Previa D-4D sanaudos ir, imanomi arba ne, mazinimo budai

Pradėjo Ichtiandrs, Kovas 04, 2012, 11:27:36 AM

« ankstesnis - sekantis »

Ichtiandrs

Tiesiog neradau normalios temos apie musu autobusu kuro sanaudas, bei konkreciu ju mazinimo budu, sprendimu.
Butu gerai, kad galetumet pateikti cia REALIAS(pagal pravaziuota km skaiciu ir litru supylima i baka)/ ir pagal kompa(matysim tikslesni vidutini kompo melavima)  sanaudas.
Miestas/trasa/vidutines/pensininko rezimas/Schumacherio rezimas.
Reiktu pamineti, kas siuo metu yra masinai nedadaryta/truksta kazko/kazkas pakeista arba ne.

Maniske:

~10miestas/~7.3kaimas/~8vidutines/pensininko rezimas(rasau su "~" nes 90%trasa, 10%miestas). Kompas rodo 6,9Ltr/100km
Daryta:
Valytas EGR, pakeistas MAF. Po MAF pakeitimo, masinos elgesys nepasikeite, bet sanaudos pamazejo apie 0,3 ltr.

Nulauztas vakuminio voztuvo alsuoklis(dar neradau kur isisgyt).Speju, kad jis prisideda prie turbos valdymo, ir greiciausiai turi poveiki sanaudoms.Nedaryta jokia diagnostika dar. Gal po jos pasimatys, kas  itakoja siek tiek didoka apetita. Nes dabar ji vaziuoja pakrauta dviem negrais ir keleta irankiu.
Apie masinos bukuma dabar negaliu sprest, nes neisbandes tikrai gerai vaziuojancio buso. Nors maniskis bukas. Vos girdziu turba, (jei ten jos garsas), "turbinines" traukos padidejimo beveik  nesijaucia.

PAPILDYTA:
Absoliuciu pensininko rezimu, ir tuo paciu miesto/kaimo rezimu vidutines pakrito iki 7,5/100km.(kompas rodo 6,4 ir vidutini 48km/h greiti)

P.S. Kas visgi itakoja toki dideli realiu ir kompiuteriniu kuro sanaudu skirtuma? Kuris is davikliu?...ar dar kazkas. Juk negali gamyklinis variantas tiek daug (nuo 1 ltr iki 1.7ltr/100km)meluot...

PAPILDYTA 2:

Uzdeti nauji ratai 215/55 R17 (Spidometras greiti rodo beveik idealiai pagal GPS). Vaziuota tais paciais rezimais, kompas rodo 6.0 Ltr/100km. Realiai apie 7.0-7.2........
Jei cia rasau, vadinasi, kazkas svarbu

previs

Aš kažkada žiūrėjau kiek ryja, bet nepamenu dabar. Kompas vidutines sąnaudas rodo 6,3 - 6,6 be t čia karts nuo karto padraskant. Važiuojama pagrinde užmiesti. Šiek tiek mieste. Turbūt kaip ir pas tave miestas 10 procentų, likusieji užmiestis. Turba svilpia :)
Keturi ratai kūnui - du ratai sielai

previs

Aš kažkada žiūrėjau kiek ryja, bet nepamenu dabar. Kompas vidutines sąnaudas rodo 6,3 - 6,6 be t čia karts nuo karto padraskant. Važiuojama pagrinde užmiesti. Šiek tiek mieste. Turbūt kaip ir pas tave miestas 10 procentų, likusieji užmiestis. Turba svilpia :)

Kesteliss

keiciau turbina, po keitimo taip nebetraukia gerai, ko gero gal dar reikia nuvaziuoti sureguliavimui, o taip tai mieste ziema ko gero 10 uzmiesty 7 gal 7,5. Kol turba nebuvo keista miesto trasos vidurkis buvo apie 6,7. vazineju ne kaip pensininkas bet ir ne kaip :) Norisi kad butu geresne trauka. ispjoviau viena katalizatoriu po turbos keitimo, usikises nebuvo, o turba tai girdziu
tel.868737941

Viktorlex

Apie kuro sanaudas šnekėti labai sudėtinga. Nes tikrai visi jūsų išvardyti variantai nėra tokie tikslus. Jei imtume Norvegija tai tos sąnaudos kristu visuose variantuose -1 litru. Ir tai tik dėl kuro kokybės ir kelių struktūros. Išbandytas reikalas asmeniškai su keliomis mašinomis. Antras dalykas prisipirkę mes visokių mašinų. Vienos jau beveik pasibaigusios kitos visai dar pakankamai normalios. Taip kad čia ilga diskusija. dėl turbinos galiu pasakyti nesigirdi jokio švilpimo važiavau ir normaliu greičiu autostradoje tas pats. Normaliai ji važiuoja kaip minivenas. Aišku išsibegėjimas yra ilgesnis bet čia ne apie tai šnekam. Tai va kuro sąnaudos Lietuvoje visai tokios pat kaip anksčiau parašėt. Mieste tikrai 10 litr. neryja. O užmiestyje tai gana taupi 6-7 litr. Turėjau anksčiau vw sharaną tai analogiškos sąnaudos. Þinoma jei imti drąskyti variklį tai nereik išvis čia diskutuot nes srėbs kaip priklauso :D Kol kas nors ims ir trūks. Tai va mano tokie pastebėjimai.
Gyvenk ir leisk gyventi kitiem

previs

Jai imti skirtingas šalis, tai tarkim Lietuvoj važiuojant tarkim autostrada 100km/h rodydavo apie 5,6-5,8l o čia anglijoj autostradoj tokiu pačiu greičiu 5,8-6,5l va tau ir skirtumas.

Rimtas

~10miestas/~7.3kaimas/~8vidutines/pensininko rezimas(rasau su "~" nes 90%trasa, 10%miestas). Kompas rodo 6,9Ltr/100km
Daryta:
Valytas EGR, pakeistas MAF. Po MAF pakeitimo, masinos elgesys nepasikeite, bet sanaudos pamazejo apie 0,3 ltr.

Nulauztas vakuminio voztuvo alsuoklis(dar neradau kur isisgyt).Speju, kad jis prisideda prie turbos valdymo, ir greiciausiai turi poveiki sanaudoms.Nedaryta jokia diagnostika dar. Gal po jos pasimatys, kas itakoja siek tiek didoka apetita. Nes dabar ji vaziuoja pakrauta dviem negrais ir keleta irankiu.
Apie masinos bukuma dabar negaliu sprest, nes neisbandes tikrai gerai vaziuojancio buso. Nors maniskis bukas. Vos girdziu turba, (jei ten jos garsas), "turbinines" traukos padidejimo beveik nesijaucia.

CIA VISISKA TEISYBE RASAI-APIE PREVIA KURO SANAUDAS

Pas mane tas pats-ne kiek ne maziau

Rimtas

Idomu pastebejima man pasiule del kuro sanaudu toks auto elektrikas-nelabai noriu tiketi-jis sake toyotoms- x box kazkoks dedasi ar statosi -atseit KW padideja kuro sumazeja...arba Map kompo programa iraso ar perraso--taip iki galo nesupratau-nes nesu girdejes kad toyota -o ypac Previa cipuosi-jis teigia kad pasidaro ir tai kainuotu 400lt...-kas ka girdejot ar zinot-nes traukos kaip ir truksta masiniukui-ir kuro noretusi pilti maziau...

Na gal dar kas bandete kazkoks kuro AKTIVATORIUS yra kas ka girdejote??/

http://aktivna.lt/atsiliepimai

Ichtiandrs

Taip! Pas mane idetas boxas, apie pusmeti vazineju. Labai idomiai veikia. Nes tikrai nieks nesiima keist kompo programos. Tad tenka ziast su tuo boxu. Yra 4 mapai-skirtingi traukos rezimai. Kadangi "turbinama" kuro tiekimo sistema, tai neisvengiama duminimo, bent jau manajam aparatui.
Galia tikrai dideja prie atitinkamu mapu, t.y ir apatiniam sukiu ruoze ir visam ir t.t.
Kad sanaudos mazeja - tikra teisybe. Su mapu palaikanciu didziausia sukimo momenta apatiniam sukiu ruoze ir metanciu daugiausia dumo spaudziant tapke, vaziuodamas normaliu rezimu uzmiestyje ir ramiai riededamas mieste - jauciu ne maziau nei 0.3 ltr ekonomija(lyginant su tuo, kad ji man rydavo virs 8 Ltr, tai ekonomija netgi didesne nei 0,5 ltr). Tikrai visi skaiciavimai/skaiciai "pagerejo" i geraja puse po jo pastatymo.
Vaziavimas is Oslo i Panevezi, kas sudaro apie 800km ivairiu keliu(kai max greitis buvo laikomas iki 110km/h), pagal fakta parode(isskaiciuota ESM) 6,8Ltr/100km, kai tuo tarpu kompo grybiena rode 4,6ltr/100km pievas.
Jei cia rasau, vadinasi, kazkas svarbu

minzal01

Sveiki,
esu cia naujokas, nes pirkau Previa tik pries savaite. Mmmm... nezinau, bet mano kompas nera toks netikslus. Nuvaziavau jau 1000km, vidutines sanaudas rodo 6,4- realios 6,6. Tenka pripazinti, kad vaziuoju labai ramiai, nes pati masina to prasosi, ne BMW juk cia :)

Jo, o realybe vistik yra kitokia. Mieste jama virs 8ltr. Bet, manau, kad normalu tokiai karvei...
Toyota- miecta idiota :-)