Bildesys pradedant vaziuoti

Pradėjo ozalass, Liepa 10, 2013, 00:30:15 AM

« ankstesnis - sekantis »

ozalass

Sveiki, norejau paklausti gal kas susidurete su tokiu dalyku. Nezinau kaip cia gudriau paaiskint, tai parasysiu savais zodziais. Pradedant vaziuoti, pavaziavus mazdaug 5 m pasigirsta keistas garsas, toks kaip kazkoks strigimas ar kazkas panasaus. garsas kazkur is dezes, bent jau man taip atrodo. Sutarskejus nutyla ir daugiau jokiu problemu, galiu vaziuot kaip noriu ir kur noriu, nei garso. Pabresiu kad sis garsas pasigirsta uzvedus masina ir pradedant vaziuot, pradedant vaziuot nuo sviesoforo tylu ramu. Uzgesinus pastovi ir vel tas pats. Vaziavimui netrukdo, bet manau kad taip neturetu buti, ir bijau kad nebutu kokio mazgo pabaigos pradzia:) Gal kas nujauciat kame beda, Toyota turiu menuo laiko, tai nelabai ka ir numanau dar apie sias masinas, beja modelis avensis D4D 93kw.dekui
Toyota Avensis 2.0 D4D 93kW 2008m. sedanas

Kalapiziukaz

Taip turi but, suveikia ABS blokas.

S_Kulikauskas

Jau kolega tau atsake, as galiu tik patvirtinti, pas mane lygiai tas pats, pavaziavus kelis metrus ABS pasitikrina.

Ralfas

100proc ABS blokas, pas mane ant corolla verso kazkaip jis ypatingai garsiai tikrinasi :)

ozalass

dekui, kazka panasaus ir galvojau kad cia kazkas prasi'checkina. dabar ramiau, nes jau galvojau kad kokia diena pusasi koki pamesiu :)
Toyota Avensis 2.0 D4D 93kW 2008m. sedanas

Bemsas

Sitas stuksejimas - ABS bloko Brake Assist (BA)  sistemos pasiruosimas darbui, vyksta prie 7km/h. Jei nera to stuksejimo - tada reikia jau ieskoti gedimo. Po BA sistemos suveikimo staigiai stabdant, vel blokas "uzsikrauna" ir stukteli. Trumpai tariant, sitas bumtelejimas buna kiekviena karta uzvedus masina prie 7km/h, ir po BA sistemos suveikimo.

Apie BA systemos veikima:

Brake Assist (BA) - Toyota New Zealand

Raiforas

Opa mas mane irgi tas pats o tai jau buvau bepradejas kiausius sukti kame reikalas! Pvz pirmam Avensi sito reikalo nera. Tai as manau gal Cia tas garsas antipraslidimas ne abs?

Bemsas

Citata iš: Raidas Įrašytas Liepa 11, 2013, 04:01:40 AM
Opa mas mane irgi tas pats o tai jau buvau bepradejas kiausius sukti kame reikalas! Pvz pirmam Avensi sito reikalo nera. Tai as manau gal Cia tas garsas antipraslidimas ne abs?

Pirmas Avensis neturi BA systemos :D

muncis

Aš pas save nepastebėjau jokio bildėjimo, nors ABS suveikia, turi garsiai girdėtis ?
D-4D 2200 cm³ (2ADFTV) | 136 AG | 2006m.

Bemsas

Citata iš: muncis Įrašytas Liepa 11, 2013, 11:13:24 AM
Aš pas save nepastebėjau jokio bildėjimo, nors ABS suveikia, turi garsiai girdėtis ?

Duslus vienkartinis stuktelejimas prie 7km/h

Rober

Manau, kad aiškinate neteisingai.  Corolloje Verso  pradedant važiuoti taip pat girdisi tas trinksėjimas, tačiau tai visiškai ne ABS.
Ten dirba sukibimo kontrolės sistema TRC. Ši sistema tikrinama kiekvieną kartą paleidus variklį ir pradėjus važiuoti ir tai yra normalus reiškinys. Tai yra parašyta a/m eksploatavimo vadove (185  psl.).

Modka

Citata iš: Rober Įrašytas Liepa 11, 2013, 21:09:39 PM
Manau, kad aiškinate neteisingai.  Corolloje Verso  pradedant važiuoti taip pat girdisi tas trinksėjimas, tačiau tai visiškai ne ABS.
Ten dirba sukibimo kontrolės sistema TRC. Ši sistema tikrinama kiekvieną kartą paleidus variklį ir pradėjus važiuoti ir tai yra normalus reiškinys. Tai yra parašyta a/m eksploatavimo vadove (185  psl.).
o kokiu budu dirba trc? reikia pasidometi pries taip rasant kolega.

Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

Rober

Kokiu būdu dirba TRC klauskite ne manęs, o gamintojo :)  Instrukcijoje rašoma, kad tas garsas girdimas dėl to, kad pradedant važiuoti tikrinama sukibimo kontrolės sistema.
Aš jums tik pacitavau kas rašoma instrukcijoje, tiksliau ta knyga vadinasi "Corolla Verso eksploatavimo vadovas"  2004, leidėjas Toyota Motor Corporation.

S_Kulikauskas

Nesigilinau bet manau, kad visos tos sistemos veikia ant to paties ABS bloko, tik papildoma elektronika atlieka netik atblokavimo, bet reikiamais atvejias ir uzblokavimo funkcijas. O tas garsas tikriausiai irgi is to paties bloko, nes jai teisingai isivaizduoju tai turetu buti keletas elektro magnetu ir galbut elektros varikllis, reiktu paciupineti idomu butu :) .

Bemsas

Taip. TRC-VCS-ABS-BA - viskas yra tame paciame bloke. Del to, kad BA sistema uzsikrauna, priejau isvado po to, kai po keliu avariniu stabdymu iki 0, vel pradejus vaziuoti ant 7km/h vel yra tas stuktelejimas.