Dėl POLY-V-diržo keitimo?

Pradėjo katana7, Rugsėjis 07, 2012, 13:44:59 PM

« ankstesnis - sekantis »

AVENSIS D4D CHIP

CitataVaidas81 parašė:
Toks klausimas, galbūt susidūrusiems su tokia situacijoje praktikoje (čia būtų įdomu išgirsti ir forumiečio Sonixo iš Mototojos nuomonę).
Situacija tokia... Tarkime, garantiniu laikotarpiu pastebima, kad dyzelinio automobilio vandens pompa pradeda leisti aušinimo skystį. Tokiu atveju keičiama tik vandens pompa, ar kartu būtų rekomenduotina keisti ir POLY-V diržą su visais įtempėjais? O gal tik įvertinus situaciją (diržo ir įtempėjų būklę) būtų nuspręsta keisti juos ar ne? Šiaip, teko girdėti, kad jei keičiamas diržas, tuomet tiek techniniu, tiek praktiniu požiūriu rekomenduotina/reikalinga pakeisti visus susijusius agregatus (dėl skirtingų įtempėjų/guolių apkrovų uždėjus naują diržą ir pan.).
Dėl grandinės - esu girdėjęs, jog paskirstymo grandinė yra "amžina" (aišku, teisingai eksploatuojant auto), kurios tarnavimo resursas lygus normaliai techniškai prižiūrimo variklio tarnavimo resursui.
keiciamas tik sugedes agregatas,siuo atveju tik vandens pompa,tarpine,varztai laikantys pompa

MND

Citataeceris parašė:
nesuprantu kokiu slieku ieskom ar taip jau taupom. jei keiti pagrindini dirza, pasikeisk ir visus likusius-darbas nekainuoja-ieina i pagrindinio dirzo keitima- o uz dirza sumokesi 27 litus...sakykim man keite oro filtra-32 lt, tepalo filtra-29 lt, kuro filtra-38 lt, vandens pompa(nes laisvuma turejo senoji)-185 lt, pagr. dirzas-96 lt, dirzo guolis- 94 lt, dirzo guolis-tempejas-142 lt, generatoriaus dirzas-27 lt, gen. tempejo guolis-25 lt, tepalas 5w40-132 lt. viso 800, plius darbas 400 lt...nepakaite kazkurio dirzo-nors sake jis  geras, taciau neturejo parduotuvej-bet sake: atvaziuosi pakeisim be problemu...
 jei jau duodi meistram, tai tegul ir keicia tiek, kad nereiketu kist papildomai-man pasake-atvaziuosi po 100 t km...meistriukas pazystamas, nemanau kad apgautu...
    sorry, bet sudeliaut del 20-30 lt kad sutaupyt tuo metu-ar verta-juk mokesi veliau uz ta pati is naujo.....

nu kuro filtrus uz 30 Lt tai manau tas su popiriumi, padorus Mann apie 70-80 LT, bet tada toks koks orig. su tuo sietuku.

o del to kad keiciant pagrindini nekeisti genert. dirzo tai jau "ubagavimas"... tai gal jei tepalas nera toks baisus vaziuoti 30 k.... :D