Ar tvarkyt variklio tarpine ar grazinti auto?

Pradėjo Sofi, Rugpjūtis 02, 2012, 17:07:40 PM

« ankstesnis - sekantis »

Avensius

Ištrinti jos nereikia, yra naudingu pranešimų. Sofi, prieš perkant pardavėjui turėtum pusiau filrtuodama žodžiu išaiškinti civilinį kodeksą, apžiūrinėjant automobilį. Greičiausiai pats pardavėjas pasakys, kad šitas automobilis ne jums skirtas, ieškokite kito ;)

Kestutis777

Sofi- as pirkau is tokio Valerijaus ir tikrinom Aototojoi. Nors ausinimo skyscio buvo mazai, jie "net neitare", kad tarpine gali buti prapusta mano D-CATui, nors kaip dyleriai zinojo apie siu varikliu beda.
O kai paskui suzinojau, kad pardavejas per juos dar ir kelias auto yra pardaves ir kad ten pilna pazystamu, tai viskas aisku pasidare.
Tokvila rado net termostata ne nuo tos masinos ikista, kad nuslepti virslegi ausinimo sistemoje.
Jei tikrinti, tai tik Tokviloje. Jie, tikiuosi, maziausiai korumpuoti....

Sofi

Kestuti777, as is kito pirkau, is imones... nu susinervinau vel... bet dabar tai niekur neleidzia ausinimo skyscio, viskas ok... na jis gi tada (pardavejas) debilas turetu buti, kad taip elgtusi.. jis gi pats susitarima su manim pasirase ir pats garantija dave imones vardu del remonto kokybes.. taigi supranta, jog as pati advokate budama labai greitai i teisma nueisiu del nekokybisko remonto ir visas islaidas prisiteisiu. Be to, jis pats zmogus (direktorius) teise baiges, tai gal supranta, kad sioje vietoje tai jo atsakomybe, o man paciai ar del kliento i byla eiti ar del saves tai jokio skirtumo :)

zodziu ziuresiu kaip cia bus, bet jei bus blogai, daugiau jokio normalaus bendravimo nebus - pretenzija, o po to ieskinys ... aisku, tikiuosi to nereikes...

bladas

Kaip galima iš žmogelio reikalauti garantijos už nenaują automobilį, jei jis jį nupirko pas vokietį, po dviejų dienų čia pardavė su paprasta Regitros sutartimi, ir naujam pirkėjui kitą dieną išlindo gedimas, kuris gal seniau buvo, o gal kaip tik jam atėjo laikas "išlįsti"?

siigiis

Bladas, gal paprasciausiai pardavejas pardavinejo masina kaip su garantija. juk buna tokiu skelbimuose... ju kaina aukstesne daznai buna bet tipo jie turi garantija.

bladas

Aš klausiu ne apie Sofi atvejį, suprantama, kad ji pirko su garantija ir sutartis buvo ne įprasta iš Regitros tinklapio, o išsamesnė.
Mano klausimas šiek tiek iš kitos operos - ar įmanoma teisiškai prigriebti pardavėją mano aprašytu atveju. Gal p. Sofi atsakys...

Modka

Citatabladas parašė:
Kaip galima iš žmogelio reikalauti garantijos už nenaują automobilį, jei jis jį nupirko pas vokietį, po dviejų dienų čia pardavė su paprasta Regitros sutartimi, ir naujam pirkėjui kitą dieną išlindo gedimas, kuris gal seniau buvo, o gal kaip tik jam atėjo laikas "išlįsti"?
jei irodysi kad tas gedimas buvo uzsleptas pardavejo o taves neinformavo apie tai tai gal ka ir pestum
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

Bemsas

Normalus variantas. Atvazioja  nieko nesuprantanti mergina i servisa, kad patikrinti nupirkta masina. Servisui nieko nebelieka, kaip tik "issukti" ja ant tarpines keitimo uz 3500lt, na dar galima puse pakabos "perrinkti". o terpines net nekesitu o pinigus isidetu i kisene.

Reikia iskart varyti pas atstovus, kad jie normaliai patikrintu.

Sofi

Citatamodka parašė:
Citatabladas parašė:[
jei irodysi kad tas gedimas buvo uzsleptas pardavejo o taves neinformavo apie tai tai gal ka ir pestum

Modka teisus, as kaip ir pirma jau buvau rasiusi - tai irodinejimo dalykas.

Na, o mano istorijos tesinys toks:

kaip jau buvau rasiusi, Mototoja pasake, kad viskas ok ... bet jie kaip maciau jokio testo nenaudojo...
Rytojaus ryte pasiziurejau savo ausinimo skysti - o jo ir vel maziau nei L zyma esant saltam varikliui. Siandien nuvaziavau i Tokvila, padare testa ir ka, rodo CO2 dujas ausinimo skystyje... Kadangi ir pats pardavejas buvo bei tiksliai nezinojo ar jo remontininkai pilnai pakeite skysti ausinimo sistemoje ar tik dapyle (as manau, kad butent tik dapyle), pasiule pirma pakeisti pilnai visa skysti ir tada dar karta padaryti testa. Tokvila paaiskino, kad yra galimybe, jog jei nebuna pakeistas pilnai ausinimo skystis, jis buna isisavines dar tu CO2 duju ir gali testas jas rodyti.

Taigi pakeiciau ausinimo skysti ir dabar reikes pravaziuoti apie 300 km, o tada dar karta patikrinti...

Papasakosiu kaip seksis toliau :)

Hausas

Kažkaip nesueina galai. Prie ko čia naujas aušinimo skystis ir jo dingimas? Tipo pakeičiam skystį, nebebus CO2 ir nebedinginės? Kažko nesuprantu. Jei galite, kolegos, paaiškinkite.
Turtingas ne tas, kuris daug uždirba, o tas, kuris mažai išleidžia...

Sofi

matyt kai patenka ismetamosios dujos jos ir isvaro po truputi ausinimo skysti.. aisku klausimas ar jos galejo buti kazkaip likusios sistemoje po taisymo ... zodziu mistika matyt truputi gaunasi ...

vitiok

Citatabemsas parašė:
Normalus variantas. Atvazioja  nieko nesuprantanti mergina i servisa, kad patikrinti nupirkta masina. Servisui nieko nebelieka, kaip tik "issukti" ja ant tarpines keitimo uz 3500lt, na dar galima puse pakabos "perrinkti". o terpines net nekesitu o pinigus isidetu i kisene.

Reikia iskart varyti pas atstovus, kad jie normaliai patikrintu.
Man uzteko su Solorina mobu pakalbet kad isitikinciau kad prasukt mane ant tarpines keitimo nori nors ir nemate mano auto,skyscio ir pas manes ant salto pastoviai apie L lygi o kad karstas rodo normalei,jau rase zmones cia ir pats per visus  KLP servisus isskyrus Solorina pravaziavau ir isitikinau :) kad tai normalu,gal tau SOFI nieko nera paprasciausiai ir nera ko parintis be reikalo bet aisku jei nori rast prie ko prikibt visada rasi ir specai tau pades islaisvint tavo pinigine :)

GSN77

Sveiki, perskaičiau šį forumo straipsnelį nuo a iki z ir norėčiau truputuką savo trigrašį įterpti. Man nutiko panašiai - nusipirkau corolla verso ir tik post factum pastebėjau, kad pro variklio galvos tarpinę varo tepalą ir varo nemenkai, o ir tepalo (aiškiai ne geriausios kokybės) į variklį privaryta žiauriai per daug. Remontas dėjo per kišenę, bet pasiskaičiavau už kiek pirkau, kokia rinkos kaina ir nutariau, kad nuostoliai minimalūs. Þinoma, Sofi pateikta teisinė informacija labai vertinga - reikės nusikopijuoti ir draugams/giminaičiams/parodyti. Ateičiai tikrai pravers.

Dabar dėl tosolo, tarpinių ir remonto - kadangi teko nemažai reikalų turėti su mechanikais, tai įsitikinau dviem dalykais: kuo daugiau lendama prie variklio ir kuo daugiau galvų diagnozuoja - tuo blogiau savininko nervams ir kišenei (o ir automobiliui). Geriausia išeitis - tvarkytis servise/pas mechaniką su kuriuo tu ar tavo pažįstami yra turėję reikalų ir laiko jį patikimu. Galbūt su pardavėju galima susitarti, kad jis kompensuoja dalį sumos, o dalį investuoji iš savo kišenės. Tada bent bus ramiau, kad aišku kas buvo daroma.

Dėl tosolo istorija paprasta - jis arba skverbiasi arba ne :) Forde pas mane, ypač daugiau ar greičiau pavažiavus, yra jo kvapelis, bet lygis praktiškai nekrinta ir nesuku sau galvos. Vieną žiemą per šalčius buvo pramušę termostato tarpinę, tai jau ten bėgo kapitaliai... Anksčiau turėtame citroen ax buvo dar geresni  atvejis - buvo pramušta tarpinė, bet ne tosolas bėgo į tepalą, o tepalas į tosolą... Þodžiu situacija paprasta - jeigu tosolo mažėja ir jaučiamas kvapas - reikia žiūrėti "kanalizaciją" (vamzdžius), salono pečiuką. Jeigu dingsta ir kvapo nesijaučia, o tepalo daugėja - mišios tarpinei.

Dar vienas niuansas - jeigu nusprendėte remontuoti galvos tarpinę, susitaikykite, kad mechanikai greičiausiai dar ką nors suras (pas mano verso buvo bėdučių su vožtuvais) - tada geriau investuoti ir iš karto, kad nereikėtų lįsti antrą kartą.

Sofi

VITIOK, nenoriu as prisikabinti niekur, as noriu zinoti, kad su mano auto tikrai viskas tvarkoj :(

Turejau citroena anksciau, tai 3 metus be jokios bedeles vazinejau, o po to 2 metus taip su elektra prasiknisau ... niekas visam Vilniuj gedimo nerado ir ABS kompus keite ir ttt :@

Tiesiog noriu ramiai vazineti ir galvos sau nesukti .... tikiuosi anksciau ar veliau viskas issispres :)

Bemsas

Kikvienas servisas siekia pelno, tad ir iesko visur problemu, net ten kur ju nera. Nuvarai i servisa tepalus keisti, o jie dar ir oro filtra pakeicia, nors ir neprasei.