Juodi dumai

Pradėjo looking4snow, Rugsėjis 12, 2013, 07:53:10 AM

« ankstesnis - sekantis »

looking4snow

Sveiki, del ko gazuojant masina meta juoda duma? Ar tai normalu? Nera taip, kad kamuoliais virstu, bet kad seniau lyg ir nepastebejau tokio reiskinio per galinio vaizdo veidrodeli.  :V  Kokie 3 menesiai, kaip padumyja. Avensis D4D 2.0L 81 kw 2001 m.

Bemsas

Juodi dumai - tai arba suodziai, arba nesudeges kuras. Ramiai vazinejant duslintuve lieka suodziu , ir stipriau pagazavus jie ispuciami is dusleros. O del antro varianto turetu padeti oro filtro keitimas.

virmas

Pakeitus oro filtrą  ir pabandžius - atrodo kad dūmijimas dingo.

Modka

Citata iš: virmas Įrašytas Rugsėjis 12, 2013, 09:41:00 AM
Pakeitus oro filtrą  ir pabandžius - atrodo kad dūmijimas dingo.
tai jau turejo buti ilgokai filtras nekeistas kad del jo dumintu...
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

looking4snow

O, tai reikes ir man pasikeisti. Nes as nuo auto pirkimo (~14 men. ~50.000 km) dar nekeiciau. Pasitikejau pardaveju, kuris sake, kad ka tik pakeite ir man filtras pasirode gan svarus, kai buvau tada isemes. Gal koki papigiaiska buvo idejes, kad per metus uzsikiso. :) Ar juos daznai ir reikia keisti?

O del suodziu, nesinori tiketi, nes toli grazu iki pensininko rezimo. Sugebu su tokia taupia auto ir 7-8,5 L/100 mieste prisukti. Plius i autostrada daznai masina ikisu ir siaip bent karta per menesi visa Lietuva nuo Klaipedos iki Zarasu pralekiu.

Venza

Oro filtra reiketu keisti kartu su tepalo filtru,bet ziema galima ir reciau.Taip pat priklauso kokio dulketumo keliais vazineji.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

looking4snow

Kartu su tepalo filtru??? Tai kas 10-15k km... Jomajo, man jau 4 kartus reikejo pakeisti vadinasi. :D Gyveni ir mokaisi. Maniau cia kaip ir salono filtras - kas kokius 3 metus tik pakeiti ir nesuki galvos. :)

katana7

Pagal gamintoją oro filtras T25 keičiasi kas 60000 km, o T22 lyg kas 45000 km, o tikrai ne kas 15000 km.

Myjack

Citata iš: looking4snow Įrašytas Rugsėjis 13, 2013, 07:46:19 AM
Kartu su tepalo filtru??? Tai kas 10-15k km... Jomajo, man jau 4 kartus reikejo pakeisti vadinasi. :D Gyveni ir mokaisi. Maniau cia kaip ir salono filtras - kas kokius 3 metus tik pakeiti ir nesuki galvos. :)
Salono filtras po 3 metu eksplotavimo, manau, vargu ka ir be filtruoja... Pas mane po metu jis jau smarkiai ne kokios kondicijos. O jeigu nekeisciau 3 metus....
Seip patirtis paprasta - keiti tepalus - keiski ir visus filtrus, juk ne ka te permokesi....

Modka

Citata iš: katana7 Įrašytas Rugsėjis 13, 2013, 08:03:26 AM
Pagal gamintoją oro filtras T25 keičiasi kas 60000 km, o T22 lyg kas 45000 km, o tikrai ne kas 15000 km.
vokietijoj tai sutinku 60k km gali vaziuoti bet lietuvoj po 60k km tai daugoka. keiciu kas antra tepalu keitima ir tai visiskai juodas buna.
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

katana7

Laikantis tokiu TA intervalų keičiami filtrai Lietuvoje oficialių (pvz. Tokvila) atstovų. Dažniau keičiant blogiau nebus, kaip sakant sviestu košės nepagadinsi. Tik ar ekonomiškai apsimoka keisti kas 15000 km, jei naudoji kokybiškus filtrus, o ne kinietiškus ar lenkiškus pvz. Filtron ir t.t. (nes jų kaina paprastai būna 2-3 kartus mažesnė).

Bemsas

Tai kad atvirksciai iseina - kuo brangesnis filtras tuo maziau jis tarnauja. Maziau praleidzia siuksliu i motora ir greiciau uzsikemsa :D

looking4snow

Nu jo, siandien pasidomejau, tai sake 60k originaliam filtrui, jokie ne 15k. ;) Bet kuriu atveju man jau laikas keisti ir ta apdarysiu savaitgali.

Ziurekit, o yra tokia tikimybe, kad purkstukai jau prie mirties? Nes jeigu jie nekeisti, tai kaip ir gali buti ju tarnavimo laiko pabaiga ar ne (jau 320k prabegusi)? Negali del ju kaltes eiti juodi dumai is duslerkos?

AvensisGK

Citata iš: looking4snow Įrašytas Rugsėjis 13, 2013, 20:04:20 PM
Ziurekit, o yra tokia tikimybe, kad purkstukai jau prie mirties? Nes jeigu jie nekeisti, tai kaip ir gali buti ju tarnavimo laiko pabaiga ar ne (jau 320k prabegusi)? Negali del ju kaltes eiti juodi dumai is duslerkos?
Ar purkstukai prie mirties gali parodyti diagnostika.

katana7

Citata iš: looking4snow Įrašytas Rugsėjis 13, 2013, 20:04:20 PM
Nu jo, siandien pasidomejau, tai sake 60k originaliam filtrui, jokie ne 15k. ;) Bet kuriu atveju man jau laikas keisti ir ta apdarysiu savaitgali.

Sau keičiau oro filtrą dar buvo originalas, tai šalia toyota logotipo buvo mann užrašyta. Taip sakant Mann ir yra originalas.