RAV4 II 4D4 kuro sanaudos

Pradėjo Rav4-777, Sausis 13, 2012, 16:52:54 PM

« ankstesnis - sekantis »

Rav4-777

Sveiki toyotu gerbejai,
neradau forume atsakymo man rupima klausima: RAV4 II  4D-4 kuro sanaudos.
Pasidalinkite info kiek realiai suvartoja degalu..
Pas mane realios sanaudos ir borto kompo parodymai kaip diena ir naktis :(

Renis

Matyt mazokai cia RAV4 savininku ;) As galvojau visu toyotu panasiai sanaudos pievas rodo. Pas mane avensis tai lygiai -1 litras nuo realiu rodo.
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

Rav4-777

Kiek turejau ivairiu markiu masinu panasiai meluodavo po -1 litra, cia susiduriau kad maziausiai 3 litrai skiriasi nuo realybes.
Idomu sekasi kitiems RAV4 savininkams ;)

dtinas

pas mane borto kompas rodo daug maz tiksliai, paklaida didziausia buvusi buvo apie 0,5 l, t.y. borto kompas ant tiek rode per daug nei realiai masina sudegino. O taip praktiskai paklaidos dazniausiai 0,1 - 0,2 ribose.

Rav4-777

Laukiam kitu RAV4 savininku komentaru !

kisa

borto kompas rodo netiksliai seip realios mano dizelio sanaudos mieste 8 trasoje 6 ir daug priklauso nuo vazevimo stilaus turedamas laiko vazevau kaip pensininkas tai borto kompas rode 4,8 lt o realiai 1 litru sanaudos didesnes

kalava

CitataRav4-777 parašė:
Sveiki toyotu gerbejai,
neradau forume atsakymo man rupima klausima: RAV4 II  4D-4 kuro sanaudos.
Pasidalinkite info kiek realiai suvartoja degalu..
Pas mane realios sanaudos ir borto kompo parodymai kaip diena ir naktis :(

tiesiog patikslinimui - vidutinio suvartijino parodymus reikia nuresetinti po kiekvieno kuro uzpylimo, jei nori zinot VIDURKINI ( ir tai niekada nebus labai tikslu, nes dar priklauso ir nuo vidurkio apskaiciavimo algoritmo, kuri ivairus gamintojai ivairiai naudoja) kuro suvartojima nuo paskutinio uzpylimo. kitu atveju gaunasi vidurkis visu pskutiniu kelioniu, kas gali tikrai labai skirtis, jei pvz paskutines 5000 keliones buvo uzmiesty,o dabar vaziuojama tik mieste.
Nors daug kas sako, kad toyotu kompai pievas rodo, mano pastebejimas toks- vazinejant nasedraskant 50%mieste/ 50% uzmiesty kompo vidutines sanaudos panasios su realiom su palaida iki 0.5 l.
Vazinejant tik mieste ir/arba sportiskaididesles momentines sanaudos stipriai iskraipo vidurki,ir tada vidurkines sanaudos tikrai  neatitinka tikroves
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

Rav4-777

Aciu uz komentarus , matau reiks varyt savo Toyota tikrint purkstuku, nes sanaudos gaunasi trasoj apie 9 litrus, nors rodo 5,3 l/100 km.
Daugiau nieko nelieka, oro filtras pakeistas, praleidimu nera ...

arunaskeras

Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

Renis

Citataarunaskeras parašė:
http://www.autopolis.lt/lt/auto-katalogas/toyota-rav_4-lengvieji-automobiliai

Jau tokias pievas cia raso kad patyliu. Paziurejau idomumo delei avensius.
Nuo kada avis 2.2 d4d ryja: 4.1/6.3/5  (trasa/miestas/vidutines)

Trasoj 6 litrai vaziuojant normaliai (120-130), pensininko rezimu ir issijungus visus elektronikos prietaisus ir siaip siekiant kuo didesnio ekonomiskumo + puciant palankiam vejui ir vaziuojant 80-90 km/h yra pavyke sutilpt i 4,4 litro/100 km.

Mieste vasara ~6,5 pensininko rezimu, ziema 8-9 l/100 km

Siaip cia (nuoroda i autotojos psl) sakyciau labai arti tiesos surasytos sanaudos:
http://www.toyotaclub.lt/viewpage.php?page_id=6
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

vitalisrav4

rav4 03 dyzelis, vidurkis ziema mieste, siek tiek uzmiescio 8, nors kompas rode 7,2. vasara kompas rodo 6,0 o realiai 7,0

bemze

7,1 - 7,5l/100km, bendrai mieste ir uzmiestyje. skaiciuoju paprastai,privarvinu baka sklidinai,nuimu km ir pripilus baka vel imu skaiciuot, kitokiu skaiciu nesu gaves,pastoviai tie patys. Apie 10 baku taip suskaiciaves, ziuresiu kaip bus ziema,auto turiu nuo kovo men. Borto kompo nera