Neaiškumas dėl stabdžių

Pradėjo Awriuxx, Liepa 15, 2013, 00:13:41 AM

« ankstesnis - sekantis »

Sonixas

jei automatas dazniausiai leidziasi.jei mechanine turtu truputi nusileist ir sustot.
Zmogus moka ne uz darba,o uz kito zmogaus zinias :D

RimvydasLTU

Bet lemputė turėtų užsidegti tada, kai skysčio lygis turėtų būti žemiau min. ribos, taip? Jei leistų skystį, tai jau būtų matyti. O dabar visur sausa. Kažkaip nesitiki, kad spaudant pedalą, taip smarkiai gali nukrist skysčio lygis.

Sonixas

jei sistema sandari niekur jisai ir nedings taigi buk ramus jei stabdo gerai tai ir gerai
Zmogus moka ne uz darba,o uz kito zmogaus zinias :D

ketvirtasis

Šiandien ir man nutiko lygiai tas pats. Pakeičiau priekinius stabdžių diskus (seni diskai prie 130km/h stabdant vibruodavo mašina) išvažiavau pratestuot. Bestovint prie sankržos pamaigiau stabdį trumpam užsidegė ramkinio simbolis. Pedalas kietokas, bespaudinėjant iš po jo girdisi šnipštimas. Stabdymo skysčio sočiai, kaladėlės apynaujės.
Šlangelių nebuvau nuėmęs, bet suportai trumpam kabėjo ir visaip buvo vartaliojami, kolei radau patogią vietą jiems padėti. Mašina stabdo kaip įkasta, nevibruoja ir kas svarbiausia necypia bestabdant.
Iki nekeičiau diskų nei šnypštymo nei lemputė nei pedalas nebuvo kietokas. Tikrai manau kad tai susiję su šiuo keitimu, bet kas?
Nesigaudau šiuose reikaluose, gal kai numinėjau suportus oro atsirado? Ką galit patarti?

katana7

Citata iš: ketvirtasis Įrašytas Gegužė 16, 2014, 15:25:34 PM
Šiandien ir man nutiko lygiai tas pats. Pakeičiau priekinius stabdžių diskus (seni diskai prie 130km/h stabdant vibruodavo mašina) išvažiavau pratestuot. Bestovint prie sankržos pamaigiau stabdį trumpam užsidegė ramkinio simbolis. Pedalas kietokas, bespaudinėjant iš po jo girdisi šnipštimas. Stabdymo skysčio sočiai, kaladėlės apynaujės.
Šlangelių nebuvau nuėmęs, bet suportai trumpam kabėjo ir visaip buvo vartaliojami, kolei radau patogią vietą jiems padėti. Mašina stabdo kaip įkasta, nevibruoja ir kas svarbiausia necypia bestabdant.
Iki nekeičiau diskų nei šnypštymo nei lemputė nei pedalas nebuvo kietokas. Tikrai manau kad tai susiję su šiuo keitimu, bet kas?
Nesigaudau šiuose reikaluose, gal kai numinėjau suportus oro atsirado? Ką galit patarti?
Oras eina iš stabdžių vakuuminio stiprintuvo, čia jų liga.

ketvirtasis

Tuomet kaip taip gali sutapti, kad tik pakeitus priekinius diskus toji ju liga "islindo lauk". Juk net ta pacia diena vazinejant to nebuvo, bet po atsinaujinimo se tau. Tikriausiai stabdziai ilgainiui nustos veikti? Nors siuo metu paspaudus stoja kaip ikalta.
:E :E :E :E :E

katana7

Pas mane lygiai taip pat yra tas garsas, o stabdžiai tikrai nenustos veikti dėl to. Ir jeigu kiti įdėmiau įsiklausytų, tai aš tikiu kad tas garsas yra ir pas kitus.

Awriuxx

Citata iš: katana7 Įrašytas Gegužė 17, 2014, 17:32:13 PM
Pas mane lygiai taip pat yra tas garsas, o stabdžiai tikrai nenustos veikti dėl to. Ir jeigu kiti įdėmiau įsiklausytų, tai aš tikiu kad tas garsas yra ir pas kitus.

Normaliom sąlygom tai neprapuls stabdžiai, viskas gerai kol mašina užvesta, paspaudžius pedalą pablykčioja ta lemputė ir po kelių sekundžių viskas normalizuojas. O kaip tada, kai mašina neužvestu varikliu, o stabdyt vis tiek reikia? Pvz, tempiant? kaip su hidrauliniu citroenu, rankiniu belieka stabdyti?

ketvirtasis

Pasitaisymas: "toji liga" - tai nusilpęs vakuminis siurblys, anaiptol ne v. stiprintuvas. Prieš trys metus buvo keistas, nes esamas numiro visai. Keitimas buvo daromas skubotai, gautas donoras irgi ne per geriausios kondicijos (patikrintas Autotojoi). Vat ir jam pareina paskutinioji. O signalinė lempikė matyt ir anksčiau užsižiebdavo tik niekad nebuvo maigomas stabdžių pedalas. Nieko gausiu geros kokybės aparatą pasikeisiu, lengvas darbas - du varžtai.

katana7

Citata iš: Awriuxx link=topic=3920.me sg89127#msg89127 date=1400396057
Normaliom sąlygom tai neprapuls stabdžiai, viskas gerai kol mašina užvesta, paspaudžius pedalą pablykčioja ta lemputė ir po kelių sekundžių viskas normalizuojas. O kaip tada, kai mašina neužvestu varikliu, o stabdyt vis tiek reikia? Pvz, tempiant? kaip su hidrauliniu citroenu, rankiniu belieka stabdyti?
Čia kalba apie Toyotas, o Citroenus visu pirma, o antra aš rašiau apie garsą.

Awriuxx

Citata iš: katana7 Įrašytas Gegužė 18, 2014, 10:22:14 AM
Čia kalba apie Toyotas, o Citroenus visu pirma, o antra aš rašiau apie garsą.

Vajėžau, tik prie kryžiaus neprikalk už žodį citroen. Kaip hidraulinis citroenas neužvestu varikliu stabdomas, puikiai žinau. Žinau, kad ir toyotos stabdžių irgi nėra neužvestu varikliu, bent maniškės. Taip kad klausimas, kaip stabdyti tempiamą mašiną buvo daugiau retorinis.