Sanaudos

Pradėjo gedimo, Rugsėjis 13, 2013, 22:35:22 PM

« ankstesnis - sekantis »

MindaugasB

Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Venza

Taik,kad ten 15 standartas  :think:
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

RockIsBest

Nesenai nuspirkau, taigi sanaudos buvo irgi idomu. Iskart vaziavau i kelione. Is Norvegijos siaures i Lietuva ir atgal. Priusas buvo pilnai pakrautas, spygliuotos padangos. Vaziuota normaliu rezimu. 5.1 litro simtui km. Vietomis buvo -25.
Nuotraukoje kelione Kaunas, Talinas (keltas i helsinki), per visa Suomija i Tromso (Norvegija)

Liutas111

Citata iš: GLT Įrašytas Liepa 16, 2014, 16:20:34 PM
10 litru priusas neikaip nesuvalgytu normaliai vaziuojant, net sesis turbut sunku gan sumaitint. as jau senokai vazioju su LPG. priuso apetitas 4.5-5 ltr LPG + max 1 ltr benzino. keliones kaina sakyciau  (y) :-]

Ar sudėtinga priusui dujas pastatyti ir ar pasiteisina?

Gmc

Citata iš: Liutas111 Įrašytas Balandis 01, 2016, 15:08:22 PM
Ar sudėtinga priusui dujas pastatyti ir ar pasiteisina?
Ideda tvarkingai, svarbu deti pas zmones, kurie zino ka daro, nes yra tam tikru niuansu su hibridais.
O siaip zinoma, kad pasiteisina jei daugiau vazineji :)

JuliusM

Citata iš: Gmc Įrašytas Balandis 02, 2016, 08:31:35 AM
Ideda tvarkingai, svarbu deti pas zmones, kurie zino ka daro, nes yra tam tikru niuansu su hibridais.
O siaip zinoma, kad pasiteisina jei daugiau vazineji :)

Mano info turbūt labai pasenusi... kiek dabar kainuoja įdėti gerą dujų įrangą ir ar vis dar dedama IV kartos ar gal jau paplitusi kita kuri turi siurbliuką dujų bake ir bedzino nereikia net ir variklio šildymui?
Jei kainos kaip prieš 4-5 metus t.y. ~900Eur tai važiuoti panašu reiks labai daug... mano skaičiavimais tik dujomis važiuojant ir neįveritnant, kad reikės benzino yra taip, dujų sąnaudos būna apie 15-20% didesnės dėl paprasčiausios fizikos (jų kaloringumas mažesnis), tada gaunu taip: 

1l / Eur l /100 km    kaina, Eur   10 000 km   100 000 km
dujos         0.47    6.1124       2.87            287.28 Eur  2872.83 Eur
Benzinas   1.07     5.18          5.54            554.26 Eur   5542.6  Eur
skirtumas   0.6                       2.67            266.98 Eur   2669.77 Eur

Panašu pradės atsipirkinėti po kokių 40'000 km...

Venza

Tai nera blogai.Duju irangai suteikia garantija iki 100 000km,kainuoja isidet apie 600 - 700 eur.Kitas klausimas ar verta?Jeigu vaziuoji tikrai mazai,gal ir neverta,kaip ir dyzelines masinos pirkt.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

augisz

Nezinau kaip cia skaicuota, bet mano ex mazda 6 2,3 122kw mieste tiek ziema, tiek vasara 10-10,5. Kitoj masinoj atsipirko per puse metu kai benzas buvo po 4-5lt. Litais kainavo 2000 ideti naujas. Benzo uzpildavau pilna iki garlavynos ir metams uzteko.

Gmc

Kaip ir minejo kolegos, atsipirks tik daug vaziuojant.
Pas mane dabar ryja ~12l duju (vidurkis per ~10 000km ~13,4), benzo manau rytu ~10-11. Tai greiciau nei per metus atsipirks iranga.

JuliusM

Citata iš: augisz Įrašytas Balandis 25, 2016, 23:47:19 PM
Nezinau kaip cia skaicuota, bet mano ex mazda 6 2,3 122kw mieste tiek ziema, tiek vasara 10-10,5. Kitoj masinoj atsipirko per puse metu kai benzas buvo po 4-5lt. Litais kainavo 2000 ideti naujas. Benzo uzpildavau pilna iki garlavynos ir metams uzteko.

Mano Previai taip pat greitai atsipirko statant tais laikais ir už 3100Lt čia esmė, kad Prius nedaug  ima lyginant su tavo ex mazda ar mano Previa (mieste žiemos metu 13-14l dujų, vasarą 10-12l). Skaičiavau paprastai, pirmas stulpelis 1l kaina, antras - vidutinės sąnaudos iš forumo, nes mano Prius plug-in nekrovus iš elektros į Baltstogę nuvažiavau su vid. 4.0 l/100km, gryžau su 4.1 l/100km (čia pagal kompą...) tad savo duomenų nenaudojau, nes dar netikrinti pagal principą pilnas bakas - kompo parodymu nunulinimas - pilnas bakas... trečias stulpelis antrojo rezultatai padauginta iš 100, ketvirtas pagaudinta iš 1000...

Ačiū už info dėl dujų dėjimo kainos vadinasi 2000Lt yra 579.24 Eur tad labai grubiai įvertinant, kad reiks benzino kol pasileis dujos pradės atsipirkti  po ~25000km...

O gal kas girdėjęs ar į plug-in kas dėjęs dujas? Panašu ten nėra vietos, nes atsarginio rato vietoje yra EV baterija... (paaiškinimas tiem kas klaus o kam man dujos, juk ir taip mažai ima: esmė tame, kad benzino kainos yra dirbtinai užkeltos, automobilio nesiruošiu greit parduoti, be to ir netikiu kalbomis apie dujų kenkimą varikliui, pvz mano Previa jau rodo 250k km iš kurių 150k km dujomis, tad tiem kas iš manęs juokėsi dedant dujas dabar sakau aš jau sutaupiau keliems kapitaliniams bet dar nei vieno nereikėjo ir vis dar nereikia ;-) ....

augisz

Jeigu yra alternatyva benzinui tai nematau is ko juoktis, ypac kai net NESTE salia 0.38ct/ltr. Jeigu nebuciau labai norejes dyzelio isbandyti tai dabar velgi buciau dujomis kurendamas  (y)  Kiti buna skundziasi nera traukos, smirda ir pan, bet niekada nepajauciau trukumu jokiu. VIenintelis minusas tai daznai pilt reik, nes buvo toroidinis balionas. Ziema uzkurdavau kai salta benzu ir pirmyn gramdyt langus. Per ta laika budavo, kad ir i dujas persijungdavo daznai. Bandziau ekspermentuot kaip traukia dujom, ir kaip traukia benzu - pajungus kompa ir nustacius laikmati begejantis iki 100 tai desimtuju skirtumas buvo. AIsku cia itakoja begio perjungimo greitis ir pan.

As asmeniskai duju gal net ir nedeciau tuo atveju, jeigu mieste iki 7-8 ltr/100km sanaudos butu. Nebent jei perkant masina jau butu jos idetos iki manes. Be to, vienas pazystamas sake, kad labai kaista variklis ir pan. dujom vaziuojant, bet taip pat jokiu problemu nepastebeta.

progys

Prieš savaitę nusipirkau 3 gen. Prius, pravažiavus 300km sąnaudos 4.4ltr. Tačiau aš važiuoju taupiai - stabdant darau tai iš anksto ir kraunu bateriją (spaudžiu stabdį nesmarkiai kad stabdytu varikliu). Įsibėgėju iš lėto, dažniausiai tik su elektrinio variklio pagalba. Važiuojant nuo kalnų naudoju B pavarą-engine braking, kuri pakrauna bateriją(gyvenu ne LT, tad yra kalnų). Autostradoje naudoju cruise control, kuris panašu labai puikiai išnaudoja hidrido privalumus. Šiaip yra gan geras video kur parodo kaip galima važiuoti taupiai - http://youtu.be/3XxB6ma7qu8.
Beje darau tai dėlto kad man įdomu. Sėkmės.

Gmc

Video geras, bet B rezimas nepadeda daugiau pakrauti baterijos, jis skirtas stabdymui varikliu kai nereikia baterijos krauti :) Taigi jei nori ja krauti - vaziuok ant D.

eimantas.van

Vien mieste vazinejant daug papuolant i kamscius gaunas 5.9 (kompas rodo 5.6 bet as skaiciuoju uzpilant pilna baka) vaziuoju visada su kondicenierium ijungtu ir netaupiai.Labai patenkintas ypac po Audi a4 2.0l sanaudu.Dabar supyliau baka ir bandysiu economiskai vaziuoti  nemanau kad verta bet tad sportinis interesas :D