Renkuosi. Reikai patarimo.

Pradėjo jamax, Lapkritis 12, 2012, 14:42:22 PM

« ankstesnis - sekantis »

waldosius

pagrindinis nuslepiamas niuansas yra rida, kuria kaip sake toyotos servise galima atsukt nepaliekant jokiu pedsaku, tad perkant 3-5 metu senumo, pravercia oficialiu atstovu turima info ir paskutines apziuros fiksuota rida.

Bemsas

Galima ideti sedynes ir dirzus be problemu, bet nezinau kaip su legalumu, nes pase liks parasyta 5 viete. Ir su 5 viete masina negali vaziuoti 7 zmones.
Del Kauno turgaus tai reikia ziureti labai, daug sukciu. As emiau kelias masinas - tai problemu nebuvo, keli draugai eme tai net iki Vilniaus nedavaziavo. Tai motoras uzkaldavo, tai deze. Paskui kai isarde, pamate, kad buvo padaryta pardavimui. Juokingiausia ten yra kai masina padruodama nuo tralo, kuris katik grizes. O tas tralas stovi uzauges ir keleta metu nejudinamas :D

MindaugasB

Grupioko tėvas prekiauja mašinom Kaune. Pietavom čia su juo (grupioku) prieš porą savaičių, juokėmės, sako pripila į baką daktaro, variklis veikia, viskas tvarkoj, nelaša pro tarpines. Po trijų dienų jau skambina jam (tėvui), kai baką išvažinėja ir šviežiai kuro pripila, kokį ten grabavozą pardavei ir pan.

Tikiu, kad Kaune galima ir gera daiktą rasti, bet pirkėjų patirtis rodo, jog dažniau randamas blogas nei geras. :p
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Venza

Kitaip ir but negali,nes ieskot nedauztos,su maza rida,pigios ir geros :D .O gera kokiu 70% gali but tik po avarijos!( cia pagrindine priezastis kodel automobilis buvo parduotas)Virs 20 metu tame versle,bet pagrinde vien tik naivuoliai su klausimu "ar nebuvo dauztas?" :(
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Modka

na siaip aisku negalima sakyti kad kaune negalima pirkti auto, bet is patirties sakau kad kaune pirktos auto turi daugiausiai uzsleptu defektu. Ir kazkodel kauno pardaveju nesu labai megstamas :)
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

arunaskeras

Sveiki
Turguje visada prekiaujama tai ko ''reikia'' zmonems. Nedazyta nedauzta maza rida. Ko mes norim ta ir siulo pardavejas. Pirmiausia pagalvokim kokiu atveju MES parduodam masina. Nusedevejo ar sudauzem ir nebeapsimoka remontuoti, todel ir parduodam tik vienas kitas gali parduoti kai atsibodo ir nori naujos.Todel taip yra ir visam pasaulyje. Jus pabandykit paskaiciuoti kiek km reikia pravaziuoti, kad atsipirktu naujas dyzelis. Bandem skaiciuoti gaunasi apie 200 tukst km. Tai nupirkes nauja masina seimininkas tikrai bus nuvaziaves kokius 400 tuks, nes kitaip butu pirkes benzinine. As manau kad gera masina galima rasti tik dauzyta. Ir ko bijot pirkti ta dauzyta. As kalbu apie nedaug dauzyta. Per  25 savo vairavimo metus esu turejas apie 10 auto.Visos kurios buvo sveikos buvo jau gerokai nudroztos. Aisku bedos islindo kai jau pavazinejau pusmeti. Paskutines dvi masinas pirkau dauztas. Pasiteisino 100 proc. Nesuprantu ko bijoti, pasikeiti sugadintas dalis ir vazinejai sau i sveikata.Netgi reno kuri visiem nesvaikai genda jau vazineju be problemu 7 metus.
 Is situ masinu: 1 reiketu apziureti gyvai is nuotrauku nelabai matosi, 2 nepirkciau nes juoda (turejau atsibodo kiekviena diena plauti) 3 gali buti atsuktas spidometras nes is pradziu daug vazineta o nuo 10 metu jau kaip ir stovejus beveik.
2.2 100kw variklis as manau, kaip tik geriausias.
 Tai nepatingek paieskoti ir manau kad rasi tai ko noretum. Nes gera masina nupirkti reikia daug laiko. Ta toyota kur dabar vazineju radau per puse metu ir mazdaug nuvaziavau  2500 km del jos iskojimo. Tai dar gerai kad gyvenu apie viduri lietuvos:) Sekmes
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

Ralfas

net neziurek situ lavonu kas yra skelbimuose, reikia ieskot zmogaus aisku geriausia per pazystamus kuris veza tiesiai is uzsienio, tada bent jau rida matysi tokia kokia yra, aisku jeigu ves tiesiog surastas zmogus, perekupas tai jis irgi ta rida gales atsukti todel geriausia tai daryti per savus zmones.

waldosius

siaip www.Mobile.de gerai pasiziureti, kad oreantuotis kokia yra konkretaus naudoto tvarkingo automobilio kaina(vidutine). todel tikras stebuklas, kai lietuvoje tie patys auto is vokietijos kainuoja ne tiek pat, ne brangiau, o pigiau :D manau jei ieskai tvarkingo auto, neturi zvalgytis i pigiausius. o jei ziuri i pigiausius, atsidek suma kad ji padaryti dar ir tvarkingu.

MindaugasB

Citataarunaskeras parašė:
Jus pabandykit paskaiciuoti kiek km reikia pravaziuoti, kad atsipirktu naujas dyzelis. Bandem skaiciuoti gaunasi apie 200 tukst km.

Niekada neskaičiavau, kiek reikia nuvažiuoti, bet iš pasakymo, drįstu teigti, jog loginė klaida akis bado. Yra įvairių modelių, įvairių kainų automobilių, kurių kainų atotrūkis tarp benzo ir dyzelio nėra didelis. Toliau pacituosiu 2012m. 05 mėn. straipsnį, kurį radau paieškoje:

Atsižvelgiant į dabartines kuro kainas ir darant prielaidą, kad dyzelinis au­tomobilis 100 kilometrų vidutiniškai sunaudoja 7 litrus, o benzininis – 9 litrus kuro, apskai­čiuota, kad vienerių-penkerių metų dyzelinio automobilio permoka atsipirktų nuvažiavus be­veik 54 tūkstančius kilometrų.

,,Taip pat apskaičiavome, kad 11–15 metų dyzeliniai automobiliai atsiperka maždaug per metus, kai įveikiama 19,2 tūkstančio kilometrų", – sako V. Daukšas.

Viktoras Daukšas yra portalo autoplius.lt plėtros vadovas, kaip skelbiama straipsnyje.

Taip pat šiame forume esu skaitęs kitų forumiečių pasakymus, jog dyzelis atsiperka vidutiniškai per metus nuvažiuojant nemažiau 15 tūkst. km. kas yra visai realu. Todėl teigi, kad dyzelis atsiperka po 200 000 Km, mano galva, yra mažų mažiausiai absurdas.

CitataTai nupirkes nauja masina seimininkas tikrai bus nuvaziaves kokius 400 tuks, nes kitaip butu pirkes benzinine.

Noriu paklausti, kiek esate tamsta matęs ar girdėjęs automobilių, kurių savininkai pirkę naują automobilį, jį drožtų iki 400 tūkst. km? Aš nesu girdėjęs. Rašydamas vaizduotėje sugalvojau situaciją. Pasidalinsiu: žmogelis uždirbantis kokį 1200 Lt ant popieriaus, lizingu pasiima šviežią BMW semiorka ar mersą S500 ir mokėdamas bankui 15 metų paskolą, drožia tą mašiną iki 400 tūkst. km. Nerealu, tiesa?.. Nelabai realu ką ir pasakėte pats.

CitataAs manau kad gera masina galima rasti tik dauzyta. Ir ko bijot pirkti ta dauzyta. As kalbu apie nedaug dauzyta. Paskutines dvi masinas pirkau dauztas. Pasiteisino 100 proc. Nesuprantu ko bijoti, pasikeiti sugadintas dalis ir vazinejai sau i sveikata.

Gera mašiną yra tik nedaužta, jeigu kliausimės sveiku protu, o ne išvedžiojimais. Sakykime už tą pačią kainą Jums duotų rinktis tarp daužtos ir nedaužtos. Abi mašinos identiškos, su identiška X kaina. Imtumėt daužtą? Nu kad ir nedaug. Aš niekada. Pvz: prieš tai smūgis buvo į vairuotojo duris. Xer s nim, sutaisė, aplipdė, palygino, važiuoja. O jeigu vėl į tas pačias duris?.. O jeigu ne Jūs pats vairuosit, o, sakykim, Jūsų dukra ar sūnus? Nežinau nežinau, pone Arūnai.
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Venza

CitataGera mašiną yra tik nedaužta, jeigu kliausimės sveiku protu, o ne išvedžiojimais. Sakykime už tą pačią kainą Jums duotų rinktis tarp daužtos ir nedaužtos. Abi mašinos identiškos, su identiška X kaina. Imtumėt daužtą? Nu kad ir nedaug. Aš niekada. Pvz: prieš tai smūgis buvo į vairuotojo duris. Xer s nim, sutaisė, aplipdė, palygino, važiuoja. O jeigu vėl į tas pačias duris?.. O jeigu ne Jūs pats vairuosit, o, sakykim, Jūsų dukra ar sūnus? Nežinau nežinau, pone Arūnai.
Labai idomu kokia Jusu specialybe?Ar manymas,kad pakeitus dauzytas automobilio duris kitomis yra pagristas kokiais nors skaiciavimais,ar tik bobuciu pasakomis?
  Del dyzelio ir benzino atsipirkimo,tur but buvo lyginamas tik kuro sanaudu ir kainos skirtumas.Reikia nepamirst brangesnes dyzelio eksplotacijos!
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Bemsas

MindaugasB, gal gali paskaicioti kada atsipirks man dyzelis, jei perku nauja masina ir dyzeline yra visada brangesne 8-10t lt ? Pagal mano skaiciavimus atsiperkamumas gaunasi po 100t km, neskaitant brangesnes eksploatacijos. Nuperku masina ir vazioju po 10t km i metus. Kada man atsipirks ? Po 10metu ? Tai nx man tada pirkti ta dyzeli?

Pvz Auris naujas 1.6 benzas - 54t lt, 1.4D4d - 65t lt analogiskos komplektacijos :D

Pazystu tikrai ne viena zmogu, kuris su nauja masina pravazioja 300-400t. km (per 4 metus).

1200lt ant popieriaus ir paimti sviezia BMW 7 ar MB S - NEREALU, masinos lizingojamos tik 5 metus.

Dabar dar klausymas: Ka pasirinkti: ar sveika, bet uzvaikyta ar  tvarkinga, bet truputi dauzta, kuri yra kiek pigesne nei ta sveika?

arunaskeras

Labai malonu, kad atsirado norinciu padiskutuoti:) ponas Mindaugai pabandykim paskaiciuoti. pirmiausia nepamirskim kad kalba eina apie toyota corolla verso.Kadangi tokios naujos jau nebegamina tai imam sekanti modeli toyota verso.Aisku tokios pat komplektacijos. Jo naujo kaina benzininio 81600 , dyzelio 95820 skirtumas 14220 Kuro sanaudos benzino -6,9 dyzelio- 5,3 Cia nurodyta gamintojo realios procentaliai bus didesnes abieju.Skirtumas 1,6 As jau neimu tokio Varijanto : 1,8 l benzininis ,,VVT-i" (147 AG)    7,0 l/100 km   - 2,2 l dyzelinis ,,D-4D" (150 AG)   6,8l/100 km Kuris neatsipirktu NIEKADA. Bandom skaiciuoti Benzino kaina koloneleje 4,8 lt. dyzelio 4,5 lt skirtumas 0,3 lt Vaziuojam Su benzinine nuvaziuoti 100 km kainuotu 4,8 * 6,9 =33.12 dyzelis 4.5*5.3=23.85 Su dyzeliu sutaupom 9.27 lt 100 km arba 0.0927 lt vienam km Tai kad sutaupyti 14220 reikia nuvaziuoti 153398 km  (14220/ 0.0927=153398). Bet cia tik kuro skirtumas. Dar pridekim tepalu filtru ir darbu kainu skirtuma, tai tikrai masina turi nuvaziuoti apie 200 tuks.Na nezinau gal as neteisingai skaiciuoju:) Gal yra ir tokiu masinu kurios naujos dyzelines pigesnes uz benzinines as tikrai visu modeliu nesu lygines, bet manau kad naujos toyotos dyzelines yra visos brangesnes uz benzinines. Tai kuris taupo pinigus ir nors truputi skaiciuoja tai dyzeline nauja masina perka su ja galvodamas nuvaziuoti bent 300 tuks. ir tik tada parduoti. O jei zmogui atsitiko tokia beda, kad sudauze ir nebenori jos toliau vazineti tai tada ir parduoda. Tai dabar vel prieinu prie tos situacijos kodel manau kad gerai dauzyta pirkti. As tikrai negaliu sau leisti nusipirkti naujos is salono masinos, ko tikrai labiausiai  noreciau. Tai man lieka rinktis naudota. Tai be dideliu isvedziojimu einu prie savo varijanto pirkau puses metu  senumo masina su 13 tuks rida buvo  dauztas priekis Pakeiciau visas sugadintas dalis (iskaitant ir pagalves )i kitas nuo tokios pat masinos, tai paaiskinkit man, ko ji dabar skiriasi nuo tos masinos kuri buvo pries sudauzima.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

Ralfas

Mano variantas tas pats, kad pirkau dauztu vairuotojo kampu, viskas vietoje nukentejo tik skardos, kapotas ir sparnas, auto rida 47000km, viska pakeiciau naujom originaliom detalem ir nelabai suvokiu kuom dabar si auto prastesne avarijos atveju negu kad buvo pries remonta?? Ir dauzta perkant zinai kodel ji parduota, o ne taip kaip perkant sveika tu visu pirma nezinai kas jai buvo daryta su kebulu aisku jeigu buvo kazkas daryta, o antra nezinai kokia beda gali islysti per neilga eksploatavimo laika is po kapoto...

MindaugasB

CitataVenza parašė:
Labai idomu kokia Jusu specialybe?Ar manymas,kad pakeitus dauzytas automobilio duris kitomis yra pagristas kokiais nors skaiciavimais,ar tik bobuciu pasakomis?
  Del dyzelio ir benzino atsipirkimo,tur but buvo lyginamas tik kuro sanaudu ir kainos skirtumas.Reikia nepamirst brangesnes dyzelio eksplotacijos!

Specialybė - teisė. Skaičiavimų neatlikau ar durų pakeitimas keičia esmę. Be durų yra pats automobilio korpusas, konkrečiai viduriniai vertikalūs balkiai (tarp priekinių ir galinių durų). Jų atsparumas smūgiams, po avarijos į tą vietą sumažėja. Jeigu aš klystu, pataisykite, pripažinsiu klydęs. :)

Citatabemsas parašė:
MindaugasB, gal gali paskaicioti kada atsipirks man dyzelis, jei perku nauja masina ir dyzeline yra visada brangesne 8-10t lt ? Pagal mano skaiciavimus atsiperkamumas gaunasi po 100t km, neskaitant brangesnes eksploatacijos. Nuperku masina ir vazioju po 10t km i metus. Kada man atsipirks ? Po 10metu ? Tai nx man tada pirkti ta dyzeli?

Pvz Auris naujas 1.6 benzas - 54t lt, 1.4D4d - 65t lt analogiskos komplektacijos

Pazystu tikrai ne viena zmogu, kuris su nauja masina pravazioja 300-400t. km (per 4 metus).

1200lt ant popieriaus ir paimti sviezia BMW 7 ar MB S - NEREALU, masinos lizingojamos tik 5 metus.

Dabar dar klausymas: Ka pasirinkti: ar sveika, bet uzvaikyta ar tvarkinga, bet truputi dauzta, kuri yra kiek pigesne nei ta sveika?

Sutinku, važiuojant su Auris 10k Km į metus atsipirks per 10 metų ir tikėtina dar ilgiau. Aš nuvažiuoju per metus 35 tūkst. km ir daugiau, tad man šis automobilis atsipirks vidutiniškai per 4 metus.

Iš kitos pusės, jeigu per metus nuvažiuoji su mašina 10 000 Km, tai geriau su troleibusu važinėti, o ne naujas mašinas pirkti ir skaičiuoti kada atsipirks.

Mašinos lizinguojamos 5 metams, tiesa. Niekas nedraudžia tiesiog pasiimti paskolą ir išleisti pinigus tam kam nori: mašinai, namui, jachtai ar kramtoškei. Tai, kad Lietuvoje tokią paskolą gauti yra žymiai sunkiau neeliminuoja teisės ją apskritai pasiimti. Europos bankai tokią paskolą suteikia. Ir tą paskolą gali mokėti ir 7 ir 17 metų. Bankas tėra juridinis asmuo, kuris savo valdymą įgyvendina per fizinius asmenis. Didžioji Britanija, Austrija, Šveicarija šalys, kuriose paskolą pasikalbėjęs su valdytoju gautum todėl, kad tau tiesiog reikia pinigų. Lietuvoje nėra ir tikėtina ilgai nebus kultūros tiesiog skolinti pinigus eiliniams žmogeliams, vien todėl, kad "jam tiesiog reikia 150K eurų".

Atsakant į klausima: imčiau sveiką ir neužvaikytą. Vien todėl, kad tokių mašinų irgi galima rasti.