Nesiveda karstas 2.0 td 66kW

Pradėjo Bronius555, Spalis 11, 2012, 18:11:00 PM

« ankstesnis - sekantis »

eceris

tada gal man paaiskint kas gali-kaip atmetamas bendeksas "kad negesintu priverstinai variklio" ? seniau tai atmesdavo elektromagneto sakute kuri istatyta i bendeksa.....
   o tas bendekso "karstis" is kur idomu atsiranda? nuo ko jis?:) as kiek suprantu, bendekso temperatura gali but tik tokia ,kiek ir variklio bloko. bet jei pagal paskutini posta sprendziant tai "priežastį galima suprasti paskaičiavus perdavimo koeficientą bendeksas>smagratis" arba "Karšto bendekso neatmeta tikriausiai dėl didesnės trinties jame kai jo detalės karštos"  . ar bent pagalvojai ka parasei kolega? negi nezinai, kad bendeksas sukasi tik tiek, kiek laikai pasukes rakteli i padeti "starteris". daugiau jis nesisuka-jei zinoma elektromagnetas nesugedes- o tuomet ir gaunasi "starteriu privestinai gesinamas varikli", ko pasekoje ir garsas zviegiantis del perdavimu skirtumo. kitu atveju tik eilinis nusikalbejimas, arba mano zinios apie starterius labai pasene. paskutini karta ardziau reduktorini starteri gal pries 15 metu....

pinokis

na sakyciau ne starterio problema kad nesikuria karstas motoras. jai butu saltas tai sutikciau kad starteris. o jai karsta varikli suka starteris bet nesiveda cia greiciausiai bus siurblys kaltas.

VaIsInIs

Vienu zodziu esme tokia, kad salta varikli vedant auto bukle ideali ir nieks neprasisuka ir nedzirzgia ir panasiai, taciau pakaitus jau pradeda jaustis kad kabina/nekabina, o ant galo jau isvis numarinau ir prasukinejo isvis,tai tik ant sniuro ir i servisa. Bet pagal pradinius simptomus buvo tiesiog neimanoma suprasti kad tai bendiksas, o koks jo ten veikimo principas net neisivaizduoju, nes negaliu paaiskinti kodel saltas veikia, o karstas ne :D

eceris

Citatapinokis parašė:
na sakyciau ne starterio problema kad nesikuria karstas motoras. jai butu saltas tai sutikciau kad starteris. o jai karsta varikli suka starteris bet nesiveda cia greiciausiai bus siurblys kaltas.
cia isireiskimai pasisakiusiuju kalti del nesusikalbejimu." nesikuria" ir "nesuka variklio starteris", ar " kabina-nekabina starteris"-visiskai skirtingi dalykai;)

pinokis

tada neisiginau cia i diskusijas, maniau kad karstam varikliui bendeksas tai pat gerai suka kaip ir saltam bet nesikuria. as manyciau kad isilusiam varikliui visos dalys pleciasi jai jis padyles dar ir siltam isipletes tai elektromagnetas nebeistengia pritraukti bendekso tai jis ir braska ir traska ir buksuoja. bet cia atsiras protingesniu ir atmes mano nuomone. :)

UfO

Citataeceris parašė:
tada gal man paaiskint kas gali-kaip atmetamas bendeksas "kad negesintu priverstinai variklio" ? seniau tai atmesdavo elektromagneto sakute kuri istatyta i bendeksa.....

Kolega, aš su jumis ginčytis neturiu laiko, tačiau jei būtų taip kaip pagal jus "būdavo seniau", starterį keistumei kas mėnesį ;) o gal net dažniau... viskas priklausytų nuo rankų miklumo :)

Čia nuoroda kam idomu kaip veikia starteris ir bendeksas (gaila tik angliškai).
http://207.5.42.159/sweethaven/MechTech/Automotive/Automotive02/default.asp?iNum=2&uNum=030201

Bronius555

Nu, vyrai, ir uzvire pekla cia sitoj temoj. Tai va, padare man diagnostika, rado klaidas P0180, P0335, P1225. Visos jos yra davikliai. Plius dar degimas per velyvas 15 laipsniu. Dabar laukiu alkuninio veleno daviklio, nes arba isiminedamas sulauziau, arba buvo luzes. Jei tai problemos neispres - keisiu siurbli.

pinokis

eceris

CitataUfO parašė:
Citataeceris parašė:

Kolega, aš su jumis ginčytis neturiu laiko, tačiau jei būtų taip kaip pagal jus "būdavo seniau", starterį keistumei kas mėnesį ;) o gal net dažniau... viskas priklausytų nuo rankų miklumo :)

http://207.5.42.159/sweethaven/MechTech/Automotive/Automotive02/default.asp?iNum=2&uNum=030201
jei nezinai, tai pasakysiu-tik gincuose ir gimsta tiesa:p
  o tamstos numesta nuoroda rodo lygiai ta pati kas as kalbejau "kaip buvo seniau". visa starterio sandara ta pati-27 metai atgal moke lygiai pagal tokius pacius brezinukus:D. vadinas starterius keiciam kas menesi:p ?

UfO

Citataeceris parašė:
CitataUfO parašė:
Citataeceris parašė:

jei nezinai, tai pasakysiu-tik gincuose ir gimsta tiesa:p
  o tamstos numesta nuoroda rodo lygiai ta pati kas as kalbejau "kaip buvo seniau". visa starterio sandara ta pati-27 metai atgal moke lygiai pagal tokius pacius brezinukus:D. vadinas starterius keiciam kas menesi:p ?

Taip, starteryje jau labai seniai naujų dalių neatsirado (apart redukcinės sistemos). Taip pat faktas, kad elektromagnetinė relė išstumia bendeksą, bet atleidus užvedimo raktelį bendekso jokia jėga negrąžina atgal (neskaitant juokingos spyruoklės relės viduje). Kas tavo manymu tai daro?

Knygutes vartydami tik paveiksliukus žiūri ir taškus sujunginėja jaunieji žemės gyventojai, o kai kurie suaugusieji dar kartais ir tekstą paskaito :p Paskaityk ką rašo ties figure.20 apie "bendix starter drive"

"Sometimes the engine starts but fails to continue to run; however, the few turns that it does run may be enough to force the Bendix drive pinion out of mesh. To keep this from happening, a new type of Bendix drive is used on some late model vehicles. This drive is called the Bendix Folo-Thru. Inside the drive is a spring-loaded pin. When the pinion moves to engage the flywheel gear, the pin enters a notch on the threaded sleeve to hold the pinion in mesh. As long as the engine turns slowly, the pinion will be held in mesh with the flywheel by the pin in the notch on the sleeve. After the engine starts and is operating at a speed of about 400 RPM, the pinion, which is now spinning at a rate of several thousand RPM, will force the pin out of the notch on the sleeve. The pinion can then move back on the threaded sleeve away from the flywheel."

O temos autoriui linkiu kuo spartesnio ir pigesnio remonto ;)

eceris

o man visai negeda prisipazinti kad as su anglu technine kalba as nelabai bendrauju-esu ano simtmecio mokslus krimtes:) nors esme supratau. bet esme kalbos buvo ne kas grazina bendeksa, o kad siltam varikliui esant jis is vis nesuka smagracio. tad kol prieis reikalas iki atmetimo, pirmiau turi dar sukabinti;) bet cia jau is vis nukrypstam nuo temos savo zinias demonstruodami:D

dosv

Jei vedasi tik kai atsala, tai reiskia masina idealiai paruosta ziemos sezonui... :D

Mars

Citatadosv parašė:
Jei vedasi tik kai atsala, tai reiskia masina idealiai paruosta ziemos sezonui... :D

:D:D:D
mars

VaIsInIs

Šitas geras :DDD Pramušė belekaip ! Make my day ! :D

eceris

:D:D:D  vasarine masina tuomet reikia turet;)