Gesintuvas. Kur laikyti?

Pradėjo looking4snow, Lapkritis 20, 2012, 00:04:57 AM

« ankstesnis - sekantis »

looking4snow

Sveiki, kur jus laikote gesintuva pirmame Avensyje? Salone nesinori laikyti, kad koks narkomanas nesugalvotu vien del to langa isdauzti. O bagazineje voliojasi vazinejant po visa erdve... Nei sis, nei tas. Tiesa, pas mane universalas. Kur atsarginis ratas, nera gesintuvui vietos. Is sonu tie skyriai irgi per mazi, juo labiau viename yra domkratas. Gal kas nors rado buda ji stabiliai pritvirtinti, ar kokia konstrukcija panaudojo?

ketvirtasis

Pas universalą bagažinėje lengvai pririštas su "guminiu šniūru" prisegtas prie kilpų.

gytis13

Prisukau samorezais gesintuvo laikiklį prie bagažinės šoninės sienos netoli galinės sienelės ir pakabinau. Visada taip darau.Prieš tai aišku reikia pakelti apmušimus ir pažiūrėti kas po jais, kad nepridirbtum nesąmonių aklai gręžiant

Rober

Taip. Gesintuvą būtina tvirtinti. Jis gana sunkus ir kai būna nepritvirtintas kelia pavojų. O, neduok dieve, avarijos metu tai būtų kaip bomba:o

Silkinas

Teko matyti žmogiuką ,kuris gesintuvą laikė ant galinės sedano palangės. Daugiau nniekada nelaikys :)   Taip sprogo, kad galinis stiklas šukėmis apie dvidešimt metrų nuskrido.

looking4snow

Nu jo, reikes tada stacionariai prie sieneles prisukti. Kaip tik dabar esu issiemes tas detales, tai nieko nepragresiu, kur nereikia. :)

Avens

Universale laikau bagažinėje esančiame krepšyje su visai likusiais irankiais: tempimo diržas, langų priemones, pirstines ir sniego valytuvas.

pinokis

pas mane gesintuvas pritvirtintas po keleivio sedyne, priekija :)

Artūras Alytus

Laiku pritvirtinta prie vairuotojo sėdynės dugno.

gisas

o aš dabar supratau, kad net nežinau kur pas mane gesintuvas :|
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

looking4snow

As tai pritvirtinau kaip patere - nuemes tas sonines apdailas pritvirtinau gesintuvo laikikli prie ju kuo arciau galiniu sedyniu. Liuksiskai dabar.

Bemsas

Citatapinokis parašė:
pas mane gesintuvas pritvirtintas po keleivio sedyne, priekija :)

O pas mane originalus TOYOTA gesintuvas pritvirtintas po vairuotojo sedyne.

UfO

Mano ne Avensis, tačiau foto gal pravers ieškant idėjų. Corolloj yra labai patogi vieta gesintuvui bagažinėje. Tiesiog prisukau laikiklį "blakėmis" prie apdailos ir viskas.

http://ikelk.lt/images/2f79e993c9

Magirus

Tiems kas gesintuvus laiko ne kuo arciau vairuotojui pasiekamoje vietoje, bet bagazines skyriuje ir dar "geriau" kur nors giliau pakista, na kad ir atsarginio rato ertmeje kartu su visais tempimo lynais ir t.t. Bagazine tam ir skirta kad joje vezti kazkoki krovini, pasikriaunam, vaziuojam ir staiga autoivykis:o Issiskleide pukines pagalves, keliu apsaugos na like ten visi apklotai, ir prie viso to dar ir trumpas jungimasis automobilio el. instoliacijoje - gaisras. Gerai jei dar jus neikalinti metalo gniauztuose ir sugebesit issiropsti ir pasiekti pilnai pakrauta bagazine kurios dugne ir guli gesintuvas.
 Kaip zinia bagazines dangciu uzraktai elektriniai (po trumpo jungimosi instoliacijoje jie nebeveiks), dauzom stikla, kriaustom bagazine, pasiekam gesintuva. Gesintuva isgelbejom, automobilio - ne.  
 Stengiuosi kad automobilyje visada butu (man lengvai pasiekiamoje vietoje) peilis - saugos dirzams nupjauti, reples - akumuliatoriaus baterijos laidams nugnybti, pirmos pagalbos vaistinele na ir gesintuvas prie vairuotojo arba keleivio sedynes. Saugokit save ir operatyviai padekite kitiems nelaimeje.    Pagalbos tel. 112    :)

Awriuxx

Pas mane Xantioj gesintuvas pritvirtintas priekyje, šalia keleivio kojų. Prisuktas rėmas prie to iškilimo, kur ričiagas. Nu jeigu jau užsidegtų, bent jau gesintuvą tikrai spėčiau pasiimt, o ar veiktų tai jau kitas klausimas. Pradžioj badė akis, bet su laiku apsipratau ir gerai, o ir netrukdo. Gal ir Toyotoj taip reiks pasidaryti