Nesiveda karstas 2.0 td 66kW

Pradėjo Bronius555, Spalis 11, 2012, 18:11:00 PM

« ankstesnis - sekantis »

egijus

Prieš metus meistras pareiske, kad mano Avensiui kuro siurblys parejo. Kai ieskojau deveto, tai visur stebedavosi ir sake, kad ji sunku pribaigti. Nupirkau, pakeite, bet rezultatas tas pats. Kaltas buvo kuro filtro korpusas. Daba garaze guli veikiantis kuro siurblys Toyota Avensis 2,0 TD. Jeigu kam reik.
egijus

egariukas1

Jei filtro korpusas butu kiauras,sistemoje butu oro,starteriu vistiek uzkurtum,jei daug oro tada  ant sniuro uzsikurs,bet dumins kaip velnias ir drebes.Aisku saltas vesis sunkiau nei siltas,kada oras jau isvarytas is sistemos

egijus

Jo, jo. As tik norejau pasakyti, kad 2.0 TD siurbli sunku uzmuzti, o jei sugedo, tai as turiu, nes kazkas rase, kad, gedimas, aprasomas sioj temoj, panasus i siurblio
egijus

eceris

na gal mano zinios apie auto jau pasene, bet jus man durnam paaiskinkit. vat rasot apie nesikurima kad kaltas bendeksas. kiek zinau is senu laiku, jei bendeksas nesuka smagracio arba smagracio dantukai nudile, tai girdisi baisus dzerzgimas rakteli pasukus i starterio rezima. arba jei bendeksas prabuksuoja, tiesiog tuscio bendekso sukimosi uzesys girdisi ir variklio nesuka aplamai. cia toyotos benddeksai kazkuo ipatingi, kad neimanoma is klausos atskirt, jog naturoj variklis nesukamas ijungus starteri. ar cia kolegos vairuotojai tokie buki, kad negirdi kas vyksta. prasom nepykt uz tiesmukiskuma, bet neteko susidurt su tokiu auto, kad neatskirciau jog tai butent bendekso kalte. ir prie ko cia kuros siurblys ir bendeksas. cia man skamba kaip anekdotas: ar jau pasikeitei padangose ora i vasarini:D. o gal as kazko nezinau....
 jei starteris suka sunkiai ar su pertrukiais, seniau ivores keisdavo del to-kaip minejau, kas liecia toyotas-nezinau. jei bendeksas tuscias sukasi-tiesiog benzine praplaudavo ir jis vel veikdavo kazkuri laika-cia ne apie pritraukeja-elektromagneta kalbu o apie pati bendeksa...

VaIsInIs

Kaip tu suprasi kad bendiksas, kad saltas idealiai vedasi? Tiesiog logiskai atmeti kad bendiksas ir vsio,nes turetu tik zirsti ir vsio, o cia saltas idealiai, o karstas pradzioj dar tik kartais prasukdavo, o poto karstas isvis nekabindavo.

AvensisGK

Je bendiksas parejes su D4D varikliu jausmas yra toks jog starteris labai lengvai sukasi be jokio pasipriesinimo. Jokio dzerzgimo nera.

eceris

jei saltas vedasi, o karstas jau nekabina, keiti bendeksa ir viskas. seniau trumpalaikiskai padedavo bendekso praplovimas benzine-isiplaudavo visokie nesvarumai, tepalai ir jis vel kabindavo. dabartiniu nezinau masinu-seniai atitrukes nuo automobilizmo, nors baiges butent ji esu:) bet manau pameginti galima pamirkyt benzine-o gal problema kazkiek ir issprestu. taciau kaip minejau, bet kokiu atveju turi girdetis suka varikli ar tik tusciai zirzia bendeksas. tad eilini karta lieku nesuprates-jei salta varikli suka ir uzveda, o karstam esant jau nesuka smagracio starteris-prie ko cia kuro siurblys ar purkstukai....:p

eceris

CitataVaIsInIs parašė:
Kaip tu suprasi kad bendiksas, kad saltas idealiai vedasi? Tiesiog logiskai atmeti kad bendiksas ir vsio,nes turetu tik zirsti ir vsio, o cia saltas idealiai, o karstas pradzioj dar tik kartais prasukdavo, o poto karstas isvis nekabindavo.
logika elementari- klausyt ausimis reikia kokie garsai sklinda tuo metu kai suki starteriu. negi nejauti kaip suka starteris normaliai ir kada prasoka bendeksas arba tusciai sukasi...:D no comments;)

VaIsInIs

Nu *pyp* kita kart tave issikviesiu galesi diagnostika is ausu padaryt :D As tau sakau dar karta kol saltas variklis- masina vopsie ideali, viskas IDEALIAI, nei girgzda nei cypia ir pan, is puse abaroto uzsiveda,o kai pasyla prasideda prikolai tada :D

eceris

:) tai kad is tavo aprasymo supratau kad didziausias "prikolas". as juk sakiau-nezinau kas ir kaip su toyotom ir ju starteriais, bet kiek teko susidurt su jais nuo 1986 metu kai baigiau automobilizma: sunkiai suka karsta varikli-ivore, kabina-nekabina (tuomet gan triuksmingai starteris veikia)-bendeksas arba smagracio vainikas. o jei tusciai suka- bus arba pats bendeksas prabuksuoja arba elektromagnetas nepritraukia bendekso prie vainiko. taciau paskutiniuoju atveju turi jaust pasukes rakteli i starterio padeti-suka varikli ar nesuka. bet kokiu atveju atsidares langa ar duris privalai klausyt kas darosi. diagnostika tokiais atvejais is viso nebutina-kam pinigus metyt ant jos. jei tavo atveju variklli starteris suka ir karstas-vadinas problema ne starteryje. starterio tikslas prasukti smagrati kad gautusi suspaudimas variklyje...
jei pasukus rakteli jauti kad bendeksas sukasi laisvai-velgi turi klausyt, vadinas jis nekabina smagracio vainiko. jei suka-o tas labai jauciasi nes apkrova gauna akumas-starteri kaip priezasti pamirsk...na kas cia dar gali but neaiskaus

VaIsInIs

Tai cia sitas bajeris buvo pries 3 metus ant corolos(d4d `04). Meistrai irgi is "ausies" sako gal purkstukai gal siurblys, o diagnostika padare pasirodo bendiksas. Istikro as suprantu tavo pozicija, nes toki dalyka tikrai lengva suprasti, bet va tame ir prikolas kad nejo suprasti :D Padare diagnostika, parode kas blogai ir psio sutaise per kelias valandas :)

eceris

bet tai meistrai superiniai-nesugeba atskirt elementariu bet labai skirtingu dalyku-kur starteris kaltas kur siurblys:D

VaIsInIs

Duodu 99% pats nebutum atskyres :D

eceris

nesiginciju del to. bet nuo gaz 52 pradejes, susiduriau su starterio problemom ir zigulio, ir golf 2, ir citroen xantia. velesniu turetu masinu problemos neturejau su tuo...bet ar suka varikli ar ne tai jau tikrai atskirciau...

UfO

Citataeceris parašė:
na gal mano zinios apie auto jau pasene, bet jus man durnam paaiskinkit. vat rasot apie nesikurima kad kaltas bendeksas. kiek zinau is senu laiku, jei bendeksas nesuka smagracio arba smagracio dantukai nudile, tai girdisi baisus dzerzgimas rakteli pasukus i starterio rezima. arba jei bendeksas prabuksuoja, tiesiog tuscio bendekso sukimosi uzesys girdisi ir variklio nesuka aplamai. cia toyotos benddeksai kazkuo ipatingi, kad neimanoma is klausos atskirt, jog naturoj variklis nesukamas ijungus starteri. ar cia kolegos vairuotojai tokie buki, kad negirdi kas vyksta.

Pabandysiu suprantamai paaiškinti... Jei kolega puikiai supranta apie auto, tai kaip padarytas bendeksas nepasakosiu. Toliau viskas vyksta taip: suki starteriu >> variklis "griebia" >> kadangi bendekso neatmeta (sugedęs) starteriu privestinai gesinamas variklis (priežastį galima suprasti paskaičiavus perdavimo koeficientą bendeksas>smagratis). Vat ir visa istorija. Bent taip buvo man.
Karšto bendekso neatmeta tikriausiai dėl didesnės trinties jame kai jo detalės karštos. Bendekso pakeitimas viską išsprendė (keičiau pats), nors buvo siūlymų tvarkyt siurblį :) Pažįstamo Avensiui 85kW tokia pati problema buvo, bendeksą keičiau vėl aš.
Džeržgimas, klaksėjimas ir laisvas starterio sukimas dažniau būna dėl blogos elektronagnetinės relės.

Pagal garsą galima nustatyt daug gedimų, tačiau šis "ne iš tos operos". Buvo čia forume ir tokių, kurie sako, kad pradegusias purkštukų tarpines pagal garsą gali nustatyt :)