Streikuoja galinis valytuvas

Pradėjo Vertigo, Rugpjūtis 24, 2011, 21:30:20 PM

« ankstesnis - sekantis »

Vertigo

Sveiki.

Norėčiau paprašyti patarimų dėl galinio valytuvo gedimo.

Anksčiau su juo buvo bėdų, bet kitokio pobūdžio, nei dabar - jis sunkiai pradėdavo dirbti, o pasukus rankenėlę į OFF poziciją padarydavo dar porą ciklų ir tik tada galutinai sustodavo. Tada gedimas buvo pataisytas jį išvalius iš vidaus.

Dabar jis sugedęs kitaip - vos pasukus raktelį, kad įjungti degimą, pradeda veikti , sukinėjant rankenėles į bet kurią padėtį jis nereaguoja į pokyčius ir nestoja. Uždėjus ant INT sukasi be pertraukų. Pastebėjau, kad taip elgtis pradėjo maždaug tuo metu, kai buvo išsikrovęs akumuliatorius.

Mačiau keletą panašių temų, bet jos nedaug padėjo, nes daugumoje jų siūloma tiesiog išvalyti vidų, o tai jau buvo padaryta. Galbūt perdegė relė? Bet ji manual'e niekur neminima.

Tai kurgi galima būtų rasti tą galinio valytuvo relę?

Turiu 97-ųjų Corolla liftback'ą.

GALLANT

Manau pasitikrink laidus einancius i bagazines dangti, kitaip sakant tarp masinos kebulo ir bagazines dangcio, bent jau kokybiskose vokiskose masinose, tai daznai buna suluzinejus izolecija ir uzsitrumpine laidai.

nerius3232

pas mene viskas tas pats buvo kiap rasei.as valiau to varikliuko rele tris kartus ir po laiko vel viskas kartojasi. ta rele stovi salia varikliuko. man tik padejo naujas pirktas variukliukas kartu su ta rele ji salia varikliuko. siukslyne 180 lt bet sunku gauti deficitas.
nerka

Vertigo

Šalia varikliuko tai tam cilindre tokiam gal? Atsukinėta ir valyta buvo tik ta dalis, kur žvaigždutiniais varžtais prisukta, bet ne tas cilindriukas, kur kryžminiais, ten nelindau. Nes pačiam bagažinės dangtyje šiek tiek žiūrėjau, bet nieko neradau.  O kad tų varikliukų gaut sunku tai ir pats pastebėjau. Gal nebūtinai nuo Corollos ieškot reikia, nuo Avensis kokios netiktų?

Saulius SSS

kazkada buvau ikeles nuotrauka kas buna nuo oksidacijos .99% kad beda slypi kontaktuose. as buvau isemes ta kontaku apskritima ir visa graziau padengiau lydmetaliu.valytuvas veiks belekaip nuo blogo kontakto.paziurek pirma tos detales stovį. neiieskok ir nepulk valineti reliu. jeigu kontaktas blogas ar jo nera varikliukas gali suktis tik jam zinoma ir norima sūkių seka.(supratai mane?)
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

nerius3232

as dar karta  rasau as ardziau valiau 3 kartus men gerai o po to vel viskas tas pats kaip ir buvo. toje platoje pasvyla toks kaip kondensatorius nuo dregmes nes ta reles dezute nesandari iena dregme ir gaali dariti ka nori jis vis tiek po laiko neveiks man taip buvo.as nusipirkau nauja varikliuka salia ten rele stovi atidariau ant sonu silikono kad nepapultu dregme ir viskas ok.
nerka

Saulius SSS

as rasiau VERTIGO. maciau kad nerius 3232 savo problema issprende:)
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

poras

Citata iš: Vertigo Įrašytas Rugpjūtis 25, 2011, 22:07:52 PM
Šalia varikliuko tai tam cilindre tokiam gal? Atsukinėta ir valyta buvo tik ta dalis, kur žvaigždutiniais varžtais prisukta, bet ne tas cilindriukas, kur kryžminiais, ten nelindau. Nes pačiam bagažinės dangtyje šiek tiek žiūrėjau, bet nieko neradau.  O kad tų varikliukų gaut sunku tai ir pats pastebėjau. Gal nebūtinai nuo Corollos ieškot reikia, nuo Avensis kokios netiktų?

Labas, ar buvo dėl oksidacijos problema?