Dingsta trauka

Pradėjo Fazenda, Spalis 05, 2013, 20:53:21 PM

« ankstesnis - sekantis »

Bemsas

Citata iš: Fazenda Įrašytas Spalis 29, 2013, 21:19:47 PM
Tai va. Pakeite kuro filtra, isvale EGR . Savaite vazineju, viskas OK. Nezinau kas padejo, bet dabar nesvarbu...

EGR meta klaida, kuro filtras ne. Tad tavo atveju padejo kuro filto keitimas.

Avensis Verso 2005.07

Paskaityk tarp Avensis Verso temų, ten aprašiau, kaip man buvo, tema: kaip prieiti prie kuro bako filtro

Kestasd4d

Tokie stai reiskiniai (Previa 2001, 2.0 diesel D4D):
Vaziuojant nuolatine didele apkrova (pvz. autostrada 140km/val) staiga dingsta trauka (isijungia avarinis variklio rezimas), per kokius 5-6km greitis krenta iki 100km/val. Sustojus, isjungus varikli, vel uzvedus po ~poros minuciu motoras veikia be jokiu problemu, vaziuoja puikiai. Taip nutinka gan nedaznai - ~karta per menesi (mieste buvo vaziuojant i ilga kalna).
Pasikeiciau kuro filra - nepadejo.

Spejimai kas gali but:
Purkstukai,
EGR voztuvas
auksto slegio kuro sistemos problemos...

Rekomenduokit prasau meistrus Kaune, kurie galetu diagnozuoti ir pasalinti problema.

Aciu.

citatos pabaiga

Vienas  prie vieno  pas mane tik idomumas tas, kad trauka dingsta sakykim ryte pravažiavus apie 15 km, ir gal sutapimas esant mažesniam degalų kiekiui bake. Bakas švarus filtrus pakeičiau visus.

Kestasd4d

Patikslinimas, pas mane d4d  85 kv 2,0 2005.

naujas32

Citata iš: Kestasd4d Įrašytas Gruodis 10, 2013, 07:25:43 AM
Vaziuojant nuolatine didele apkrova (pvz. autostrada 140km/val) staiga dingsta trauka (isijungia avarinis variklio rezimas), per kokius 5-6km greitis krenta iki 100km/val. Sustojus, isjungus varikli, vel uzvedus po ~poros minuciu motoras veikia be jokiu problemu, vaziuoja puikiai. Taip nutinka gan nedaznai - ~karta per menesi (mieste buvo vaziuojant i ilga kalna).

Spejimai kas gali but:
Purkstukai,
EGR voztuvas

Rekomenduokit prasau meistrus Kaune, kurie galetu diagnozuoti ir pasalinti problema.

Aciu.

citatos pabaiga

Vienas  prie vieno  pas mane tik idomumas tas, kad trauka dingsta sakykim ryte pravažiavus apie 15 km, ir gal sutapimas esant mažesniam degalų kiekiui bake. Bakas švarus filtrus pakeičiau visus.

siurblio voztuvas arba abu voztuvai, varyk diagnostika pasidaryti tikrai matys kas yra (siuliciau i oficialu servisa) nes kiti su neorininaliom programom gali ir nematyti

TYRAN

Pas mane Modka tai pamatė.

Kestasd4d

? sory nesupratau modka?

TYRAN

Avensis Verso 2005.07

O tai ką diagnostika pamatys, jei checkas nedega: parametrus pasakys, kad turbine tokį ir tokį slėgį sukelia, kad purkštukai taip ir anaip. Bet jeigu viskas telpa į parametrus ir iš diagnostikos 0, jeigu checkas nedega :)
Citata iš: naujas32 Įrašytas Gruodis 10, 2013, 12:07:38 PM
Citata iš: Kestasd4d Įrašytas Gruodis 10, 2013, 07:25:43 AM

Spejimai kas gali but:
Purkstukai,
EGR voztuvas

Aciu.

citatos pabaiga

siurblio voztuvas arba abu voztuvai, varyk diagnostika pasidaryti tikrai matys kas yra (siuliciau i oficialu servisa) nes kiti su neorininaliom programom gali ir nematyti

Modka

Citata iš: Avensis Verso 2005.07 Įrašytas Gruodis 18, 2013, 23:22:25 PM
O tai ką diagnostika pamatys, jei checkas nedega: parametrus pasakys, kad turbine tokį ir tokį slėgį sukelia, kad purkštukai taip ir anaip. Bet jeigu viskas telpa į parametrus ir iš diagnostikos 0, jeigu checkas nedega :)
o tai nuo ko kolega pradesite nuo ardymo? bus pigiau? visu pirma jei visi parametrai tilptu i normas trauka nedinginetu. Jusu problema sutinkama gan daznai uztektu keleta parametru patikrinti.
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

Avensis Verso 2005.07

Aš tik norėjau pasakyti, kad reikėtų pradėti nuo paprasčiausio: pasikeisti filtrus. Nes aš savo bėdas jau buvau aprašęs, kad važiuoji, važiuoji kokį 150 km/h ir staiga nukrenta apsukos ir daugiau kaip 2000 nebepakyla, mašina važiuodavo kaip avariniu režimu ir jokie checkai ir lempukai nedegė. Tai irgi ko tik neprigalvojau,- gal EGR, gal katalizatorius ir t.t. Bet kaip ir minėjau jokie lempukai nedegė. Pasidariau diagnostiką- viskas puiku. Ką toliau daryti,- o gi gerai, kad susipratom papompuoti kurą rankiniu būdu su ant kuro filtro esančia pompa ir paliko aišku, kad nepaduoda kuro. Tada įlindau į baką ir radau "trombą" žarnelėje, kuris neleisdavo pilnu pajėgumu siurbti kurą iš bako važiuojant dideliu greičiu. Prieš diagnostiką nieko blogo neturiu, ypač jeigu ji tekainuoja 20-30 Lt., bet manau, kad tokiai problemai iškilus ir neužsidegus jokiems lempukams reikėtų pradėti žiūrėti nuo "žemiškų" dalykų, kaip filtro pakeitimas ir t.t. Mano atveju aš irgi jau buvau sugalvojęs pasijungti tiesiogiai kuro paėmimą iš "bambalio" Peace, gerų visiems artėjančių švenčių  (h)
Citata iš: Modka Įrašytas Gruodis 19, 2013, 08:11:17 AM
o tai nuo ko kolega pradesite nuo ardymo? bus pigiau? visu pirma jei visi parametrai tilptu i normas trauka nedinginetu. Jusu problema sutinkama gan daznai uztektu keleta parametru patikrinti.

TYRAN

Irenulia

Sveiki  Toyotos  gerbėjai , nežinau kur kreiptis gal kuris iš jūsų man kažką patars , prieš pora mėnesiu pakeičiau savo Toyota Picnic  99 metų į Toyota corola verso 2005 metų, mašina kaip ir visai nieko pasirodę , bet  aš kaip moteriškė nelabai išmanau apie mašinas tai pravažiavau kaip ir niekur nebarška bet kažkoks traukos trūkumas buvo jaučiamas , bet pardavėjas įtikino kad viskas gerai ir normalei jinai traukia, bet kai jau nusipirkau mašina, prasidėjo visos bėdos, važiuojant dingo trauka , netraukia , spaudi iki dugno ir nieko, nuvažiavau į servisą patarė išvalyti baką  na ir savaimė suprantama pakeisti visus filtrus ir tepalus, taip ir padariau, bet nepagerėjo, tada pajungiant kompa važiavom kol kompas nepagavo klaidos kai jinai pradėjo dusti, tai kompas parode kad reikia keisti egr vožtuvą, pakeitė egr vožtuvą , tai kaip ir važiuoja bet būna toksai sekundes dusimas ta prasme sekundė arba dvi kaip ir dingsta trauka bet po poros sekundžių ir vėl normaliai važiuoja, vėl pajungė kompa tai parode kažkokia  p512 klaida, servise sake kad gali būti turbinos geometrija, paskui dar kažkoks vožtuvas , ar visur yra sandarumas , kaip ir patikrino ta geometrija , tipo viskas gerai, bet man jinai vis tiek triukčioja  ir kompas kuro sąnaudas rodo 8,7  nors prieš tai rodė 6,7, nežinau kur kreiptis ir kas gali būti mašinai kad servisuose neranda priežasties kodėl taip atsitinka , dėl kokios priežasties dingsta trauka , gal galit patarti koki auksaranki  Vilniuje gerai išmananti  apie Toyotas , bučiau labai dėkinga, padetumet vienišai mamai   jeigu nesunku atrašykit į mano el pašta nes čia retai lankausi, mmirenaster@gmail.com. Ačiū  visiems už pagalbą 

TYRAN

Labas vakaras, vieniša mama. Kreipkites į forumo narį Modką - bent jau konkrečiai identifikuos bėdą. Tel. 860006229. Na ir yra Vilniuje toks Toyotų guru - Vova, dirbantis durpių g. Kolegos duos kontaktinį numerį. Su artėjančiais ;)

Ralfas

Numeris vovos jau duotas :)