Nesiveda karstas 2.0 td 66kW

Pradėjo Bronius555, Spalis 11, 2012, 18:11:00 PM

« ankstesnis - sekantis »

egariukas1

Citataeceris parašė:
tada gal man paaiskint kas gali-kaip atmetamas bendeksas "kad negesintu priverstinai variklio" ? seniau tai atmesdavo elektromagneto sakute kuri istatyta i bendeksa.....
   o tas bendekso "karstis" is kur idomu atsiranda? nuo ko jis?:) as kiek suprantu, bendekso temperatura gali but tik tokia ,kiek ir variklio bloko. bet jei pagal paskutini posta sprendziant tai "priežastį galima suprasti paskaičiavus perdavimo koeficientą bendeksas>smagratis" arba "Karšto bendekso neatmeta tikriausiai dėl didesnės trinties jame kai jo detalės karštos"  . ar bent pagalvojai ka parasei kolega? negi nezinai, kad bendeksas sukasi tik tiek, kiek laikai pasukes rakteli i padeti "starteris". daugiau jis nesisuka-jei zinoma elektromagnetas nesugedes- o tuomet ir gaunasi "starteriu privestinai gesinamas varikli", ko pasekoje ir garsas zviegiantis del perdavimu skirtumo. kitu atveju tik eilinis nusikalbejimas, arba mano zinios apie starterius labai pasene. paskutini karta ardziau reduktorini starteri gal pries 15 metu....
Seip tai bendiksas variklio gesint nelabai ir gali,nes gaves smugi is smagracio jis prasisuka ir tiek, grazina aisku sakute,kaip ir seniau tam paciam gaz 53.Autorius temos parase "nesikuria",bet neparase kad nesuka starterio:DGal todel ir nesikuria?:D

eceris

jei skaitei pasisakymus-yra mananciu kitaip:D. as lygiai taip pat manau kad starteris ne kazka pasikeite per pastaruosius 20-30 metu

egariukas1

Jo,paskaiciau visa tema,buvo ir man su avensio starteriu,bet negaliu sakyt,kad nesikuria,paprasciausiai nesuka,uzgriebia starteris,prasuka varikli ir ismeta bendiksa,nespeja uzsivest o kad stabdytu varikli pirma kart girdziu,tam ir yra bendiksas sugalvotas

AvensisGK

Citataegariukas1 parašė:
Jo,paskaiciau visa tema,buvo ir man su avensio starteriu,bet negaliu sakyt,kad nesikuria,paprasciausiai nesuka
Idomiai. Nesuka, bet nesakyciau, kad nesikuria. O tai ka, nesuka ir kuria?

valdasantonis

Bronius555, parašyk kas buvo kaltas, nes vyrai baigia išsiaiškinti starterio sandara. :D

UfO

Ok ok, variantas, kad bendiksas nepakelia net ir mažos apkrovos ir prasisuka labiau tikėtinas. Tačiau ir tai būtų bendekso vienpusės sankabos gedimas (one way clutch), o ne viso starterio.
O jei bendeksą pagal jus grąžina šakutė, tebūnie... :)

egariukas1

CitataAvensisGK parašė:
Citataegariukas1 parašė:
Jo,paskaiciau visa tema,buvo ir man su avensio starteriu,bet negaliu sakyt,kad nesikuria,paprasciausiai nesuka
Idomiai. Nesuka, bet nesakyciau, kad nesikuria. O tai ka, nesuka ir kuria?
O kaip as galiu sakyt,kad nesikuria,jei nesuka variklio?Gal ir kurtusi,jei suktu varikli

eceris

CitataUfO parašė:
Ok ok, variantas, kad bendiksas nepakelia net ir mažos apkrovos ir prasisuka labiau tikėtinas. Tačiau ir tai būtų bendekso vienpusės sankabos gedimas (one way clutch), o ne viso starterio.
O jei bendeksą pagal jus grąžina šakutė, tebūnie... :)
na kam tos ausktos materijos:) ar ardysi uzvalcuota bendekso sankabele ir keisi, jei jis kainuoja iki 100 lt dazniausia (toyotu nezinau). o siaip ta skambiai pavadinta "bendekso vienpuse sankaba" yra paprastu paprasciausias mechanizmas, kaip senuju dviraciu galinio rato asis-svarbu nebutu tepalo ir atlenktos ausytes (siuo metu kalbu apie dvirati) ir jokiu prasokimu nebus. todel ir rasau, kad isplovus bendeksa benzine, jis dazniausia dar kazkuri laika sekmingai veiks...taip kad tuomet ir dviraciai sankaba turejo anais laikais:p
 o apie starterio gedima galima irgi pasigincyt-bendeksas yra niekas be pacio starterio. jis yra sudetine starterio dalis, tad gedimas kaip mazgo, butu starterio gedimas vistik

pinokis

cia jau rimtos diskusijos ivyko del starterio. turbut vyrai netik sandara ir veikimo principa ismoks o dar ir nauja sukurs ir uzpatentuos :D

eceris

sandaros mokintis jau nebereikia-seniai jau ismokta.:) kazkas gal ir mokosi-cituoja straipsnius. mano atveju jau mokslai baigti-netgi ir ardytas ne vienas starteris ar  bendeksas. bet tas buvo daug metu atgal...siuo metu veiklos sritis kita, bet prisiminti idomu ka mokiausi ir mokejau;)

pinokis

jo as ir baigiau 2000m.siauliuose automobilizma ir idomu pasitikrint zinias bet jau daug kas pasikeite.

bladas

Nenorėčiau sutikti, kad starteriai per 30 metų netobulėjo, pagooglinkit, kas yra reduktorinis starteris, aišku, tai labiau liečia traktorių ir sunkvežimių starterius, jei paprastas MTZ starteris buvo 13 kg bandūra, tai dabar tą pačią funkciją atlieka mažas dailus 5,5 kg reduktorinis starteris, kuriam užtenka "mažesnio", pigesnio akumuliatoriaus

eceris

kolega "bladas", apie reduktorinius cia kalbejom-tai bene vienintelis starterio patobulinimas per pastaruju 20 metu. pas pacio mano tevuka namuose yra traktorius-zinau ta reikala:)

egariukas1

Citatabladas parašė:
Nenorėčiau sutikti, kad starteriai per 30 metų netobulėjo, pagooglinkit, kas yra reduktorinis starteris, aišku, tai labiau liečia traktorių ir sunkvežimių starterius, jei paprastas MTZ starteris buvo 13 kg bandūra, tai dabar tą pačią funkciją atlieka mažas dailus 5,5 kg reduktorinis starteris, kuriam užtenka "mažesnio", pigesnio akumuliatoriaus
Kazkas minejo reduktoriu sioj temoj,beje reduktorinis starteris nera kazkas naujo,kadaise turejau bmw324,86 metu,jau buvo su reduktorium

eceris

visiskai teisingai. turejau 1986 golf II-strarteris jau reduktorinis buvo-paciam teko ardyt todel pamenu:).
   idomi situacija gavosi. bendradabis turi 2000 avensi. kaip tik kalbejom pries keleta dienu kaip jam jis vaziuoja. sako keisiu siurbli, karstu varikliu nesikuria. sakau tai gal bendeksas kaltas. sako -meistrai sake kad siurblys. tik ka pries keleta minuciu skambina jis man-sako, ar nebusi teisus-nuvariau siurblio keitimui i servisa, pabande uzkurt kol kasrtas varikis-ogi bendeksas net svilpia. sako, pats pirma karta isgirdau taip svilpianti....man paciam tapo idomu-ka vistik pas ji ras. butinai aprasysiu cia kai zinosiu rezultatus...