Apsukos*

Pradėjo SaraS, Kovas 19, 2009, 08:04:20 AM

« ankstesnis - sekantis »

kaktusas

CitataSaraS parašė:
tai kad cia turbut viskas susije. ir variklis niekaip neikaista. pakyla, o prededi vaziuoti ir nukrenta temperatura.
Va taip tai tikrai neturi būti, matyt termostatas, žodžiu į servisą reikia..

Gedajus

kokios sanaudos pas tave dabar? kad variklis nesyla pradek nuo termostato

SaraS

VIDURKI ISSIVEDZIAU APIE 6,5 - 7 LTR. SIAIP GAL IR DAUGOKA...

Gedajus

normaliai sakyciau, sitas dyzelinis toyota variklis nelabai jau toks taupus :) pas mane mieste ziema 8 :)

ToyotaClub

Visi servisai suinterisuoti ispesti daugiau pinigelio:) siaip tai ir as liksciau prie termostato paziuret.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

Saulius SSS

kuro sanaudos normalios.mano tokia pat irgi toks vidurkis.apsukos irgi taip turi buti.va del temperaturos tai manau ,kad termostatui atsidares didysis ratas.kol stovi uzsyla pakankamai.pajudi -pradeda vejas ausinti radijatoriu ir atausta.keisk termostata ir turetu baigtis problema.tik priejimas nekoks.kazkada ziema per didziuosius salcius norejau,kad labiau siltu masina ,tai galvojau gal reik pasikeisti termostata,tai kai pasake servise pakeitimo kaina nusprendziau ,kad pavasaris vistiek kadanors ateis ir apsieisiu as su senu termostatu.:D   kainos nebeatsimenu,bet sake kad reikia ten nemazai ardyti,kad prie jo prieiti.paziurejau jis ten apacioje tokioj nedekingoj vietoj :(
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

SaraS

siaip gal kam nors bus naudinga. issiprendziau savo problema su apsukom ir del variklio temperaturos. pasikeiciau termostata. sumokejau 300 lt, cia jau su termostatu ir antifrizu. nors realiai galejo kainuoti zymiai maziau. esme, kad parinko termostata pagal kataloga, viska teisingai. pagal termostata, jis turi stoveti prie variklio galvos. na arde kokias 2 val, nuima "balvanke", o ten nera jokio termostato, ir nepanasu, kad ten jis ir turetu buti. na pasirodo pas mane stovi prie pompos. ten zymiai lengvesnis praejimas. ir visai kitoks termostatas dedasi. pas mane mat stovi senas variklis, tai ten gal viskas kitaip. tai meistriukas biski perdare, i dejo termomova, tai zodziu dabar ir gerai syla, ir susilus apsukos nesokineja. na zodziu viskas ok. minus tik tas kad kainavo nemazai. siaip pats kaltas, patikejau zmogui dirbti, kuris iskart pasake, kad toyotoms nekeites, remese termostatu (is to nusprende kur jis turi stoveti, ir dar as ikisau liezuvi ir pasakiau, kad man kitam servise pasake, kad jis turi stoveti prie galvos). ir dar suzinojau kita versija, kad masinoms parvarytoms is prancuzu ar italu (ten juk pastoviai silta arba karsta) eina visai kitokie termostatai su kitokiu veikimo principu, todel musu ziemos salygomis jie netinka ir reikia iskart keisti. tai va. ieskau kaip pigiau, o gavosi kaip brangiau :)

FUX

idomu kuo skiriasi tie termostatai. pas juos silta tai savaime turetu greiciau variklis susilt...
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

SaraS

apziurejau sena termostata, tai ten temperatura 82 laipsniai. pas mus 88 arba net 92 laipsniai.

mind

To SaraS: jei gali įvardink variklio modelį, tai ir kitiems bus aišku , kur jų termostatas stovi arba foto išvis bus šaunu.
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

SaraS

Pas mane senasi variklis, turbut Carinos dar eina. 2,0 TD

Gedajus

CitataSaraS parašė:
Pas mane senasi variklis, turbut Carinos dar eina. 2,0 TD

Pas Carina panasus, tik ten nera intercoolerio, ten 63 kw, pas Avensi 66 kw smagesnis variklis. O seip butu idomu, kurioj tiksliai vietoj jis randasi :)

Jonas

CitataSaraS parašė:
 ....eina visai kitokie termostatai su kitokiu veikimo principu, todel musu ziemos salygomis jie netinka ir reikia iskart keisti.

veikimo principas toks pat. tik kad šiltuose kraštuose termostato pilno atsidarymo temperatūra yra žemesnė, kad būtų geresnis aušinimas, neperkaistų motoras, o vėsesniuose regionuose, kad žiemą nereiktų mašinoje kalenti dantimis - termostato pilno atsidarymo temperatūra aukštesnė. ;)
Jonas

SaraS

tai, kad tiksliai net nezinau. nemaciau kaip arde, tik pasake, kad prie pompos apacioje. o siaip net netikejau, kad galejo taip sumazeti kuro sanaudos. pries tai vazinejant tik po miesta buvo virs 9 ltr. bliamba galvojau reiks dar variklio diagnostika daryti ar dar kazka, o dabar vazinejant tik po miesta, issivedziau vidurki 6,2 ltr

FUX

Cia pakeitus termostata taip sumazejo kuro sanaudos???
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----