Toyota Corolla Verso, 2.2 l., vienatūrio pirkimas

Pradėjo Dariuss, Vasaris 05, 2013, 14:55:43 PM

« ankstesnis - sekantis »

Donis7

Citata iš: arunaskeras Įrašytas Kovas 07, 2015, 18:05:09 PM
Kam lakstyti ir kuro daug ir baudos dideles. Negi jus jauciat malonuma del to
Nesu iš piktybiškai lakstančių ir rizikuojančių savo ir kitų sveikata. Turbūt 99% vairuotojų greitį viršyja iki (apie) 10km/h. Tamsta turbūt irgi nesi išimtis....

Bemsas

Citata iš: Donis7 Įrašytas Kovas 07, 2015, 18:50:17 PM
Nesu iš piktybiškai lakstančių ir rizikuojančių savo ir kitų sveikata. Turbūt 99% vairuotojų greitį viršyja iki (apie) 10km/h. Tamsta turbūt irgi nesi išimtis....

Statistiskai virsyja iki 20km/h (bauna nuo 11 iki 28eur arba (5.5-14eur :D )). Del ko padaryta automagistraleje 130? Nes eismas vyksta ~150km/h :D Jei padidinti leidziama greiti iki 140 - vaziavimo greitis padides iki 160 :D
Bet cia jau nukrypom nuo temos. O jei griztant i tema, tai COROLLA VERSO 100kw vazioja 200km/h, daugiau nepavyko :D

Niurkt

Pirmiausia reikia atsižvelgt į sąlygas ir aplinkybes. Kad ir tą pačią žiemą važiuojant, galima greitis iki 110km/h, bet tarkim belekokia pūga siaučia, antra juosta apledėjus, matomumas 4 metrai tai faktas kad pagal tai ir pasirinksi atitinkamą greitį. Bet tarkim šią mūsų žiemą buvo dienų kai idealios sąlygos, kelio danga ir oras prilygo pavasario orui su sausu asfaltu, saule ir pan. Esant tokiom sąlygom aš be kažkokio papildomo galvojimo važiuoju atitinkamai (tarkim apie 140) ir tikrai niekuo nerizikuoju (neskaitant kad nušaut mentai gali)  :D

O kad mažiau ekonomiška spaust ir ten labai daug laiko neišlosi tai faktas  :)
Buvo: '95 BMW 316i Compact / 75 kW
Buvo: '99 Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark / 106 kW
Yra: '06 Toyota Corolla Verso 2.2 D4D / 100kW

arunaskeras

Citata iš: Donis7 Įrašytas Kovas 07, 2015, 18:50:17 PM
Zinoma proto ribose galima ir palakstyti bet kur zinot kada riba. Laiko  atgal neatsusksi Kas yra nukentejas gyvybiu saskaita manau tikrai nebelaksto.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

arunaskeras

Bemsas

nOnAmE

Citata iš: Ralfas Įrašytas Kovas 06, 2015, 14:41:20 PM
Noname panasiai ir pas tave, tai cia i ka panasiai? Kurias sanaudas?
Citata iš: Gmc Įrašytas Kovas 06, 2015, 10:42:16 AM
... maziausios ir didziausios sanaudos (ne pagal kompa, o realios):
Toyotos 2.2l 100kw: 10.57 ir 6.14
...
pas mane min5,91 Ø7,04 max9,98

arunaskeras

Citata iš: Bemsas Įrašytas Kovas 09, 2015, 12:05:03 PM
Puikus pasirinkimas. Su situo niekada nemokesi baudu, nes vaziosi visada leistinu greiciu. Sitie pigiausi reaguoja i viska. Normalesniu pigiausiu radaru kainos prasideda nuo 50 eur. Beto nuo lazeriu apsaugoti gali tik http://antiradarai.lt/index.php?page=antilazer&comp=AL&model=G9%20-%20park.%20asistentas
Bet as nesuprantu pagal filmuka gaunasi kad jis neleidzia pamatuoti greicio tai policija pamacius iskarto stabdys

Bemsas

Citata iš: arunaskeras Įrašytas Kovas 09, 2015, 19:55:35 PM
Bet as nesuprantu pagal filmuka gaunasi kad jis neleidzia pamatuoti greicio tai policija pamacius iskarto stabdys

Jis neduoda pamatuoti greicio ~7sec, o veliau duoda. Per ta laika, kol neduoda pamatuoti, tiesiog reikia numesti greiti. Policijos radaras rodo, kad tiesiog nepataike i masina.

Bodybuilding

Sveiki.

Užsimaniau įsigyti didesnį automobilį nei turimas penktas bmw. :D
Šiai dienai nusižiūrėjęs esu Vw Touran, Opel Zafira ir Toyota  Corrolla Verso. Touran Jau lyg ir atmečiau,nes atsisėdus pasijaučiau kaip golfe, kieta, nepatogu ir pigu viskas,darbinė mašina būtų ideali. Bet ieškausi sau automobiliuko kiekvienai dienai. Norėtųsi šiokios tokios galios ir ekonomijos santykio ir patikimumo.  Pagrinde važinėju vien mieste, savaitgaliais užmiestis.

Pagrindinis galvos skausmas dabar zafira ir corrolla.
Ir ta, ir ta patinka ir randu pliusų, ir minusų.
Toyota pradėjau žiūrėti tik išgirdęs visas aplinkinių nuomones, kad jos neva labai puikios,patikimos ir neužmušamos mašinos :D kaip yra ištiesu? 
Bet Toyota taip pat atrodė iš šono maža kažkokia, atsisėdus patiko,nebeatrode tokia ir maža. Tik va niekaip dabar neapsisprendžiu tarp šių dviejų modelių. Deja,kiek domėjausi visi sako nepirkti opelio,o kodėl niekas nepasako.  Čia kalti stereotipai ar kas?

Tarkit žodį, jei netingėsit perskaityti ką aš čia prirašiau :D

MindaugasB

Nenoriu nieko blogo pasakyti, bet bijau, kad pavairaves Toyota grisit atgal pas BMW :) O siaip, tai vakarais perverskit CV ir Avensio 2 temas, nes varikliai tie patys ir tiek.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

kiaules galva

Citata iš: Bodybuilding Įrašytas Birželis 07, 2015, 19:38:47 PM
Sveiki.

Šiai dienai nusižiūrėjęs esu Vw Touran, Opel Zafira ir Toyota  Corrolla Verso. Touran Jau lyg ir atmečiau,nes atsisėdus pasijaučiau kaip golfe, kieta, nepatogu ir pigu viskas,darbinė mašina būtų ideali. Bet ieškausi sau automobiliuko kiekvienai dienai. Norėtųsi šiokios tokios galios ir ekonomijos santykio ir patikimumo.  Pagrinde važinėju vien mieste, savaitgaliais užmiestis.

Toyota pradėjau žiūrėti tik išgirdęs visas aplinkinių nuomones, kad jos neva labai puikios,patikimos ir neužmušamos mašinos :D kaip yra ištiesu? 
Bet Toyota taip pat atrodė iš šono maža kažkokia, atsisėdus patiko,nebeatrode tokia ir maža. Tik va niekaip dabar neapsisprendžiu tarp šių dviejų modelių. Deja,kiek domėjausi visi sako nepirkti opelio,o kodėl niekas nepasako.  Čia kalti stereotipai ar kas?

Dar kai gyvenau ir dirbau LT, teko truputi vairuoti Zafira. 2003 m. firma kurioje tuomet dirbau nupirko tarnybine Zafira 2.2 DTI, facelifta. Per 3.5 metu darbo ir asmeninias reikalais LT ir uzsienyje nuriedejau 124500 km.Per ta laika nepasitaike absoliuciai jokiu gedimu, todel cia galiu is savo patirties tik patvirtinti kad visos masinos yra geros kol naujos. Kas 15000 km pagal gamintojo reikalavimus budavo keiciami tepalai ir filtrai, pora kartu teko keisti stabdziu kaladeles ir prie 75000 km pakeite galinius amortizatorius. Pries tai vairajau tarnybine Omega 2.5 V6, tai Zafira pasirode kietoka po Omegos.Del varikliu tai sau neprikciau 1.6 ir 1.8 benzino (masina visiskai buka)  ir 2.0 dyzelio (problemos del kuro siurblio), todel lieka tik 2.2 benzinas ir 2.2 dyzelis (kiek zinau SAAB variklis). Viskas ka aprasiau galioja tik A Zafirai (pirmajam modeliui, gamintam nuo 1999 iki lygtais 2005). Pats ieskai turbut B Zafiros, tai cia jokios patirties neturiu, tik zinau kad 1.9 dyzeliai buvo FIAT varikliai triju skirtingu galingumu. Siaip apibendrinant Zafira buvo tikrai puikus darbinis arkliukas. Tai tiek, sekmes renkantis!

balticam

Citata iš: Bodybuilding Įrašytas Birželis 07, 2015, 19:38:47 PM
Sveiki.

Jei pirktum is salono nauja,tai Opel Zafira - puiki. Bet tik kol nauja.Vazinejau darbine ir as,visai nauja gaves buvau,tai pirmi 3 metai ir 102000km buvo viskas ciki. Dyzelis buvo, jau po 48000km padumint mego, ekonomikos ne per daugiausiai,bet remontu nereikalavo. Bet po 3 metu ir kazkur apie 137000km prasidejo visokiausi stebuklai....daug vardint tektu ir manau visai nera tikslo.Faktas-vazinetos Zafiros jau niekada sau nepirkciau.NIEKADA!
Toyota Verso-nuobodi masina...bet tirai patikima. Vazineju dabar su Verso 2.0l,D4D, 2012 metu pabaigos.Darbo arkliukas. Pralekusi 371000km,piltas pigiausias dyzelis,jokiu remontu nereikalavo apart gamintojo rekomenduojamu servisu.Maciusi visos Europos keliu,Rusijos irgi.Nei karto nepavede. Taigi,jei tektu pirkti naudota auto-Toyotai duociau pirmuma.
Bet jei jau sedejai uz BMW vairo- Verso tau tikrai nepatiks; cia daugiau seimynine masina ir jei nereikia vietos-pagalvok dar karta,nes vairavimo smagumo,greicio  atzvilgiu Verso su BMW-kaip diena ir naktis. Jei turi galimybe,pavazinek kokia savaite,tada spresk. Sekmes!

Bodybuilding

Labai dėkui už greitus ir informatyvius atsakymus! Taip taip, aš tuo opeliu susižavėjau dėl gerų metų, pakankamai neblogų komplektacijų ir patrauklios kainos. Bet kaip ir išsiaiškinau, ir kaip teigiate Jūs,kolegos, ta kaina ne šiaip sau tokia patraukli.
Vadinasi vienintelis variantas lieka Corrolla Verso. Jeigu tik neatsiras kažkoks dar automobiliukas galvoje :D Galbūt turite dar kokį automobilį parekomenduoti, kad nenusipirkčiau tiksinčios bombos. :D
po BMW ir nesitikiu,kad Toyota, o tuo labiau vienatūris bus kažkas tokio nuostabaus. Bet manasis BMW (99' metų) man atnešė labai daug rūpesčių, tiesa ir pirkau aš jį už atitinkamą kainą, tad nėra ko skųstis. Tad norisi dabar į kiekvieną kelionę, kad ir po Lietuvą, važinėti be galvos skausmo.
Tačiau kiek skaitau šiame forume, teigia ne vienas žmogus, kad Toyota nėra jau tokia ir ekonomiška? Mane labiausiai sudomino 2.2 100kw dyzeliukas, mano manymu turėtų būti žvitrus ir smagus. Kas dėl patikimumo - kaip ir jau išaiškinote. Tik dar klausimas būtų į ką labiausiai atkreipti dėmesį apžiūrint šį automobilį? Kaip Toyota kėbulai? Nepuola rūdyti ? Neteko visiškai susidurti. Corrolla pirkčiau 2006 metų +/-, kiek teko apžiūrėti skelbimų už turimą biudžetą išeina būtent tokio amžiaus automobilis.

ToyotaClub

Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas