Sanaudos

Pradėjo gedimo, Rugsėjis 13, 2013, 22:35:22 PM

« ankstesnis - sekantis »

balticam

Citata iš: arunaskeras Įrašytas Rugpjūtis 11, 2017, 08:46:19 AM
Nupirk hibrida nuvaziavusi puse milijono kaip daznai buna dyzeliai irgi turesi problemu

Pusę milijono prabėgus bet kuri mašina byrės....
Man hibridai nepasiteisino- nepirksiu niekada. Bet kam jie tinka - valio! Važinėju ir važinėsiu apynaujų dyzeliu, o kai atsiras už normalią kainą elektromobiliai, galintys pravažiuoti mažiausiai 500-700km - pirksiu net negalvodamas.

balticam

Citata iš: gedimo Įrašytas Rugsėjis 13, 2013, 22:35:22 PM
Galva plysta nuo skirtingu nuomoniu ir nuogirdu del IIIio Priuso kuro sanaudu. Vienas raso 4.8l, kitas sako, kad trasoj(130km/h) 10l, oficialus duomenys (zinau, kad jie blefas) dar kitokie.
Kaip yra is tikruju? Kaip susigaudyti, ar hibridas ekonomiska ar ne? Kokios jusu patirtys?

III Prius pas mane valgė 5.72l/100km netaupant, važiuojant smagiai ir 50/50 miestas/užmiestis per 114k. Todėl hibridas - ne man! 2012 Verso 2l vidurkis - 5.68l/100km važinėjant taip pat kaip ir su Prius. Važinėju UK, gal LT kitaip,nežinau...

Ivo9

Citata iš: bestest Įrašytas Rugpjūtis 11, 2017, 08:52:47 AM
Labai jau nekonkretus klausimas. Tai, visgi, III ar +? Mieste? Užmiestyje? Vasara? Žiema? Sausa? Šlapia? R15? R16? R17? Kokios padangos? Kokia oro temperatūra? Kokia kelio dangos temperatūra? Vėjo kryptis? Keleivių skaičius? Vairavimo stilius?

Dar nepaklausei ar vairuotaojas su keleiviais tuščiais ar pilnais skrandžiais, santykinis oro drėgnumas etc etc etc.

Puons Viršininks

Citata iš: arunaskeras Įrašytas Rugpjūtis 11, 2017, 08:46:19 AM
Nupirk hibrida nuvaziavusi puse milijono kaip daznai buna dyzeliai irgi turesi problemu

Man vasara, važinėjant vienam, su išjungtu kodicionierium, ECO režimo, pensininko vairavimu vidurkis 730-750 kai temperatūra nuo +15. Tai geriausias rezultatas.
Žiema - apie iki 700km, bet žiemos šiltos Airijoj.

Lietuvos sąlygom, manau sąnaudos didesnės. Jei normaliai važinėju tai ima apie 6l.
Kolega darbe turi nauja Auris dyzelį, jo vidurkis  5,1l, bet jis spaudžia kaip reikals. Turėjo Leaf, sakė viskas gerai, bet jei ilgesnės kelionės t.y 350 km į vieną pusę, tipo stojo 5kart krautis :) žinoma perdėjo, bet krovės manau keletą kartų ir tas užima laiko. Tad dabar jis dyzeliu patenkintas.

P.s foto ten kur 810km tai nenunulinau užsipylęs.

slashas

Citata iš: balticam Įrašytas Rugpjūtis 11, 2017, 09:03:02 AM
Pusę milijono prabėgus bet kuri mašina byrės....
Man hibridai nepasiteisino- nepirksiu niekada. Bet kam jie tinka - valio! Važinėju ir važinėsiu apynaujų dyzeliu, o kai atsiras už normalią kainą elektromobiliai, galintys pravažiuoti mažiausiai 500-700km - pirksiu net negalvodamas.
Yra jau, Pvz tesla p100d arba naujoji opel ampera, pirk ;) be to labai priklauso kur važiuoji, Pvz hibridas idealus auto mieste, jei daug km važiuoji užmiestyje, tai natūralu, kad dyzelis geriau ir pigiau.

balticam

Citata iš: slashas Įrašytas Rugpjūtis 11, 2017, 17:16:50 PM
Yra jau, Pvz tesla p100d arba naujoji opel ampera, pirk ;) be to labai priklauso kur važiuoji, Pvz hibridas idealus auto mieste, jei daug km važiuoji užmiestyje, tai natūralu, kad dyzelis geriau ir pigiau.

Tai žinau kad yra, bet kaina net dirbant Anglijoj kandžiojasi :)

slashas

Citata iš: balticam Įrašytas Rugpjūtis 12, 2017, 08:28:58 AM
Tai žinau kad yra, bet kaina net dirbant Anglijoj kandžiojasi :)
Tai reikia norguose dirbti, ten dar ir tešlom subsidijos neblogos :)