Sala pavaru deze?

Pradėjo moriux, Gruodis 08, 2012, 20:41:59 PM

« ankstesnis - sekantis »

moriux

Dabar, kai -6 lauke, po nakties sunkiai jungiasi pavaros kol neisyla. Kas bus, kai bus - 20? Gal tepalai kalti? ar cia visos avensis verso tokios?

Awriuxx

Citatamoriux parašė:
Dabar, kai -6 lauke, po nakties sunkiai jungiasi pavaros kol neisyla. Kas bus, kai bus - 20? Gal tepalai kalti? ar cia visos avensis verso tokios?

Tikrai ne visos. Kai kūriau buvo -11. Visokių naujų nemalonių garsų pasigirdo, kol neįšilo, bet pavaros kaip visąlaik lengvai junginėjosi, keiskit tepalus, o tai velnias žino kas per marmeladas supiltas.

moriux

Pas mane garsu papildomu neatsorado. Tik kad sunkiai svirtis vaiksto, bet begiai jungiasi.. Pirma mintis ir buvo, kad reikia pasikeist tepalus. Antra - cia parasyt :) Gal yra kokiu niuancu keiciat greidziu dezes tepalus?

Tuziukas

50lt pakeitimas. man kai pasala , sunkiai sankaba spaudziasi, reiktu gal skysti keisti,bet nuorinimo varztas nupuwes..

arunaskeras

CitataTuziukas parašė:
50lt pakeitimas. man kai pasala , sunkiai sankaba spaudziasi, reiktu gal skysti keisti,bet nuorinimo varztas nupuwes..
Su sankabos pasunkejimu per saltcius jau buvom kalbeje pernai, kad pas daug ka kai atsala oras pasunkeja pedalo nuspaudimas. Pas mano auto  taip pat. Man atrodo kad problema tame, kad cilindriukas ir slangute yra paciam priekyje ir ji atsala, del ko ir sutirsteja tepalas.Man jauciasi tada kai lauke -15 ir daugiau vaziuojant uzmestyje.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

katana7

Ta pati problema su sankaba yra ir pas Avensį T27.

bladas

CitataTuziukas parašė:
50lt pakeitimas??? Na ir įkainiai, alyvą greičių dėžėj pakeisti dar lengviau negu variklyje - nereikia vargti su filtro pakeitimu, tereikia turėti 24 raktą ir atsukti du važtus - vieną alyvai išleisti, kitą - supilti. Supylimo "leiką" galima psidaryti iš plastikinio butelio ir bet kokios žarnelės pusmetrio

moriux

Su sankaba pas mane dar viskas ok.lengvai spaudziasi. Tik reciagas sunkiai juda kol variklis pilnai neisyla. Ryt, jei laiko bus, pasikeisiu tepala ir ziuresim ar pades :)

Tuziukas

50lt turejau omenyje su tepalu. na man prie minus 30 vos pasispaudzia sankaba,gali kas suluzti. itariu dregme sankabos skystyje. pasikeisciau,bet ka cilindriukas supuwes su nuorinimo varztu..

wikcia

CitataTuziukas parašė:
50lt turejau omenyje su tepalu. na man prie minus 30 vos pasispaudzia sankaba,gali kas suluzti. itariu dregme sankabos skystyje. pasikeisciau,bet ka cilindriukas supuwes su nuorinimo varztu..
Ta pati problema. pernai - 29 buvo, tai vos isimina, paskui labai labai letai pedalas sugrizta. Pernai keiciau pagrindini cilindriuka, skysti, bet nelabai tas padejo, gal siek tiek . o vasara kaip ir viskas gerai, tik patrukcioja atleidinejant sankaba.

katana7

Problema ne stabdžių skystyje, o sankabos konstrukcijoje, kaip aukščiau minėjau ta pati problema ir T27 Avensyje, esant žemai temperatūrai (žemiau -20 C) nuspaudus sankabos pedalą jis lėtai grįžtą atgal, nors automobilis tik 20000 km pravažiavęs, ir nieko čia nepadarysi.

Tuziukas

tai realiai prie minus 25 avensis nebeeksplotuojamas, nes sankaba ziauriai uzkieteja? galima sulauzyti pedala. tai bet uzkieteja del skyscio, o ne del sankabos konstrukcijos, sutirsteja skystis.?

nmeras

skystis stingsta del dregmes jame :) ji reikia keist kas tam tikras laikas :) geras skystis i temp pokycius reaguoja ne taip arsiai kaip senas :)

katana7

Citatanmeras parašė:
skystis stingsta del dregmes jame :) ji reikia keist kas tam tikras laikas :) geras skystis i temp pokycius reaguoja ne taip arsiai kaip senas :)
Nenusišnekėk, kiek turi būti stabdžių skystyje vandens, kad jis pradėtų stingti. Tai nori pasakyti, kad naujam auto per metus tiek prisirinko vandens, kad pradėjo stingti skystis. Kiek iš mūsų keičia stabdžių skystį kas 2 metus, kai nurodo gamintojas? Garantuoju, kad vienetai ir dėl to nieko su sankaba nesidaro.

sivra

CitataTuziukas parašė:
50lt turejau omenyje su tepalu. Normalus tepalas i pavarų dėžę kainuoja 20-40lt už ltr. Telpa 2.2-2.5ltr. Kaip jums 50lt su darbu gaunasi man mistika. Tepalas pilasi 75w90, DEXTRON III,arba IV. Nebent tepalas iš gariunų NO NAME 5l bakelis 20lt, bet tada ir neverkit kad dežė šala prie -10. Važinėju su TOYOTA jau 15 žiemų, tepalas ELF, skydelyje mačiau -34, dežė nešalo. KIta problema gali būti padilę bėgių perjungimo lynai, sutrukinėjusios guminės apsaugos,drėgmė, ko pasekoje prie - sunkiai juda trosas šarve. Kadangi auto Avensis Verso, ir kilometražas jos pusmilijoninis,tai nieko nuostabaus.
Kartais TOYOTA remontuoju, o IMPREZA sau sportuoju.