Apsukos*

Pradėjo SaraS, Kovas 19, 2009, 08:04:20 AM

« ankstesnis - sekantis »

SaraS

Sveiki, esu cia naujokas. neseniai pirkau avensi'98. Toks keista sdalykas darosi, cia man keli aiskino, kad cia taip normalu, taip turi buti. Zodziu, jei auto stovi, ir ijungtas vejelis, tai apsukos sukyla iki 1100-1200, jei vejeli isjungi nukrenta iki 750-800... jei masina nors kiek juda, ir imestas laisva pavara su apsukom irgi viskas tvarkoje - 750-800. man aiskino, kad kai auto stovi padideja generatoriaus darbas ir jis pakelia apsukas. Ar cia taip turi but, ar jau varyt i servisa :)

ir dar, kazkas su sankaba blogai... mano variklis dar senos kartos, dyzelis 2,0 ltr. negi ir man gresia tokios sumos susitvarkyti sankaba. O gal taip brangiai kainuoja tik 4W4 varikliams :)
is anksto aciu uz informacija

Gedajus

su apsukom viskas gerai, pas mane tas pats ir taip turi but ;) , o kas su sankaba, sunkiai minasi pedalas? man sankabos komplektas ir darbas kainavo 950 - sankaba Aisin (japan) 650, darbas 300

kaktusas

Šiaip tai normalu tos apsukos jei taip būna varikliui kol neišyla iki normalios temperatūros, jam įšilus turėtų nukrist, na bent jau pas mane taip :)

SaraS

aciu del apsuku. sankaba minasi gal ir normaliai, bet jau reik iki galo ispaust, nekabina masina taip kaip noretusi, ir is vietos rauna kaip zveris (kai nors truputi atleidi sankaba), bet cia gal ir normaliai, kai apsuko 1100-1200 gal taip ir turi kabinti

SaraS

na pas mane ir isilus nenukrenta, na numyniau 100 km, ir tas pats.

NNZ

ta prasme numynus 100 km. ir laisvai stovint, išjungus visas lempas, pečiukus ir viską kas energija siurbia, nenukrenta apsukos ?
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

FUX

o kaip variklio temperatura? Ar pakyla iki normos, gal termostatas grybauja?
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

Edvatronas

Paminetas peciukas prie apsuku - apsukos pakyla kai kondicionierius isijungia.

zally

Manau taip tikrai negali buti.Pas mane ijungus viska-apsukos pakyla apie 100 rpm iki 750.Varyk i servisa.
Tie, kurie pamiršta istoriją yra pasmerkti ją kartoti.

SaraS

esme, kai tik isjungi vejeli, apsukos iskart nukrenta. o variklio temperatura irgi idomiai, kai jau normaliai pavaziuoji, ir stovint vietoje pakyla, bet pradedi vaziuoti vel nukrenta. nors salone lygtai normaliai syla.

Edvatronas

vat 750 jeigu benzui beveik per mazos apsukos

Gedajus

CitataSaraS parašė:
esme, kai tik isjungi vejeli, apsukos iskart nukrenta. o variklio temperatura irgi idomiai, kai jau normaliai pavaziuoji, ir stovint vietoje pakyla, bet pradedi vaziuoti vel nukrenta. nors salone lygtai normaliai syla.

bet tai cia kol variklis neiisyla (rodykle dar ne per viduri) taip darosi? jei taip tai tikrai viskas normalu.

Del sankabos kai pirkau pas mane pedala sunkiai spaudesi ir reikejo iki pat gali imit kad galeciau perjunti begi, jei per mazai  tai neiimeta begio. Jei pas tave panasiai,  gali but kad diskatoriui batai, o gal ir sankabos diskui batai, pas mane viskas jau buvo pavarge, teko keist sankaba.

SaraS

tai kad cia turbut viskas susije. ir variklis niekaip neikaista. pakyla, o prededi vaziuoti ir nukrenta temperatura. gal cia sakau blogas termostatas, letai ikaista variklis. variklis saltas ir apsukos aukstos. na artimiausiu metu vistik varysiu pas elektrikus, gal kazka pasakys. o gal iki Autotojos pavaziuosiu

Minju

Paskaitykit Toyota ekploatavimo vadovą,ten parašyta ,kad su apsukom taip turi būti,o žiūrint į el.schemą matyti ,kad pajungus papildomus elektros vartotojus(ventiliatorių,el.veidrodėlius,lango šildymą)duodama komanda padidintoms apsukoms.

SaraS

O TAI is kur man ji gauti? ta eksplotacijos vadova, siaip skambinau i autotoja tai taip neturi buti. aisku, jie suinteresuoti, kad atvesciau i servisa