015, 23:47:33 PM
Susireguliuok vožtuvus ir bus tau laimė.
Beje kažkaip įdomu pasidarė kodėl ant LT toks didelis deficitas "Texaco" alyvų?Niekaip nepavyksta rasti kokios parduotuvės kuri prekiautų tokiais tepalais,arba gal ieškot nemoku :think: .Reikalas aišku ne mirtinas,bet taip tiesiog įdomu,nes bent jau ant mano Avensio kažkodėl gamintojas užlipinęs lipduką durelėse kaip rekomenduojamas alyvas būtent šio brendo.
Cia budingas yariams tas kalenimas, reguliuok nesureguliaves vistiek kalens variklis, supiles mobil 5w40 sintetika variklis kitaip pradejo dirbt, aisku kalenimas yra bet tyliau dirba :-)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

RDeEsser

Citata iš: robertas1993 Įrašytas Rugsėjis 11, 2015, 23:51:20 PM
Cia budingas yariams tas kalenimas, reguliuok nesureguliaves vistiek kalens variklis, supiles mobil 5w40 sintetika variklis kitaip pradejo dirbt, aisku kalenimas yra bet tyliau dirba :-)
O tai ar reguliavai kada?
E

ToyotaClub

Citata iš: Awriuxx Įrašytas Rugsėjis 11, 2015, 07:49:41 AM
5w30 yra skystesni, nei 5w40, skystesnis tepalas - prastesnis tepimas, prastesnis tepimas mažina variklio tarnavimo laiką. Bent jau aš taip suprantu. Nors inžinieriai turėjo tai įvertinti. Kaip ten bebuvę, pasiliksiu prie gamintojo rekomendacijų 5w30

Skystesnis tepalas geresnis tepimas, mazesnis pasipriesinimas, ekonomiskesnis variklio darbas, kiek mano galva tempe. Bet cia tikriausiai ne vienas skaiteme jei valgo tepala, tai siuloma pilti klampesni 5w40 , nes skystenis tepalas labiau svarbesnis pro padilusias ziedus, riebosklius ir t,t tirstenis maziau degins, sukels didesni spaudima ir panasiai, nepatingejau savaite skirti laiko paskaityti ir uzsienio informacinius apie specifikacijas, standarta ir visa kita nesamone ACEA, API ir t.t persimesti pora zodeliu su meisteriu ir paciais tepalo pardavejais. Tai reziume 5w30/40 panasus tepalas, tik skiresi siek tiek temp diapazonas ir klampumo savybes. Bet visi cia sitai zino ne naujiena. Bet kad 5w/40 patariama pilti daugiau didesnes kubaturos varikliams sitas man buvo naujiena. Paciam laikas keistis tepala, tai gamintojas rekomenduoja sintetika 5w30, po to persimeciau link 5w40 nes pas mane biski pavalgo jo, bet pasiteiravus sulaukiau atsakymo pilk tu ar ta ar ana, jei jau valgo tai valgys tiek 30/ tiek 40, ir niekas cia nepades. Bet jei iki 1 litro tai leidziama norma, ir galvos nereik sukti. Tai gryzau prie 5w30, nors tepalo gamintokas siulo 5w40, tai pasirinkau 5/30  SN/SM/SF, c3, a3/b3/b4 ir mann filtriukas, marketingas savo padare aprasytos tepalo savybes tiko, tai ir susiviliojau, tik belieka sulaukti kol pristatys iki duru, ir supilti.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas