Neaiškumas dėl stabdžių

Pradėjo Awriuxx, Liepa 15, 2013, 00:13:41 AM

« ankstesnis - sekantis »

Awriuxx

Sveiki, po beveik metų eksplotacijos šiandien pastebėjau keistą dalyką su savo avensio verso stabdžiais. Iš Nidos važiavau ir teko laukiant kelto pastovėti eilėje. Yra nemaža nuokalnė ir kad nereikėtų pastoviai kurt/gesint mašinos, nusprendžiau tiesiog riedėti nuokalnėje. Bet užgesintu varikliu kokius 5-6 kartus nuspaudus stabdžius, pedalas paliko kietas ir stabdžių nebeliko, kol neužkūriau variklio. Čia taip turi būti ar kažkas negerai? Kiek turėjau mašinų, visoms, kad ir žymiai prasčiau, bet stabdžiai neužkurtu varikliu veikdavo... Šiaip būtų tai visai nereikšminga, tik galvoju kas bus, jei kada teks tą mašiną tempt? Apskritai gal galit rekomenduot kokį servesą kaune ar panevėžyje, kur neblogai apie šitas mašinas išmanytų? yra ir daugiau dalykų, kurie man kelia nerimą

Venza

Stabdziai tikrai nedingo,paprasciausiai issieikvojo vakumas stabdziu stiprintuve ir isspaust pedala jau reikia jegos nemazos.Labai prie gero iprate visi,senais laikais net ir sunkvezimiu stabdziai be stiprintuvo budavo  :)
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Modka

o kad vairas sunkiai sukinejosi nekilo nerimas? :)
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

nmeras

Awriuxx

Nu nebuvo noro ekspermentuot, suveiks ar ne stipriau paspaudus, kai mašina viena prie kitos. Bet gi yra būti tempiamam, kai mašinos variklis buvo neužvestas, buvo šiokie tokie stabdžiai, o čia nei minties

DainiusP

Gal kas žinote,ar " Previjai" tinka kitų toyotų vakuumo siurblys, ar apsimoka ieškoti dėvėto ir kiek galima už jį mokėti?

RimvydasLTU

Sveiki. Atsiprašau, kad prikeliu seną temą, bet geriau nei naują kurti. :) Situacija tokia: Teko Toyota Avensis Verso automobiliui perrinkti priekinius suportus. Atjungiau žarneles, prieš tai jas užspaudęs "stupcynom", tad skystis neišbėgo. Sutvarkius suportus ir surinkus viską į savo vietas, atėjo metas orinti sistemą. Orinau tik priekinius ratus. Pradėjau nuo priekinio dešinio rato, po to ėjo kairysis. Nusiorino. Bet... Kai automobilis dirba laisva eiga, spaudinejant stabdžių pedalą jis pakietėja, bet tuo pačiu prietaisų skydelyje užsidega ( ! ) simbolis. Tada pedalas pradeda leistis ir simbolis užgęsta. Skysčio yra max lygyje. Gal kas esate susidūrę su tuo reikalu ir žinote kas čia per atvėjis?

Važiuojant stabdo normaliai, simbolis neužsidega.

Saulius SSS

gal tuo momentu,kai buni uzpompaves stabdzius sumazeja stabdziu skyscio kiekis bakelyje. atledus pedala skyscio lygis vel gryzta i virsu. pabandyk dar truputi daugiau skyscio dapilti. gal pades. 
o del senos temos prikelimo tai teisingai pasielgei. nauja tema kurti reikia,kai nieko panasaus seno nerandi.viskas OK.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

RimvydasLTU

Blem, neatkreipiau į tai dėmesio. Reiks pamėgint.

Kas liečia nuorinimą. Yra skirtumas, kai automobilyje yra ABS sistema? Vieni sako, kad sistemą orinti reikia įjungus degimą, kiti, kad nebūtina. Kaip yra ištiesų?

Saulius SSS

ko nezinau tai nesnekesiu. teoriskai GAL ir reiktu degimo,bet ka jis duoda...,bet kad tu buvai uzspaudes slangutes. labai gerai pries uzsukant slangute yra leisti laisvai nubegti kazkiek skyscio.tada uzverzti ir orinti.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

RimvydasLTU

Nu aš užsukęs žarneles, atsukau nuorintojus ir spaudinėjau stabdžių pedalą. Labai greit į suportus prisikaupė skysčio ir tada, kai pradėjo jau per nuorintojus skystis bėgti, juos užsukau ir pradėjau nuorinimo procedūrą. Bandžiau ir įjungtam, ir išjungtam degimui orinti sistemą, bet efektas gavosi tas pats. Tik dėl to simbolio dabar neaiškumas man.

Avensis Verso 2005.07

Citata iš: DainiusP Įrašytas Liepa 24, 2013, 18:30:23 PM
Gal kas žinote,ar " Previjai" tinka kitų toyotų vakuumo siurblys, ar apsimoka ieškoti dėvėto ir kiek galima už jį mokėti?
Apie kokį vakuma kalbi? Apie turbinos? Ir kelintų metų Previa? Galėtum auto duomenis į profilį susivesti, kad nereikėtų čia spėlioti !!

Avensis Verso 2005.07

Citata iš: RimvydasLTU Įrašytas Balandis 27, 2014, 21:18:47 PM
Nu aš užsukęs žarneles, atsukau nuorintojus ir spaudinėjau stabdžių pedalą. Labai greit į suportus prisikaupė skysčio ir tada, kai pradėjo jau per nuorintojus skystis bėgti, juos užsukau ir pradėjau nuorinimo procedūrą. Bandžiau ir įjungtam, ir išjungtam degimui orinti sistemą, bet efektas gavosi tas pats. Tik dėl to simbolio dabar neaiškumas man.
Aš manau, kad skysčio trūkumas, nes pas mane rodydavo normą, bet jeigu posūkiuose smarkiau "užguldydavau", tai užsidegdavo ir man tas simbolis,- dar įpyliau skysčio ir problemos neliko  ;)

RimvydasLTU

Šiandien pasižiūrėjau skysčio lygį, tai rodo truputi virš max žymos. Skaitau, kad pakankamai jo yra.

Sonixas

joks cia skyscio trukumas.cia kai vietoj spaudi dauk kartu vakumo ne spieja pripumpot uztat uzsidega tas simbolis.poto kai pripumpuoja vakuma uzgesta.galit kiek vienas savo toyotoj pabandyt pamatysit kaip bus
Zmogus moka ne uz darba,o uz kito zmogaus zinias :D