Borto kompiuteris

Pradėjo Nerijus630, Gegužė 19, 2013, 21:42:03 PM

« ankstesnis - sekantis »

Nerijus630

Sveiki, užpylus pilną bako dyzelio 2.0 D4D, kiek km rodo jums borto kompiuteris, kad galite nuvaziuoti? pas mane kazkok tik apie 600km:/
TOYOTA AVENSIS 2.0 D4D SIDABRAS

GALLANT

Pas visus borto kompas pievas rodo, asmeniskai as nezinau nei vienos masinos kur realiai rodytu, maziau i ji kreip demesi ir vazinek ramus.

Nerijus630

nu blyn pries tai turejau passata tai normaliai viska rodydavo :)

GALLANT

Na tai turbut buvo vienintelis to pasato privalumas.......
Asmeniskai as visai neziuriu i borto kompa.

Nerijus630

aisku :) o kokios tau kuro sanaudos gaunasi?

MND

2.0 85 kw dazniausiai parodo 800 km, nzn kaip jis ten skaiciuojasi, bet kada rodo jau likuti 120 km ir pan matosi ir pagal dacika kad eina link raudono.

GALLANT

mieste ramiai vaziuojant vasara 6,5 trasoj 5,5 jei vaziuoju max 100. cia apytiksliai, tiksliai esu mataves tik viena karta, tai su 40L nuvazevau 760km, is ju apie 100 po kalnus. bet cia buvo vaziuota taupiai.

Saulius SSS

Užsidegus lemputei į baką esu įpylęs max 52 l (dažniausiai 50-51). Kompas dodo ,kad nuvažiuosiu 885-860 km. Tai praktiškai tiek ir nuvažiuoju. Kuro sąnaudu paklaida labai nedidelė. Manau galbūt kompas skaičiuoja kažkokį bendrą mašinos naudojamą vidurkį,kuris lieka atmintyje,pagal jį išvesdamas vidurkį kiek nuvažiuosi. Na,čia mano atveju. Yra didelė tema apie tai "kuro sunaudojimas" ar kažkas panašiai. Netingėk pasiieškoti.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

vitiok

man pvz vidurkis daba 8,5 buvo,ipiliau saliaros pilna baka rodo kad 590 km nuvaziuosiu,nedasila man koki jis vidurki skaiciuoja :) realiai nuvazioju 600 po miesta kol uzsidega lempute,tada rodo kad liko 40 km-supilu apie 52 litrus,kompas toks jausmas ta riba kur pereina uz 55 ltr neima i galva nes tai rezervas ar pan. :)
Dar pastebejau kad vidurki jis perskaicioja 2 kartus,pirma kada ipili ,antra kada perkopi 25% bako nu kur paskutine riebi rodykle ir nesvarbu kad pvz vaziavau su 8 ltr pries tai vidurkiu,paskaiciuoja 10 ir netgi 11 :) svarbiausia kad jis laikosi tol kol neipili vel kuro ir nedaeini iki 8-8,5 vidurkio po kokio 100 km nuvaziavus,ir vel kartojasi pasaka del vidurkio perskaiciavimo ne i mano nauda :)
per metus niekaip neikirtau jo skaiciavimo manieru :)

Homer

niekad neziuriu i kompa prisipyles pilna baka. Koks ten skirtumas ka jis tuo metu rodo. 600km ar 800km. Juk kompas nezino kokiu rezimu jus planuojate isvazineti ta baka. Ar ant 90km/h uz miesto ar mieste kamsty stovedami. I kompa ziuriu tik tada kai uzsidega kuro lempute, kad zinociau ar davaziuosi iki megstamos degalines ar jau pilti kur papuls.

katana7

CitataHomer parašė:
niekad neziuriu i kompa prisipyles pilna baka. Koks ten skirtumas ka jis tuo metu rodo. 600km ar 800km. Juk kompas nezino kokiu rezimu jus planuojate isvazineti ta baka. Ar ant 90km/h uz miesto ar mieste kamsty stovedami. I kompa ziuriu tik tada kai uzsidega kuro lempute, kad zinociau ar davaziuosi iki megstamos degalines ar jau pilti kur papuls.
Taip į kompą nežiūriu, o kai užsidega raudona lemputė, tai pradedu žiūrėti (o iš kur kompas žino, kokiu tamsta režimu tą likuti suvažinėsi?). Kitą kartą prieš rašydamas pamąstyk, o po to rašyk.

Homer

Citatakatana7 parašė:
CitataHomer parašė:
Taip į kompą nežiūriu, o kai užsidega raudona lemputė, tai pradedu žiūrėti (o iš kur kompas žino, kokiu tamsta režimu tą likuti suvažinėsi?). Kitą kartą prieš rašydamas pamąstyk, o po to rašyk.
tamstele pasiskaiciuokite paklaidas km rodmenu vaziuojant skirtingais rezimais, pilno bako ir kai lieka vos koki 4litrai. tarkim bakas 50 litru, tai su pilnu baku gali nuvaziuoti 700-900km(kai kuro sanaudos 5,5-7L/km) , taigi nuvaziuotas atstumas gali skirtis net 200km. O uzsidegus lempai 57-72km paklaida tik 15km. Stai kodel neverta ziuret i kompa prisisniojus pilna baka

Inteligentas

Sveiki, nekuriant naujos temos dėl borto kompo:
Prieš pakeičiant sankabos komplekta (su smagračiu) iš dvimasės į vienmasį borto kompiuteris veikė normaliai (tiek rodydavo gražiai vidutines sanaudas / 100 km, tiek įpylus pilną baką kuro pasirodydavo +- galima nuvaziuoti 850 km). Dabar po sankabos komplekto pakeitimo pastebėjau, kad borto kompas durniuoja ir sanaudos kuro rodo tarp 9 ir 10l/100km (dažniausiai), kartais išvis iš niekur užsivedus rodo 89l/100km, (pradedant važinėti - nukrenta ir susinormalizuoja vėliau), dabar pripylus pilną baką kuro rodo, kad galimas numatomas nuvažiavimo atstumas 626km. Priedu pvz įpylus į kokius 45l , jau esančio kuro bake dar 5 ar 10, kompas vistiek rodo tą patį galimai nuvažiuojamą atstumą (pvz 45l - 586 km, įpylus dar 7 litrus rodo tą patį - 586km). Ar sankabos komplekto pakeitimas (į vienmasę) turi įtakos šitiem reikalam ? Ar čia kokie davikliai kalti?

Pabrėšiu faktą, gal dar bus naudinga, kad buvau susigalvojęs su sankabos pakeitimu dar nuo korozijos išsipurkšti dugną, tai gal kažką meistras ne to padarę ar panašiai, gal kažką "užklibino" netyčia, nors abejoju?

P.S. tikiuosi paaiškinau išsamiai ir nesumaliau visko; pas elektriko nebuvau, pirma noriu čia atsakymų/patarimų gauti.
Iš anksto ačiū kas atsakysit.

Auto: Avensis / D4D / 2.0l / 85kW / 2003m.

augisz

Pas mane Corolla verso tas pats. PRadzioj su pilnu baku buvo 720, paskiau 640, o dabar visai 584 po siandienos pylimo. Ziurek pagal nuvaziuotus kilometrus ir bus aisku, nes ka kompas rodo tai pieno riebuma.

balticam

Citata iš: augisz Įrašytas Rugsėjis 25, 2016, 21:52:45 PM
Pas mane Corolla verso tas pats. PRadzioj su pilnu baku buvo 720, paskiau 640, o dabar visai 584 po siandienos pylimo. Ziurek pagal nuvaziuotus kilometrus ir bus aisku, nes ka kompas rodo tai pieno riebuma.

Nu nezinau...per paskutinius mano pravaziuotus 68K kompas rodo tiksliai; pilnas bakas ~850km, sanaudos rodo 5.7l/100km, realybej 5.64l/100km. Verso D4D 2L, 2012 metu.