Avensis 2.0 TD turbina

Pradėjo MAgNeTAS, Kovas 25, 2009, 11:51:38 AM

« ankstesnis - sekantis »

simzem

mano nevalgydavo, net tepalo matuokle pamirsdavau patikrinti :) vasara kai glostydavau apziuredavau, ie tepal pildavau keisdamas

FUX

Henris, pas tave manau norma. Nes naujesnes visos siek tiek tepalo valgo del geresnio tepimo
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

Henris

Tik yra da vienas klausimas, nors man jau geda cia sakyt, atrodys, kad as su grabu vazineju arba ni nieko neismanau, pavaziavus ir po kiek laiko patikrinus tepala, matos ant matuokles tokiu pora taskiuku, labai smulkiu, arb gal burbuliukai, bet tik pora a r trys, vieni sako viskas norma, tipo vaziuojant jis ten isas taskosi irgali buti, kiti sako perdaug vandens tepale, o is kur vanduo? greicausiai ausinimo sistema.. Tai va daug tokiu klausimu man kyla, bet jei meistras mane priims treciadieni ir pamatys, kad tepalas koks sunkiasi pro galvos tarpine vistiek ja lupt reikes. Nos kazko nenori tiketi, siaip kad per 6 metus nueitu tarpine hmmm...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

kubilas

Jei tepale vanduo matomas-pyp motoruj.remontelis nusimato.apie kainas nekalbesim-gal geriau jau naujo pasieskoti.is tikro-tai tarpine bloko reik keisti pirmiausia.o bursim veliau.bet su motoristais prasikonsultuok.ne tie metai, kad motoras linktu.dar  kokius 500k pavaryt reik ,kad remonta daryt.ir tai ne visu toyotu.kitos 700 atlaiko be vargo.;)

Henris

Na bet esu girdejes, kad kazkoks kondencato kiekis tepale lyg ir galimas, nzn ar tai tiesa, neva per alsuoklius su dregnu oru prisikaupia ir jei vazineji trumpesniais atstumais, tai nespeja nugaruot. Hmm...

kubilas

Taip ,buna.net tepalo dangtelis apsiputoja.bet tik trump atstum vazinejant ilga laika.as irgi dar su senesniu modeliuku i tokius apmastymus buvau ikrites.dar internet nebuvo tais laikais.bet viskas issisprende po keliones i paruryruryra:D

Memelis

As labai abejoju, ar tie burbuliukai yra vanduo pas tave. Nedrisciau taip is karto teigti. Tepalo sunaudojimas yra naturalus dalykas, ypac pas truputi pavazineta varikli. Pas kiekviena gamintoja yra savo normos. Idomu, kokios leidzia gamintojas Toyotoms? As tai manau kad koks 1 - 1,5 l tarp keitimo kaip ir norma butu.
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

Henris

Aciu, hebra, Jus mane apraminat, nes kazkaip buna gruzas kartais. Atrodo apynauje masina o dedas tokios nesmones. Aciu

FUX

Taigi, grizau i Mototjos.
Reziume turbinai p*zd*c. Tepala varo pro visur, net kur vakumas turi but ir ten tepalo pilna. Sake vaziuot i turbo servisa iskart tvarkyt turbina, poto atvaziuot dar kart diagnostikai, nes tepalo galejo visur privaryt. Sake pirma kart toki atveja mato ...
Taigi atejo krize ir po toyotos kapotu :(
p.s. Zmogus dirbo tikrai saziningai, isiarde viska, paziurejo, konsultavo. Dedu dar viena dideli pliusa i Mototojos kraiti
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

Jordan

ludnos zinios. Rekomenduoju vaziuoti i Vilniuje esanti turbo servisa, turbut vieninteliai ir greiciausiai nepakartojamai dirba chebra. Pats tvarkiausi (ne sita masina), ir is kitu tik geri atsiliepimai.
Toyota Solara Convertible 3.3 SLE
EX: Toyota Avenis 2003 2.0 D4D

FUX

buvau pas juos nuvaziaves anksciau pasikonsultuoti, tikrai patiko man jie. Ten ir vaziuosiu remontuot. Tik neaisku kiek to tepalo kur pritekejo, kas dar galejo sugest
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

Henris

Buvau ir as pas meistra. Diagnoze:
Truputi rasoja po pavaru deze, itaria salnika prie kazkokio veleno ar kur ten, nelabai as ten ikertu, bet sake neapsimoka kol kas jo keisti ,nes reiktu pav. deze nuiminet, bo parasojimai labai menki, kol neprades lasai kauptis tol nesukti sau galvos.
Aplink galvos tarpine ir kolektoriu sausa (Aciu Dievui), ant variklio bloko matosi vienoje vietoje dregnumas, bet sako ten ne tepalas, o kazkas kita ir ne antifrizas (beje ten kazkada man su kazkokia chemija vale, nes itareme prapilima pro sali keiciant tepalus).
Bet prie vakumo pompos tarpinele reikes keisti, nes ten jau sviezaus tepaliuko matosi, bet sake 2h darbo, neva menkniekis.
Konsultacija dar buvo, kad ant tepalo matuokles jei yra pora burbuliuku nieko tokio, vazinejant trumpais atstumais is po ziemos.
jei butu galvos tarpine, matuokle tepalo praktiskai butu balta...
Nu va, tai kai ateis galas kokiam smagraciaui, tada vienu dezes nuemimu ir ta salnika gal pasikeisiu. Vazinesiu, stebesiu toliau..

FUX

Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

Henris

Na as manau tu irgi susitvarkysi. Beje turboservise jie dar tiksliai diagnozuos tau ar turbina, kiek zinau restauravimas iki 1200lt. Priklauso nuo gedimo. Susitvarkysi, nesinervuok..

FUX

Tai matai bijau kad nebutu be turbinos dar kas nors uzsiterse.
Biski nelaiku cia man islindo tos bedos. Reik nauju padangu, turbina.
Ech reik pradet taupyt
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----