Turbinos garsas

Pradėjo Spakains, Gruodis 06, 2012, 10:14:40 AM

« ankstesnis - sekantis »

Spakains

Sveiki.
Prieš kelis mėnesius "šiek tiek" sugedo turbina - pagavo tarpinę nuo oro šlangos. Tvarkiau Turboservise (Ukmergės g.). Nu sutvarkė, paėmė 1500 lt. Viskas kaip ir ok, bet:
1. Atsirado švilpimas. Aš kai jautresnis visokiems pašaliniams garsams, tai mane gausiai erzina. Kol visai šaltas variklis, garso nėr. Bet tik pašyla kažkiek - ir švilpia, kaukia. Nu tikrai seniau nebuvo to garso. Nuvariau į servisą, sakau taip anaip, paklausykit. Pravažiavom kartu, nu sako yra šiek tiek to švilpimo, bet čia normalu, tipo visos toyotos švilpia, nesuk galvos. Nu bet aš tai kaip ir nedurnas, tikrai seniau to garso nebuvo. krč užknisa totaliai, kiekvieną dieną keikiuos važinėdamas, nebedžiugina :/
2. Nesenai variau technikinę, sako žiūrėk - turbina apsitepalavusi. palendu pažiūrėt, akurat, tepalas, ir nepanašu kad labai senas. Paskambinau į turboservisą, taip anaip - sako tai čia normalu, visos turbinos kažkiek tepaluotos. Jei nori, tipo atvaryk, pažiūrėsim, nuraminsim. BL#$T galvoju, ar tikrai mane durnu laiko, ar kaip čia suprast? Reik būtinai nuvažiuot pas juos, tik sakau dar čia užklausiu - ar tikrai visos turbinos būna kažkiek apsitepalavusios, na kad pasiruošt pokalbiui tskant.
Dėkui už mintis.

p.s. trauka ok, jokie checkai nedega ir pan., viskas kaip ir normalu (išskyrus besibaigiantį d-cat filtrą, rida jau 220, reiks pjaut lauk, nes regeneruoja kasdien).

katana7

CitataSpakains parašė:
Sveiki.
Prieš kelis mėnesius "šiek tiek" sugedo turbina - pagavo tarpinę nuo oro šlangos. Tvarkiau Turboservise (Ukmergės g.). Nu sutvarkė, paėmė 1500 lt. Viskas kaip ir ok, bet:
1. Atsirado švilpimas. Aš kai jautresnis visokiems pašaliniams garsams, tai mane gausiai erzina. Kol visai šaltas variklis, garso nėr. Bet tik pašyla kažkiek - ir švilpia, kaukia. Nu tikrai seniau nebuvo to garso. Nuvariau į servisą, sakau taip anaip, paklausykit. Pravažiavom kartu, nu sako yra šiek tiek to švilpimo, bet čia normalu, tipo visos toyotos švilpia, nesuk galvos. Nu bet aš tai kaip ir nedurnas, tikrai seniau to garso nebuvo. krč užknisa totaliai, kiekvieną dieną keikiuos važinėdamas, nebedžiugina :/
2. Nesenai variau technikinę, sako žiūrėk - turbina apsitepalavusi. palendu pažiūrėt, akurat, tepalas, ir nepanašu kad labai senas. Paskambinau į turboservisą, taip anaip - sako tai čia normalu, visos turbinos kažkiek tepaluotos. Jei nori, tipo atvaryk, pažiūrėsim, nuraminsim. BL#$T galvoju, ar tikrai mane durnu laiko, ar kaip čia suprast? Reik būtinai nuvažiuot pas juos, tik sakau dar čia užklausiu - ar tikrai visos turbinos būna kažkiek apsitepalavusios, na kad pasiruošt pokalbiui tskant.
Dėkui už mintis.

p.s. trauka ok, jokie checkai nedega ir pan., viskas kaip ir normalu (išskyrus besibaigiantį d-cat filtrą, rida jau 220, reiks pjaut lauk, nes regeneruoja kasdien).
Techniškai tvarkinga turbina tikrai nešvilpę, tegul jie pasakų nepasakoja ir turi būti sausa. Jeigu tepaluota tai kažkas ne tvarkoje, tuo labiau, nes ji tik po remonto.

nerius3232

gera turbina neturi svilpti.pas mane isvis nesigirdi kaip ji dirba !
nerka

NNZ

kad tepalas jau matosi palindus tai tada tikrai blogai. Sausa net iš salono išvažiavusi turbina nebūna, kai pasivažinėji. Pavažinėta pradeda švilpti, bet svarbu kad tepimas būtų.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Spakains

Dar pakalbėjau su vienu meistru, sako kad būna šiek tiek tepalo, ypač jei sustojęs iškart gesini variklį ir neduodi jam padirbt kažkiek. Pas mane signalizacija su turbotaimeriu, tai aš visad kažkiek duodu laisva eiga padirbt. Þodžiu, kitą savaitę varysiu į servisą pasižiūrėt, nes minėjo, kad būna ten šlanga kažkokia praleidžia, čia kaip ir liga tokia.

Jurgis

Turbina gali svilpti del sparnuotes pasidevejimo, gali buti nuluzes sparnuotes kampas, traukai tai itakos neturi, o garsas atsiranda. Jei pas tave leidzia tepala, jau rimtesnes bedos

Andriusa321

CitataSpakains parašė:
Sveiki.
Dėkui už mintis.

yra jau tema sukurta "Garsiai svilpia turbina" ten pasikaitinek, bet siaip teisingai sako jei jau garsiai girdisi turbina net ant tusciu apsuku arba tik nedaug spustelejus gaziuka, tai jau prie pabaigos, bet jei tu tvarkei turbo servise jie duoda 20 000 garantija, tai turi i juos kreiotis, o siaip turbos garsas turi buti jei tu duodi angliu, pas mane tai garsas kaip su sportine jei kai gaziuko duodi pries permetant pavara :)

Farmeris

man toks garsas Corollai Verso atsirado po EGR valimo. ..matyt besikrapštydamas numoviau padavimo šlanga nuo turbinos..aišku nevisiškai..:D garso stovint ir gazuojant tai kazkaip nesigirdėdavo o greitėjant atsirado švilpimas...jau toks girdimas salone...pradėjau žiurinėti  
pamačiau bedą, užmoviau šlangą kaip turi būti..ir vualia neber garsų..:D ant traukos nieks nesijuto tik garsas budavo
Corolla Verso.

Spakains

Paskaičiau, dėkui.
Pats garsas yra tik diapazone taip ~1600-2200 ar panašiai, t.y. ant laisvų tikrai niekas nešvilpia. Net ir ant laisvų gazuojant kažkaip nelabai švilpia/visai nešvilpia. Visas garsas atsiranda prie apkrovos. Pvz važiuojant kokiais 1500 apsukų, švelniai spaudžiant gazą jaučiasi, kada padidėja apkrova turbinai (variklio apsukos lieka tos pačios), tai vat tuo momentu, kai duodi daugiau apkrovos ir pradeda švilpt. Kuo daugiau variklio apsukų tuo mažiau išskiriu tą švilpimą, nes nuo kokių 2500-3000 jau variklis pats garsiau riaumoja, tai tas švilpimas kaip ir pranyksta bendram triukšme. Þodžiu, visada girdžiu važinėdamas mieste, kartais girdžiu ir kruizinant ant kokių 100 kmh, jei greičiau tai jau nebesigirdi - padangos nustelbia.
Þodžiu, nebekomfortas totalus taip važinėt, net nežinau ką daryt - turboservisas primygtinai tvirtina, kad viskas ok, netgi garantijos daugiau duoda, sako atvarysi bet kada jei suges, sutvarkysim. Bet tipo, nu tikrai normos ribose.

Farmeris

ar tikrai gerai uždetos visos šlangos ant turbinos?? iki galo užmautos?
Corolla Verso.

Spakains

Na kad viskas kaip ir ok. Ir meistras turboservise viską dar pertikrino peržiūrėjo, viskas savo vietose. Pačią šlangą (tarp filtro ir turbinos) pirkau naują tokviloj, bet garsas nuo to nepasikeitė, ir su senąja taip pat švilpė.

Citataar tikrai gerai uždetos visos šlangos ant turbinos?? iki galo užmautos?

Venza

Tai gal katalizatorius po serviso "dingo" ir svilpia dabar? :D
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Spakains

Blin, gera idėja. Tik kažin, ar gali toks garsas būt? Įtariu turėtų labiau plerpt nei kad švilpt... Šiaip apžiūrinėjau kažkada duslintuvą tuo klausimu, tai lyg ir neliestas, nevirintas.
CitataTai gal katalizatorius po serviso "dingo" ir svilpia dabar?

Farmeris

CitataVenza parašė:
 Tai gal katalizatorius po serviso "dingo" ir svilpia dabar? :D
čia čia jau kvepia sąmokslo teorija..:D dar viena teorija..o jei užmiršo  kokia tarpine ant išėjimo nuo turbos idėti..??:D
Corolla Verso.

egariukas1

Bet sakai tepalas ant turbinos?Jei slangos gerai uzmautos ir uzverstos tepalo negali but isorej.Dar reik patikrint interkuleri,gal kiauras,duslintuvas gal nesandarus,ir keiciant ar remontuojant turbina dazniausiai ispjaunamas katalizatorius,nes buna privaryta tepalu,gal del to garsas didesnis?