Antipraslidimas- garsas

Pradėjo MND, Gruodis 10, 2012, 12:24:46 PM

« ankstesnis - sekantis »

Hausas

CitataVaIsInIs parašė:
Tai tarkim sedžiu pusny , mašina nevažiuoja, gaza duodu ratai prasisuka ir neturi kilt apsukos alu "stabdo" ?  
Pas mane viena kart taip buvo, bet kazkaip nepastebejau kad neduoda kilt apsukoms... pvz vaziuoji ledu, 20, duodi gazu ratai slysta tai spidometras rodo 60. tai realiai neturetu taip but o "blokuotu" apsukas... Arba pas mane kazkas nirabotaet :D

Pas tavo auto kažkas ryškiai netvarkoj.
Turtingas ne tas, kuris daug uždirba, o tas, kuris mažai išleidžia...

Farmeris

CitataVaIsInIs parašė:
Tai tarkim sedžiu pusny , mašina nevažiuoja, gaza duodu ratai prasisuka ir neturi kilt apsukos alu "stabdo" ?  
Pas mane viena kart taip buvo, bet kazkaip nepastebejau kad neduoda kilt apsukoms... pvz vaziuoji ledu, 20, duodi gazu ratai slysta tai spidometras rodo 60. tai realiai neturetu taip but o "blokuotu" apsukas... Arba pas mane kazkas nirabotaet :D
o skydelije niekas neuzsidega gazuojantis ant slidaus kelio..?? aišku nera taip kad i bet koki pedalo pirstelėjima reaguotu..bet jei slidu gerai uzmynus apsukas kazkiek muša žemyn automatika..;)
Corolla Verso.

airis

CitataVaIsInIs parašė:

Isjunk TRC, ir paziurek, skirtumas bus ar ne. Pas mane TRC pristabdo, bet noredamas galiu padaryti kad prasisukinetu kazkiek ir greitetu masina

MindaugasB

Citataairis parašė:
CitataVaIsInIs parašė:

Isjunk TRC, ir paziurek, skirtumas bus ar ne. Pas mane TRC pristabdo, bet noredamas galiu padaryti kad prasisukinetu kazkiek ir greitetu masina

Knopkės TRC nėra pvz. pas mane, kad būtų galima išjungti. VSC tik įdėta.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

arytis

Taip kad kaip tik turi būti TRC OFF mygtukas. VSC neišsijungia.

MindaugasB

Bleha, gal ten tikrai TRC OFF. Þiūrėjau gal 2-3 kartus per visą laiką. Neatkreipiu dėmesio. O važiuojant už vairo nesimato, galvą reikia ten lenkti. Rytoj pažiūrėsiu, parašysiu, apsigavau ar ne :)

PAPILDYTA:

Neiškentėjau, nuėjau ir pažiūrėjau što za knopkė. O gi štai tokia: http://i173.photobucket.com/albums/w62/ruebarb/VSC-ATRAC/VSC2.jpg

Taip atrodo skydelyje: http://i341.photobucket.com/albums/o391/NSBCruiser/0531091511.jpg

Tai čia TRC ar VSC išjungimas?
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

looking4snow

CitataVaIsInIs parašė:
pvz vaziuoji ledu, 20, duodi gazu ratai slysta tai spidometras rodo 60.

Tai cia lygiai taip, kaip su bet kuria masina be antipraslydimo sistemos. Gal jis pas tave nebeveikia.

arytis

CitataMindaugasB parašė:

PAPILDYTA:

Neiškentėjau, nuėjau ir pažiūrėjau što za knopkė. O gi štai tokia: http://i173.photobucket.com/albums/w62/ruebarb/VSC-ATRAC/VSC2.jpg

Taip atrodo skydelyje: http://i341.photobucket.com/albums/o391/NSBCruiser/0531091511.jpg

Tai čia TRC ar VSC išjungimas?

Tas ženkliukas kur mašiniukas su kreivom vėžėm pas Avensį mirksi, kai TRC veikia, t.y. neleidžia prasisukti ratams.

MindaugasB

Susiradau spintoje Aurio vokišką manualą. Atsiverčiau ties VSC TRC ir ten parašyta, kad su mygtuku išjungiamas TRC ON/OFF, o tą patį mygtuką palaikius 3 sekundes, skydelyje turi užsidegti VSC OFF. Kai užsižiebia tuomet ir VSC ir TRC abu būna išjungti. Išbandysiu rytoj ar veikia taip pas mane kaip kad parašyta. Kažkur ir kitoje temoje, berods apie ABS šitas buvo parašyta, arba kitoje temoje. Apie tas 3 s. Bet kažkaip neužfiksavau, o kai paskaičiau prisiminiau, kad girdėta.

diagnostikas

jei ratai geba parsisukti vietoje matyt nera trc sioje koplekacijoje.
nesupratusiems dar karta paaiskinsiu. abs/trc/vsc yra valdoma ir veiksmus atlieka vienas ir tas pats visu iprastas vadinti abs bloku/aktuatoriumi. jis atlieka kelias funkcijas:
1. stabdant ir praslystant ratams neleidzia jiems uzsiblokuoti (ABS)
2. jei pajudant is vietos ratai prabuksouja, buksuojancius ratus pristabdo abs bloko pagalba, t.y. stabdziais nors stabdzio nespaudi, taip pat sumazina apsukas (TRC)
3. esant soniniam slydimui pristabdo reikiamus ratus, kad automobilis kiek imanoma islaikytu vairuotojo nustatyta trajektorija (VSC)

ne visuose auto yra trc ar vsc. jei yra mygtukas, yra ir sios sistemos.
mindaugasb teisingai rase del isjungimo, bet nepamenu nuo kokio greicio sios sistemos isijungia pacios. regis nuo 50 ar 60 km/h

MindaugasB

Tai net išjungus sistemas jos AUTO įsijungia pačios?

VaIsInIs

Nu yra pas tas tas trc mygtukas, paspaudus ji rodo skydelyje trc off.
Bandziau ji isjungus, tai jauciasi tikrai, kad  pasikeite vaziavimas ciut.
Bet kad kaip jus sakot "mazina" apsukas , kai praslyta priekiniai ratai tai taip nera... Nes net preita ziema,, kai buvo belekaip slidu autostradoj vaziuoji 90, duodu gazo ir prasisuka ratai norm taip , tai  gal kur kokia mikroshema susiede ar pan... Arba gal permusta kai "struskem" kazkas vaziavo ??

arytis

Labiausiai jaučiama, kad dusina variklį tada, kai užsikasi sniege.

MND

Paskaiciau ir siandiena vaziuodamas paziurejau kaip ten yra.... kaip ir kaskas raso praslystant ratams isijungia TRC (galima ji on/off), bet prabuksuojant ratams sakykime ir 3 begyje nesijaucia jau to variklio dusinimo, laikai apsukas apie 2.5 ir keliasi iki 3.  bet nemanyciau kad tai yra blogybe, kaip kitaip su priekiu islyginti auto jei jo variklis dusinamas ir lyginsi auto kaip su galu varoma atleides pedala ? va kaip pusnyje sedint tai gal pasijaustu labiau, to kaip ir bandyti neteko, o geriau ir nereiktu :D

AVENSIS D4D CHIP

CitataMindaugas_G parašė:
Paskaiciau ir siandiena vaziuodamas paziurejau kaip ten yra.... kaip ir kaskas raso praslystant ratams isijungia TRC (galima ji on/off), bet prabuksuojant ratams sakykime ir 3 begyje nesijaucia jau to variklio dusinimo, laikai apsukas apie 2.5 ir keliasi iki 3.  bet nemanyciau kad tai yra blogybe, kaip kitaip su priekiu islyginti auto jei jo variklis dusinamas ir lyginsi auto kaip su galu varoma atleides pedala ? va kaip pusnyje sedint tai gal pasijaustu labiau, to kaip ir bandyti neteko, o geriau ir nereiktu :D
tai pabandyk isjunk vaziuodamas 3 begiu ir leisk praslysti ratams tai tachometras ir uzlinks iki 5000aps. be trc;)trc dusina tik dalinai leidzia valdyti auto