Neaiskus kvapas pakaitus varikliui

Pradėjo Ricia, Rugpjūtis 10, 2012, 14:44:49 PM

« ankstesnis - sekantis »

Ricia

Ar pas visus kas turi D-cat yra specifinis kvapas kai pakaista variklis? Kalbejau su vienu turi avensi d-cat tai sako irgi smirda net i gerkle kerta, kaip ir pas mane.Del regeneracijos issiaiskinau ir del dumu kokie yra taip pat, sios temos jau ramu, liko suprati is kur tas nemalonus kvapas.Uzkaitus varikliui dingsta kai praleki kur toliau kaip kad isivalytu kas ar isdegtu.Negi tas DPF filtras toki kvapa smirdanti paskleidzia.Kiek suprantu jis turetu buti sandarus kaip ir neturetu jaustis pradarius langus ar islipus is auto stovint sone masinos. Suprasciau jei tik gale butu.

dtinas

pas mano d-cat absoliuciai jokiu kvapu.

Kalapiziukaz

cia gal kondiskes pelesis jum smirda

Ricia

dtinas raso kad pas ji jokiu kvapu vadinas kaskur suo pakastas vistik pas mane yra.
Jei kondiskes pelesis butu tai smirdetu salone sedint o pas mane smirda kai islipu is masinos lauke tad manau kad del kondiskes nelabai, tuo labiau kad smarve panasi i svylancio tai tepalo tai dar kokio heminio skyscio.Kerta net i gerkle taip kad uzsikoseti nori.Bet kas idomiausia kad is bakeliu niekas nedingsta ir po masina jokiu tekejimo zymiu nera.

tom_cat

Kai valosi DPF tai kavapas saldus nor čia mano jutikliai taip reguoja :D
O išlipus gali jaustis visur ne tik gale

Ricia

Na jei cia butu dpf valymo kvapas. Tai as ji jauciu kaskart kai pakaista variklis negi taip daznai veikia tas dpf valymas kaskokia nesamone. Mano manymu dpf valymas vyksta tik retsikiais kai jau uzsikemsa o ne kasdien is ryto pasildzius varikli. Kaskokia beda yra tik negaliu rasti.Kita vertus saldu kvapa nuo aitraus svilesiu kvapo skirciau kad ir kokia cia mano uosle bebutu.

dtinas

gal reikia perrasyti programa pas dileri? Ziema pas mane ir buvo emusi smirdeti, prie salciu regenercijos pasileisdavo is kart uzsilus varikliui (kasdien). perrase programa ir viskas OK nuo to momento.
Arba pas dileri  vaziuok arba pas rimta diagnostika, nes kitaip cia tik spelioti galime.

marius777

CitataRicia parašė:
Ar pas visus kas turi D-cat yra specifinis kvapas kai pakaista variklis? Kalbejau su vienu turi avensi d-cat tai sako irgi smirda net i gerkle kerta, kaip ir pas mane.Del regeneracijos issiaiskinau ir del dumu kokie yra taip pat, sios temos jau ramu, liko suprati is kur tas nemalonus kvapas.Uzkaitus varikliui dingsta kai praleki kur toliau kaip kad isivalytu kas ar isdegtu.Negi tas DPF filtras toki kvapa smirdanti paskleidzia.Kiek suprantu jis turetu buti sandarus kaip ir neturetu jaustis pradarius langus ar islipus is auto stovint sone masinos. Suprasciau jei tik gale butu.

Pas mane panasi beda, nebeda nezinau is tikro. Kvapas atsiranda pradejus silt varikliui, jis jauciasi sustojus prie sviesoforo, kai masina stovi. Davaziuoji iki darbovietes variklis nebuna pilnai uzkaites, islipus is masinos aplink astrus kvapas, sakyciau panasus i dichlofoso, degesiu. kaip temos autorius rase, niekas is auto skysciu nedingsta, tepalai svarus ir t.t. Kvapas atsirado sakyciau atvesus orams, rudeni, vasara jo nebuvo. Gal kas zinot, gal jis susijes su automobiliu automatiniu "padsosu" pasiltinimu ar pan.?

sivra

Galimas problemos sprendimas ; nusiimti plastikini variklio dangti iš viršaus ir apsižiūreti apie purkštukus ar nera suodžiu. Didelė tikimybė jog yra pradegusios purkštukų tarpinės. (Matosi tik D-CAT) Kvapas tai išmetamuju duju kvapas.
Kartais TOYOTA remontuoju, o IMPREZA sau sportuoju.

marius777

siap dar pastebejau, kad riedant iki darbo (atstumas mieste 8 km) ir mano auto pasilus panasiai iki 30 laipsniu, tai buna pusiaukeleje prasideda duminimas, kuris tesiasi apie minute, po to dingsta. Tai buna kiekviena diena. Ar tai gali buti regeneracija? gal ji nepilnai ivyksta?

tom_cat

Pas mane irgi tas pats, buvau Tokviloj - pralaikė tris dienas, rezultate DPF keitimą pasiūlė. Dėl purkštukų tarpinių atmetu prieš kelias savaites pakeičiau ir tarpines ir  purkštukus, o dūminimas ir kvapas yra.
Spendimą šioj vietoj matau tik vieną - pjaut lauk DPF.

ciukcia8

D-cat'ui patikrint ar nepramusta purkstuko tarpine nera sunku, nuemi variklio plastmase ir matai purkstukus, jei apsiliaukojes tai viskas aisku, jei ne tada...

Ricia

Kas liecia regeneracijas tai pastebejau kad variklis turi buti karstas pilnai darbineje temperaturoje kitaip regeneracija nevyksta jei dumingumas atsiranda anksciau tai nera regeneracija bet is kur tas dumingumas nelabai suprantu.Manau kad cia perpilamas kuras tik kas ji perpila ir nuo ko tai.Pilu statoil degalus tad pas mane dumija melsvu dumu kai pyliau neste diumingumas buvo balti dumai.Manau kad nuo priedu tai itaka dumo spalvai.Pradzioje maniau kad degina tepala bet pavazinejau pusmeti tepalu nei padaugejo nei sumazejo tepalas grazus svarus.Nedingsta ir kiti skysciai nei antifrizas nei vairo stiprintuvo skystis.Kas dar begali buti nuo ko tas dumingumas belieka tik degalai kurie ir ismetami nesudege dumu pavidalu per duslerka.Pas mane duslerkos galas net slapias buna.Visa tai tik mieste islekus i uzmiesti dumingumas dingsta duslerka nudega palieka sausa o ir dumingumo nebelieka.Mintis kyla kad cia kaskaip surista su dpf filtru.Gal uzsikisus kompas is paskutiniuju pila kura kad isdeginti net nesulaukes tinkamo variklio uzkaitimo.Gal kas jau issprende dumingumo bedas pasidalinkite ziniomis.Planuoju vaziuoti i serviza kad kompo programine atnaujintu skaiciau kad yra pasirodziusi kuri sprendzia sitas bedas.Jei kas zino tiksliai butu malonu isgirsti.

Ricia

Sveiki

Neiskenciau ir ryt vaziuoju i toyotos serviza teisybes ieskoti, zinau kad gali kainuoti nemazai bet jau nervai nebelaiko.Varijantai du arba jie ka nors patvarkys arba as ta masina atsikratysiu ir daugiau i dizelius is tolo tik ziuresiu.
Parasysiu kaip sekesi ir ar kas pasikeite po ju remontu.

Modka

Citata iš: Ricia Įrašytas Kovas 26, 2013, 13:57:51 PM
Kas liecia regeneracijas tai pastebejau kad variklis turi buti karstas pilnai darbineje temperaturoje kitaip regeneracija nevyksta jei dumingumas atsiranda anksciau tai nera regeneracija bet is kur tas dumingumas nelabai suprantu.Manau kad cia perpilamas kuras tik kas ji perpila ir nuo ko tai.Pilu statoil degalus tad pas mane dumija melsvu dumu kai pyliau neste diumingumas buvo balti dumai.Manau kad nuo priedu tai itaka dumo spalvai.Pradzioje maniau kad degina tepala bet pavazinejau pusmeti tepalu nei padaugejo nei sumazejo tepalas grazus svarus.Nedingsta ir kiti skysciai nei antifrizas nei vairo stiprintuvo skystis.Kas dar begali buti nuo ko tas dumingumas belieka tik degalai kurie ir ismetami nesudege dumu pavidalu per duslerka.Pas mane duslerkos galas net slapias buna.Visa tai tik mieste islekus i uzmiesti dumingumas dingsta duslerka nudega palieka sausa o ir dumingumo nebelieka.Mintis kyla kad cia kaskaip surista su dpf filtru.Gal uzsikisus kompas is paskutiniuju pila kura kad isdeginti net nesulaukes tinkamo variklio uzkaitimo.Gal kas jau issprende dumingumo bedas pasidalinkite ziniomis.Planuoju vaziuoti i serviza kad kompo programine atnaujintu skaiciau kad yra pasirodziusi kuri sprendzia sitas bedas.Jei kas zino tiksliai butu malonu isgirsti.
jei snekam apie d-cat tai jis dvieju tipu regeneracijas daro, tas dumingumas kur sakei kad neregeneracija tai yra regeneracija. pigiausia man atrodo bus tau operuoti lauk nes surasi problema o ateiti jei planuoji ilgiau vazineti vistiek teks pjauti.
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)