Avensis 2.0 TD turbina

Pradėjo MAgNeTAS, Kovas 25, 2009, 11:51:38 AM

« ankstesnis - sekantis »

Smac

Tfu tfu nezinau kiek galit ekonominti ant kuro, bet stabiliai jau virs metu piluosi praktiskai is vieno Statoilo prie namu (o esant butinybei is kitu bet irgi Statoilu) ir jokiu problemu nera del blogo dyzelio.
Nors ir brangiausias kuras Statoile, bet turiu kortele, kuri biski ta kaina pamazina, o tie pora Lt uz pilna baka, su tokiu vidurkiu (6-7) tai visiskai nesijaucia pinigineje, geriausiu atveju pora alaus neisgert, ta pati ekonomija gausis...
Linkiu nepamirskti visada turbinai duot pailset po vaziavimo, kaip jau forume buvo rasyta, ir tegul nekvailiuoja Jusu varikliai! :)
Nerasykit man asmeniniu pranesimu, jei nenorite laukto po puse metu atsakymo :) Geriau e-mailu :)

werado

taigi as savo remontus pradejau nuo vilniaus tokvilos. Man dege check engine. Tai diagnostika kainavo berods 260lt. paskambino po val. ir pasake apie problema, kazkas su vakumu ir suodziais buvo nutike:D pries atiduodant auto sako pralek turi jaustis skirtumas. Pralekiu ale tas pats, kaip gerai trauke taip ir traukia. Tai su remontu gavosi 326 jei nemeluoju. Po to laiko sakau vyrai uz gan proto ribose kaina daro tai ir pas juos dirzelius pasikeisiu. Va cia ir prasidejo mano bedos. 1. uzgiedojo kaina nesvietiska(bet ten pradejau tvarkyti, tai sakau ir baigsiu) 2. registruojant masina remontui, sako jus pas mus pirma karta nors tu uzsimusk (ir pirmo remonto ceki parodziau ir visus masinos doc., sako pagal kompa tu pirma karta) 3. pakeite greitai (apie 3val.) bet pravaziaves apie 2000 pradejau girdet pasalinius garsus is pagalbiniu agregatu (vairo stiprintuvo siurblys, generatorius ir t.t.) is pradziu galvojau kad vairo stiprintuvo siurblys eina i pabaiga, nes gerokai apsivemes, (o apsiveme nuo mokymo vairuoti zmona. Jai nesuprantamas dalykas kai sakai atleisk vaira nes siurblys verkia) dar galvojau kad generatoriaus guolis uzia. O beda radau ir pasalinau pats. pasirodo jie keisdami aksesuarini dirza blogai ji itempe arba blogai priverze itempeja tai per dregna ora ir islindo brokas.      Isvados: 1 karta prieme vidutinio amziaus vyriskis - as jo darbu patenkintas, tik gal su kompu susipykes 2 karta prieme piemeniokas. Tas kompe moka kastis, o tolko jokio apie technika supranta kai mano bobule. 3. 1 ir 2 niekuo deti del serviso meistru darbo 4. nuo siol bandau daryti viska pats (jei suklydai tai zinai kad per savo durna galva) 5. jei ko nemoku tai kaip daro tokvilos meistrai stovesiu ir ziuresiu kaip giltine kad tik iki galo padarytu.
TAIGI dirzelio keitimas buvo ne koks sprendima. Spreskite patys:p
Kas sudegs, tas nesupus...

Smac

Jooo gera patirtis, musu partneriui gedos beveik nedaro :D kaip dabar po tokio pasakojimo elgtis net nzn... tikejausi is tokvilos geresnio aptarnavimo... juk seniausias Toyota atstovas Lietuvoje... negi krize daro savo... meistrai ... priemejai... piemenys... nieko neismano... vien pazymejima gavo, kad protingi... kaip tokiems tiketi, kai pats nieko neismanai? Man pvz. masina tai kazkas prie ko as nelabai isigylinu... bent jau nelabai stengsiuos, vis tikiuosi, kad meistrai gerai ismano savo darba ir ne veltui sumokesiu, nors ir daug... bet kaip patirtis rodo... prie tokio masinu kiekio (markiu/modeliu/varikliu) niekas 100% negali tikrai zinoti kas tau blogai atsitiko... nes vis atvaziuoja naujas klientas su nauja beda... visi tik spelioja... bando is bendro isprusimo pataikyti... bando geranoriskai... ale tas nepadeda... reikia zinoti ka daryti... kitaip ... nieko gero... isitikinau eilini karta... kad nera Vilniuje tikru meistru, kurie nemeluodami, kad zino galetu pataisyti... ir be broko... arba su masinom, kaip su kompais dabar... hren znaet kur problema... problemu gali buti daug ir ivairiuose vietose... ieskok neieskojes... maza tikimybe kad pataikysi iskart... bet gi su masinom negalima taip... juk cia zmoniu gyvybes, o ne duomenys prarandami...
Nerasykit man asmeniniu pranesimu, jei nenorite laukto po puse metu atsakymo :) Geriau e-mailu :)

FUX

Ryt vaziuoju i mototoja. Ziuresim kaip ten pas juos darbas vyksta
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

Henris

Blin pas mane irgi tepalo pavalgo, bet turba veikia, jauciasi trauka po 1800rpm. Ta slanga kuri jungiasi su turba ir oro filtru plius alsuoklis is variklio dangtelio, buvau rades tepalo biski, bet mastymas pas mane toks, jei sudegintu turba arba ziedai tepala, dumytu melynai. Kol kas dumo kai dregna tik uzveus sviesaus buna, isilus motorui nera jokio dumo. Maciau, kad patepaluota yra prie variklio dangtelio kur vakmo pompa stovi, meistras itaria, kad vakumo pompos tarpine (kazkoks sandarinimo ziedas) laidzia, sake patvarkoma greiai. Dar vienas itarimas, kad gal pro galvos tarpine sunkiasi biski (neduok Dieve). Tai bandau tartis su meistru rimtesnei apziurai treiadieni, nes labai masinom apsikroves yra. Jamsim visas plastmasines apsaugas nafig is po apacios, sake ar galvos tarpine leidzia tepala, turetu is apacios matytis, arba su veidrodeliu kaisiot ir ziuret. Beje apie tepalo valgymo man Klaipedoj Solorinoj paaiskino, kad neva 2003 metu D4D Avensiai eina su Euro 4 standartu del to tepaliniai ziedai minkstesni, gali buti kad ir jie leidzia, bet tai sake kol nedumina melinai tai dzin. Nu tai kol kas pas mane melynai nedumina, tai bandysiu ieskot nuotekio. Bo kaip ir kolega sake , po tepalu keitimo buvo ant max, pas mane po 4500km jau puse matuokles, t.y. 0,5l. Tai sakau galetu buti maziau...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

FUX

melynu dumu nesimato, nes stovi katalizatorius, jis panaikina melyna duma
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

Henris

Tai daba dablogiau, kaip nustatyt man priezasti, jei net isdumo nieko nematysiu. Fak :(

FUX

nu tai va, belieka diagnostika, arba ardyt ir ziuret
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

kaktusas

Na lauksim, FUX, atsiliepimų apie Mototoja, na ir, aišku, apie tavo auto :)

FUX

as jau sianakt sapnavau kad veziau tikrint. Tik kazkodel atvaziavau su jaris :) ir poto sakau jus ne ta masina man tikrinat :D
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

Henris

Na, daignostikoj jie nieko doro man nepasako, paziuri kad klaidu nera, patikrina siurblio, purkstuku darba, o kas liecia tepalus diagnostika nieko neparodys, arba susirandi pro kur sunkiasi, arba keiti ziedus (t.y. kapitalke praktiskai). Beje gal kas nors dyzeliui is cia esanciu yra dare kapitalke, idomu kokios kainos, bent jau darbu :)

FUX

pas mane pro niekur nesisunkia, bet sake gali turbina juos pasisavint ir sudegint ar kitaip pradangint, jei ne ji kalta tada bbz kur jis dingsta
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

Henris

pala tai pas tave irgi dingsta siek tiek? tai gal cia daugeliui dingsta, gal tik ieskau problemos, kurios neverta tvarkyt? Reikia apklausa daryt kiek is 10 avensiu pavalganciu tepala yra?? :) tarkim 10000km iki 1L :)
Gal cia ne mano vieno bedos visai. Nors as jos nedraskau ir greitkeliu jei vaziuoju tai iki 130-140km/h

NNZ

10.000 km nepilnai litrą tai tikrai, dar ir paspaudziu ;)
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

FUX

as ne statistinis :D pas mane i 10 000 ~3-4 L sueina
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----